Son dakika haberi: Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi'ne HDP çağrısı

Son dakika haberi: MHP lideri Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni HDP'ye kapatma davası üzerinden eleştirdi. AYM'nin terörü aklama yarışında olduğunu kaydeden Bahçeli, "HDP'yi kapatmaktan kaçınırsa bunun hesabını millete veremez" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2021 13:25 GÜNCELLEME 01.08.2021 13:25 SİYASET
Son dakika haberi: Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi'ne HDP çağrısı
Son dakika haberi: Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi'ne HDP çağrısı

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni HDP'nin kapatılması davası üzerinden eleştirdi. Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi, HDP'yi kapatmaktan kaçınırsa bunun hesabını millete veremez" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine verdiği röportajda HDP'nin kapatılması davasındaki kararı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Bahçeli, "Dağda teslim olmadığımız bölücü teröre, Meclis'te boyun eğemeyiz. HDP kapatılmalıdır, kapatılması adaletin gereğidir. Anayasa Mahkemesi hak ihlali maskesi altında HDP'yi kapatmaktan kaçınırsa, bunun hesabını millete veremez" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİ, DEVASA BİR HAKSIZLIĞA ORTAK OLMUŞTUR"

Bahçeli, Yüksek Mahkeme'nin yapısının gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, mahkemenin HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu kararına bir kez daha tepki gösterdi:

"Anayasa Mahkemesi, hak ihlali diyerek devasa bir haksızlığa ortak olmuştur. Terör örgütüne destek vermenin neresi haktır? Anayasa Mahkemesi bölücülüğü ve terörü aklamak için yarış halindedir."

"HDP DE TÜRKİYE DÜŞMANLARININ PİYONUDUR"

MHP Genel Başkanı, CHP ve İyi Parti'yi de HDP üzerinden eleştirdi.

Bahçeli, "CHP, nasıl ki yabancıların denetim ve gözetimindeyse, HDP de Türkiye düşmanlarının piyonudur. HDP zehirdir. CHP, İP ve diğerlerinin yoldaşıdır. Kim HDP'ye destek veriyorsa milletin bedduası üzerinedir" dedi.

"GÖÇE KAYNAKLIK EDEN ORTAMIN SOĞUTULMASI GEREKİYOR"

Bahçeli, düzensiz göç dalgasıyla ilgili de konuşarak, "Küresel ve bölgesel güçlerin bu düzensiz göçteki parmak izlerini iyi araştırmak gerekmektedir" ifadesini kullandı. Bahçeli, göçe kaynaklık eden ortamın soğutulması gerektiğini söyledi. 

KAYNAK : TÜRKGÜN GAZETESİ
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    kürtler ve türkler ayrılsin gitsinler batıda türk şehirlerinde bir tek kürt kslmasin
    Cevapla
  • Humanist 2 yıl önce Şikayet Et
    Babanın tapulu malı mı burası senin gibi cahiller gitmelidir burdan bizler yüzyıllardır bu coğrafyadayız kimi nerden kovuyorsun hiç bir yer Türk şehri değil hiç bir yer Kürt şehri değildir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı istediği şehirde yaşayabilir ister Kürt ister Türk ister laz buna senin gibiler karışamaz
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    sen kesinlikle bu ülkenin vatandaşı değilsindir başka yerden buraya gelmişsin de sen git bu ülkeden benim atalarım bu ülkenin her toprağı için can vermiş siz dönmeler türk ile kütdü birbirine düşman yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Görünen köy 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha once bir cok partiyi kapattı, hak ihlali gormedi, akp ye para cezasi verdi, hangisi hdp gibi aleni terör örgütü, ayrı devlet kurmayı destekliyordu. AYM bu devletin dusmani mi, devlete saygılı partileri eften puften sebeplerle cezalandırır, kapatir, HDP ye gelince aleni terörist parti daga militan yetiştiriyor, sirtimizi terore dayadik diyor, kapatmıyor. Kimin mahkemesi bu AYM .
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen doğru tespit.
    Cevapla
  • fati 2 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar neyin hesabını verdilerki millete bunu versinler
    Cevapla
  • Ülküm turan 2 yıl önce Şikayet Et
    MHP BU Ülkenin sigortasıdır
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisim. aym nin burnunu sürtmek size düşer. Bize değil. Yetki sizde yetkiyi verecek oy bizde. Desteğimiz aşkla devam ediyor edecek. sonsuza kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR