Başkan Erdoğan'dan Lozan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Antlaşması'nın yıl dönümünde, 100. yıla ilişkin mesaj verdi. Erdoğan, "2023’e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2021 17:07 GÜNCELLEME 24.07.2021 17:36 SİYASET
Başkan Erdoğan'dan Lozan mesajı
Başkan Erdoğan'dan Lozan mesajı

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 98. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgelerinden olan Lozan Barış Antlaşması’nın 98’inci yıl dönümüdür. Kahraman milletimizin her türlü imkânsızlığa, ihanete ve zorluğa rağmen zaferle taçlandırdığı istiklal mücadelesi, Lozan Barış Antlaşması ile uluslararası alanda da tasdik edilmiştir.

Türkiye, tarihinden aldığı cesaret ve ilhamla aydınlık geleceğini inşa etme yolunda 98 yıldır büyük bir istikrarla ilerlemektedir. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, milletimizin huzur, barış ve esenliğine yönelik hain emelleri boşa çıkarmaya devam ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız.

Suriye’den Libya’ya, Doğu Akdeniz’den terörle mücadeleye kadar farklı sahalarda elde ettiğimiz kritik başarılar, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki irademizin en net göstergesidir.

Türkiye, bu mücadele alanlarının hiçbirinde belli çevrelerin tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını savunmayı sürdürecektir. Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması’nın 98’inci yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını tazimle anıyor; aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri çok önemli, Z kuşağı denen masonlar tarafından beyni yıkanan kitle, Türkiye düşmanı "10 Aralık Hareketine" asker olarak dizayn ediliyor. Sosyal medyada beyinleri devlet ve İslam düşmanları tarafından yıkanıyor. Herkes yerli ve milli sosyal medya kanallarına abone olup önemli videoları beğensin arkadaşlar, buradan kuru sıkı slogan atmakla olmuyor icraat lazım. Herkes elini taşın altına koysun, bu işin geri dönüşü yok. "Kıyam, Sabır Meşhur, Melih Esat Açıl, Abdurrahman Uzun ve benzeri kanalları takip edip destekleyelim lütfen.. En azından Sabır Meşhurun "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu kesinlikle izleyin, izlettirin, her yere yayın..
    Cevapla
  • İHTIYAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha Güçlü TAM Bağımsız Daha Müreffeh vesselam
    Cevapla
  • Ersin 2 yıl önce Şikayet Et
    Lozan nedir bilmeyenler mondros ateşkes antlasmasini okusun oyle yorum yazsin
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kiyasla tarih dusunulemez Mondros bir kagit parcasindan oteye gitmedi lozanda ki misaki milliye ihanetin haddi hesabi yok bugun yasanilan temel sikintilar yuz yil once ismet in hatalari ve tavizleridir
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan sıkılmadan abd ve AB üyesi ülkelerden bağış adı altında para dilenen kimliğini ve kişiliğini kaybetmiş manda(bir başka ülkenin boyunduruğu altında yaşama) zihniyetine mensup Satılmış hainler gürûhu sureti haktan görünüp bu toprakları kirletenler bu ülkenin seçilmiş üstelik % 52 gibi bir oy’la her iki kişiden birinin tercihiyle seçilen cumhurbaşkanına ayar veremez
    Cevapla
  • manda 2 yıl önce Şikayet Et
    haklısın
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    lozan zulümdür ihanettir. NOKTA
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe gomulecek insallah misaki milli nin de otesine geceriz...
    Cevapla
  • Virgül 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehalet zor iş....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR