İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Özür borçları var

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere basınında Afgan sığınmacılar için üçüncü ülkelerde kurulacak iltica merkezleri planları bağlamında Türkiye'ye karşı atılan yalana yönelik açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2021 17:36 GÜNCELLEME 23.08.2021 17:44 SİYASET
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Özür borçları var
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Özür borçları var

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, basında yer alan mülteci haberleri sonrasın sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'nin Afganistan ile ilgili kaleme aldığı makalenin çarpıtıldığını belirterek, "Bu makale, 'İngiltere, Pakistan ve Türkiye'de mülteci merkezleri kuracak' şeklinde sunuldu. Fakat ne yazık ki muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamaları şu şekilde:

Dün gece bir kez daha hepimizi şaşkına çeviren bir olay yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın “yalan terörü” dediği dezenformasyonun ne denli yıkıcı ve yanıltıcı olabileceğini bir kere daha gördük. Ne oldu gelin hep birlikte bakalım.

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Mail On Sunday için Afganistan ile ilgili bir makale kaleme aldı. Makalede “We will establish a series of processing hubs across the region outside Afghanistan for those Afghans we have an obligation to bring to this country” ifadesi geçiyordu.

Yani Wallace, makalesinde “İngiltere’ye getirmekle yükümlü olduğumuz Afganlar için Afganistan dışındaki bölgede bir dizi merkez kuracağız” diye bir cümle kuruyordu. Makalenin hiçbir yerinde “Türkiye” geçmiyor, ima dahi edilmiyordu.

Ne var ki İngiliz Bakanın makalesi Türkiye karşıtlığı ile maruf bazı yabancı medya kuruluşları tarafından çarpıtıldı. Ve bu makale, “İngiltere, Pakistan ve Türkiye’de mülteci merkezleri kuracak” şeklinde sunuldu. Dediğimiz gibi, Bakan hiçbir şekilde Türkiye dememişti oysa!

Kasıtlı bir şekilde yapılan bu çarpıtmaya çok geçmeden Türkiye’deki muhalefet sahip çıktı. Makalenin tek bir kelimesini dahi okumadan bu yalana dört elle sarılıp hükümetimize saldırmaya başladılar. Olayın aslına hiç bakmadan canla başla bu iftirayı yaymak için uğraştılar.

İngiltere Savunma Bakanının “olmayan ifadeleri” üzerinden hükümetimize saldıranları üzecek bir haberimiz var!

Başta BBC Türkçe olmak üzere bu yalanı dolaşıma sokan medya kuruluşları biz yalanlarını ortaya çıkarınca ilgili paylaşımlarını sildiler.

Bu iyi, fakat…

Bu yalanın peşine takılıp milletimizi yalan ve yanlış bilgilerle meşgul edenler ne olacak?

Yapmayın!

Bunu alışkanlık haline getirdiniz, yazıktır!

Milletimize bir özür borcunuz var.

Lütfen özür dileyin ve artık yalan söylemeyi bırakın. 

HAMZA DAĞ: SAYIN AKŞENER VE KILÇDAROĞLU, SİZ DE ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ da "Haberi yapan siteler özür ve düzeltme yayınladılar. Trollendiniz sayın Genel Başkanlar. Siz de paylaşımlarınızı silmeyi ve özür dilemeyi düşünür müsünüz?" dedi.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • mehmet ayrancı 2 yıl önce Şikayet Et
    Geberseler söyledikleri yalanlardan vazgeçmezler. Türkiye'nin yalan mekanizmaları ... Gavur bile söylediği yalandan ötürü özür dileyebiliyor. Müslümanız diyorlar ama yalanlarından vazgeçmiyorlar.Halbuki müslüman yaln söylemez.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeref ve haysiyet yoksunu insanlardan (!) özür beklemek abesle iştigaldir!
    Cevapla
  • Vaüandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan özür beklemeyin bir konu olduğunda muhattap olmayın adam yerine koymayın anladıkları dil bu
    Cevapla
  • 44⚡15 2 yıl önce Şikayet Et
    kemal aga özür dilesin. şaşkın ördek misali sudan çıktımı avazı çıkarcasına bağırıverir galii
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar her yalanlarında özür dileyecek olsalar,özürleri Sinop 'dan Kaş'a yol olur.
    Cevapla
  • Hayyam Pasajı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortada yalan yok adamlar doğru tespit yapmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR