Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok kritik görüşmeler

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2021 00:31 GÜNCELLEME 12.08.2021 01:16 SİYASET
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok kritik görüşmeler
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok kritik görüşmeler

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Afganistan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'ın biran evvel hak ettiği barış ve istikrara kavuşması için dost ve kardeş Afgan halkının yanında olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

İRAN'LA DA ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgedeki gelişmeler ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başlaması dolayısıyla Reisi'yi tebrik ederek, Türkiye-İran ilişkileri ve bölgesel iş birliğinin her alanda daha da güçleneceğine inandığını belirtti.

ERDOĞAN TOGO CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gnassingbe ile görüşmesinde, savunma sanayii alanındaki iş birliğinin, ilişkilerin geliştirilmesi bakımından çarpan etkisi yapacağını ifade etti.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Afganistan'la ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: 

Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlar çalışıyor. Belki benim bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir.

Afganistan durumu biraz farklı. Biz şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Bu duvarlar düzensiz göçün ülkemize girişini engellemek için. Çok da fazla kalmadı. Tamamıyla sınırlarımız bu duvarlarla örülüyor. 

Herkes şunu da bilsin ki, Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, adımlarımızı ona göre atıyoruz. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını yok. 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim korkum sadece Erdoğan'la nereye kadar. Herkese hedef olarak Erdoğan gösteriliyor..İnsanlar ise işin gundeliginde boğuluyor..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR