Muhalefet 'BBC yalanına' sahip çıkıp bahanesini sıraladı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, BBC Türkçe'nin asılsız haberi üzerinden hükümeti hedef alan Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'na arka çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2021 11:25 GÜNCELLEME 25.08.2021 11:25 SİYASET
Muhalefet 'BBC yalanına' sahip çıkıp bahanesini sıraladı
Muhalefet 'BBC yalanına' sahip çıkıp bahanesini sıraladı

Dervişoğlu, skandal gelişmeleri "Zaman zaman medyadan yanlış bilgiler edinebiliyoruz" diyerek savundu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, özür dilemelerini gerektirecek bir durum olmadığını vurgulayarak, "Özür dilemeye davet edecekseniz BBC'nin editörünü davet edin" dedi.

BBC Türkçe, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'nin kaleme aldığı makalesinde, "Türkiye'de Afgan mülteciler için kamp oluşturulacak" dediğini öne sürdü.

Wallece'nin yazısında, Türkiye ile ilgili herhangi bir ifade yer almamasına rağmen, İngiliz medyası, "İngiltere, Türkiye’de mülteci merkezleri kuracak" diyerek asılsız gelişmeyi kamuoyuna servis etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haberin servis edilen kurum tarafından özür dilenerek düzeltilmesine ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'açıklama yapmasını' isteyerek, asılsız ithamlara arka çıktı.

İYİ Parti'li Dervişoğlu: Zaman zaman medyadan yanlış bilgiler edinebiliyoruz

Konuya ilişkin TBMM'de yaptığı açıklamada kendisine yöneltilen soruya yanıt veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise Akşener ve Kılıçdaroğlu'nu, "Zaman zaman medyadan yanlış bilgiler edinebiliyoruz" diyerek savundu.

Dervişoğlu, hükümetin yaptığı uluslararası görüşmelerin kayıt altına alınmadığını, kayıt altına alınmayan görüşmelerle ilgili zaman zaman medyadan yanlış bilgiler edinilebildiğini belirterek, "Sıhhatli bilgilerin hükümet tarafından muhalefet partilerine verilmesi gerek" dedi.

Dervişoğlu sözlerinin devamında, "İktidar bu görevini yerine getirmeyince zaman zaman karışıklıkların olması da muhtemel hale geliyor." ifadelerini kullandı.

CHP'li Özel suçu BBC'ye attı: Özür dileyecekse editör dilesin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu ve Akşener'i işaret ederek, "Özür dilemeliler" açıklamasına değindi.

Özel, özür dilemelerini gerektirecek bir durum olmadığını vurgulayarak, "Özür dilemeye davet edecekseniz BBC'nin editörünü davet edin" dedi.

CHP Grup Başkanvekili, "Çavuşoğlu, sen özür dilemeye davet edeceksen BBC'nin editörünü davet et. O İngiltere'de baksın hesabına. Biz, ne gördüğümüzü 

YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Tiksindiriyorsunuz kendinizden. Adam gibi yanlışınızı kabul edin. Dansöz gibi kıvırmayın.
    Cevapla
  • Bahtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö bunları neyle kıstırdıysa fetönün sözünden çıkmıyorlar. Bu yalanlar ve yalanda ısrar etmeler hep fetö taktiği.
    Cevapla
  • Devriye 2 yıl önce Şikayet Et
    Asla milliyetçi olamaz bunlar . Sayın bahçeliye hak veriyoruz zamanında bunları partiden atması doğru imiş.....
    Cevapla
  • çaldıran 2 yıl önce Şikayet Et
    doğrular bunlara hazımsızlık yapıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğerki bunların arkasından dahada giden varsa, tam akılsız ve kendi iradeleriyle hareket edecek halde olmayan kişilerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR