Abdülkadir Selvi'den Erdoğan'ın açıklamasına çarpıcı yorum: Hedefe kilitlenmiş

KKTC ziyaretine katılan isimlerden olan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2021 10:38 GÜNCELLEME 21.07.2021 10:41 SİYASET
Abdülkadir Selvi'den Erdoğan'ın açıklamasına çarpıcı yorum: Hedefe kilitlenmiş
Abdülkadir Selvi'den Erdoğan'ın açıklamasına çarpıcı yorum: Hedefe kilitlenmiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Barış ve Özgürlük Bayramı töreni için KKTC'ye gitti. Erdoğan, Kıbrıs sorununun çözümüne dair hem Rum kesimine hem de Avrupa Birliği'ne kritik mesajlar verdi. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın Kıbrıs'ta verdiği mesajları mercek altına aldı. Kuzey Kıbrıs'ta Türkiye'nin güçlü şekilde temsil edildiğini, bu durumun oluşturduğu olumlu havaya dikkat çeken Selvi, Rum kesiminin ise olup biten endişeyle izlediğini kaydetti. 

Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı öfkelendirdi! Bir açıklama da Miçotakis'tenErdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı öfkelendirdi! Bir açıklama da Miçotakis'ten

Son dakika: Bayram namazı sonrası Erdoğan 'Şartımızı sunduk' dedi ve duyurduErdoğan 'Şartımızı sunduk' dedi ve duyurdu

Son Dakika... Başkan Erdoğan Kıbrıs'tan duyurdu! Maraş'ta yeni dönemErdoğan açıkladı: Maraş'ta yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar geçit töreninde.

"SIR DEĞİL, YENİ HEDEF"

Türkiye'nin 45 yıldır Rumlarla ortak çözümün peşinde olduğunu hatırlatan Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hedefe kilitlendiğini' yazdı. Selvi şu ifadeleri kullandı: 

Erdoğan zaten gizlemiyor, açık açık söylüyor. Türkiye 45 yıl adada Rumlarla ortak bir çözümün peşinde koştu. Ama son 2 yıldır o defter kapatıldı. Yeni bir sayfa açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs törenleri nedeniyle yaptığı konuşmada, yeni sürecin yol haritasını verdi. “Bizden kimse artık geriye dönüş beklemesin. Geçersizliği kanıtlanmış modeller üzerinde harcayacak bir 50 yılımız daha yok” dedi. Daha ne desin? Kıbrıs Türk tarafında da Türkiye’de de zihinler berraklaşmış. Artık kafa karışıklığına yer yok. Adım adım Kıbrıs Türk devletine doğru ilerleniyor. Gördüğüm Erdoğan bu hedefe kilitlenmiş durumda. Her defasında bir tuğla daha koyuyor. Kıbrıslılar da kafa karışıklığının bitirilmesinden ve çözüme odaklanılmasından dolayı memnunlar. Erdoğan’ın inandığını başaracağına inanıyorlar.

Erdoğan'a ziyaretinde Oğuzhan Asiltürk, Mustafa Destici ve Fatih Erbakan da eşlik etti.

Türkiye'nin 'korku duvarını aştığını' vurgulayan Selvi, yazısını şöyle noktaladı: 

Kıbrıs davasında bir süredir yeni bir formata geçtik. İki devletli çözüm diyoruz. Diplomaside arkasında askeri ve siyasi destek olmayan hiçbir tezin anlamı olmaz. Kâğıt parçasından ibaret olur. Türkiye bir süredir “Korku duvarını aştı”. Türkiye bir süredir, “Batı dünyası ne der?” sorusunu geride bıraktı. Erdoğan şartların oluştuğunu gördüğü an gerekeni yapmakta bir an bile tereddüt etmiyor. Bir kez daha gördük ki, “Korkularımızdan başka korkacak bir şey yok”. Erdoğan bunu bir süre iç politikada denedi, olumlu sonuç aldı. Bir süredir de dış politikada kullanıyor.

KAYNAK : HÜRRİYET
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Rte ülkeye öyle hale getirdiki tüm bu yaşananlara rağmen ab ve abd nin sesleri eskisi kadar tehditkar , hakarete varan Türkiye köşeye sıkıştıran cümleleri yok sesleri pısırık çıkıyor çünkü Türkiyenin artık emir alan değil gereğini yapan ülke konuma geldi artık onlarda biliyor.
    Cevapla
  • temsil 2 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısta evvela trafik düzeltilmeli hala ingiliz tipi sağdan direksiyon
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunny KANIITI da hala ingiltere kotrolünde
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar sağcı demek ki…
    Cevapla
  • Başdaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir yanda; Mİlletin adamı Erdoğan, diğer yanda ,''bize yardım edin,Erdoğan'ı devirelim'' diyen muhalefetin başkanı, devrimci Kemal ve dostları. Yorumcu arkadaşlar: SABIR MEŞHUR, ismindeki gazetecinin videolarını takib etmenizi tavsıye ederim. Hayırlı bayramlar.
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisim,karamollaoglundan,kiliçtaroglundan ,meral abladan izin aldin mı sonra sana kizarlar ha hdp yi boş ver onlar bilse ne olacak bilmese ne olacak.
    Cevapla
  • Soran 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd. Bm ingiltere bunları hep sinsi hain planları kııbrıs rum kesimini avrupa birliğine aldılar türkiyeyi oyalamak ve kandırmak için sinsi feddereyi öne sürüyorlar abd başkonsulusu kudduse taşıdılar yunanistan adaları silahlandırıyor üskuruyorlar neden endişe duymuyorlar bunlar hepsi onların sinsi hain planlarıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR