Son Dakika: Bakan Soylu'dan Rize ve Artvin'deki sel felaketiyle ilgili açıklama

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Soylu, sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin'deki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sel felaketinin yaşandığı bölgeye giden Soylu, "Tüm tedbirleri alıyoruz, tahliyeler yapılıyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2021 14:45 GÜNCELLEME 22.07.2021 16:07 SİYASET
Son Dakika: Bakan Soylu'dan Rize ve Artvin'deki sel felaketiyle ilgili açıklama
Son Dakika: Bakan Soylu'dan Rize ve Artvin'deki sel felaketiyle ilgili açıklama

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesinde derenin taşması sonucu sel meydana gelen bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Artvin'de konuşan Bakan Soylu şu açıklamalarda bulundu:

“Yağmurun etkilediği alan daha çok Arhavi ve Murgul oldu. Ana dereden kaynaklı Boğaziçi Mahallesi’nde bir sel oldu. Alt katların tamamı su doldu, mahsur kalan vatandaşlarımız oldu. Ekiplerimiz, elinden gelen gayreti göstererek, tahliyeleri gerçekleştirdi. Bu tahliyeler devam ediyor. Cumhurbaşkanımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Erzurum ve Trabzon’dan tüm ekipleri buraya çektik. Trabzon ve Giresun’daki vidanjörleri de bölgeye çekiyoruz. Evlerin alt katları tamamen su dolu, onların tamamı tahliye edilecek.

Ana dereden şehre akan ve tahkimatı yıkan suyla ilgili DSİ önlem alıyor. Vatandaşlarımızın hasarı var, bu süreç içinde yardımcı olmaya çalışacağız. Birçok arabayı sel suları aldı, balçığa gömülen araçlar oldu, hasar tespit çalışmaları sürüyor.

BARAJ PATLADI İDDİASI

Sevindiğimiz tek bir şey var; o da can kaybının olmamasıdır. 1-2 yaralımız oldu, onlar da tedavi altına alındı. Hastanemizin alt katını su bastı, orada da bazı tahliyeler oldu ama hastanemiz görevini yapmaya devam ediyor. Herkes el birliği içinde gayret gösteriyor. Beklenenin çok üzerinde yağış oldu. ‘Barajlar yukarıdan patladı geldi’ dendi, böyle bir şey doğru değil. Bu nedenle de bir korku oluştu ama bu bilgi doğru değil."

‘TAHLİYELERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Bakan Soylu, “Yarın gece saat 24.00’e kadar meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısı var ve bu uyarıları herkesle paylaştık. Bu nedenle tüm tedbirleri aldık, tüm tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu kuvvetli yağış olmaz. Bizler de çalışmalarımıza devam ederiz. Rize’de arama kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor. Rize’de derelerde ıslah çalışmaları olmasaydı, daha büyük hasarlarla karşı karşıya kalabilirdik. Yağmurun ölçüsü, şiddeti bu tahkimatlara da zarar veriyor. Bu noktada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Rize sele teslim! Mahsur kalan çocuğu böyle kurtardılarRize sele teslim! Mahsur kalan çocuğu böyle kurtardılar

Rize yine sele teslim: Dereler taştı, yollarda hasar oluştuRize yine sele teslim: Dereler taştı, yollarda hasar oluştu

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    çayları dikmek için ağaç kesinnnnn bu kadar
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Dere ve nehir yataklarını genişletin derinleştirin istinat duvarı ile daraltmayin derinleştirin ki su yol bulsun. Bin yıllardır zarar vermeyen nehir neden zarar verdi yatağı doldu taştı
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Olacak okadar, ölümuz olmasın yeter, Allah beterinden korusun...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğayı ne hale getirdiysek son zamanlarda sel heyelan maddi hasarlı hatta can kayıplarına sebebiyet veriyor sayın yetkililer
    Cevapla
  • Turgut 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı yağışlarda heslerin patladığı doğrudur, Giresun da örneğini gördük, burada oldumu olmadımı kesin bilgi yok, bu vebal herkesin
    Cevapla
  • Atış serbest mi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sallama lan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR