Erdoğan talimatı verdi! Suriye ve Afgan göçmenler geri gönderilecek

Muhalefetin Afgan göçmenlerle ilgili iddiasına tepki gösteren Erdoğan “CHP yine yalan söylüyor. 300 bin Afgan göçmen geldi. Hepsini geri göndereceğiz. Türkiye daha fazla göçmen kabul edemez” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2021 06:37 GÜNCELLEME 04.09.2021 06:37 SİYASET
Erdoğan talimatı verdi! Suriye ve Afgan göçmenler geri gönderilecek
Erdoğan talimatı verdi! Suriye ve Afgan göçmenler geri gönderilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının öncelikli başlığı Afgan göçmenler oldu. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhalefetin Afgan göçmenlerle ilgili iddiasına tepki göstererek “CHP, ‘1,5 milyon Afgan göçmen geldi’ diyor. CHP yine yalan söylüyor. 300 bin Afgan göçmen geldi. Bunların 150 bini de kayıtlı. Hepsini geri göndereceğiz. Sınırlarımızdaki duvar örme işlemi bitmek üzere. Bizim göçmen politikamız net. Türkiye daha fazla göçmen kabul edemez. Son olarak 91 bin Afgan göçmen gönderdik” dediği öğrenildi. Türkiye’de gettolaşan Suriyeli göçmenlerle ilgili konunun da gündeme geldiği toplantıda Suriyeli mültecilerin de kamplara ya da sınır ötesinde kurulan yeni yerleşim yerlerine gönderilmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı. Ankara’da bulunan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesine yönelik alınan kararın bu konuyla ilgili önümüzdeki dönemlerde atılacak adımın başlangıcı olduğu aktarıldı.

‘ENFLASYONU DÜŞÜRÜN’ TALİMATI
Toplantıda ekonomiyle ilgili son gelişmeler de ele alındı. Enflasyonun düşürülmesine yönelik tedbirler gündeme gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda adımlar atılması konusunda talimat verdiği öğrenildi. Toplantıda bu yılın sonuna doğru enflasyonun düşmesinin beklendiği dile getirildi.

‘Z KUŞAĞI’ YERİNE ‘YENİ GENÇLİK’
Öte yandan, toplantıda AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı da bir sunum yaptı. Toplamda 6 milyon 48 bin gencin oy kullanacağı belirtilen sunumda, AK Parti Gençlik Kollarının üniversitelerin açılmasıyla beraber stantlar kurulacağı ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Z kuşağı’ ifadesi yerine ‘yeni gençlik’ kelimesinin kullanılmasının daha doğru olacağını aktararak “Gençlere her alanda destek verelim” dediği öğrenildi.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 139 TÜMÜ
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Aramızda ne kadar çok akşener ve Bay Kemal taraftarı var aklıllları sıra amaçları 2023 vizyon seçimini göçmen algı politikası yürütüp cumhur ittifakı zayıflatmak Bay Kemal ne diyor göçmenler kardeşimiz ırkçılık yapmayalım sözde kucak açıyor diğer taraftan da belediye başkanları siyasetçileri taraftarları göçmenler üzerinden tehdit algısı yürütüyorlar.Buna iki yüzlü politika anlayışı samimi değilsiniz.Insanlık uyanışa geçecek Allah cc izniylen!!!
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Afgan mülteciler avrupaya gönderilmeli irkci avrupa ya daha fazla mülteci lazim irciliga karsi en iyi yöntem dünyanin her tarafindan mülteci toplayip avrupaya
    Cevapla
  • Vatannnnnnnn 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür yeter artıkkkk
    Cevapla
  • 4321 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyler bayanlar iş var ama Türk insanı çalışmak istemiyor adam motosiklet almış yeni kazanamıyorum diyor türkiyede şu an en çok satılan içki ve sigara gençler elden gidiyor anne babalar nerede bırakın Suriyelilerin afganları biz kendi derdimize yanalım geçim derdi diye bir şey yok sadece para yı nasıl kullanım derdi var herkes zam peşinde kira 5000 lira olmuş oha neyin hırsı bu domates pazarda birinde 15 diğerinde 10 diğerinde 8 nasıl bu hırs ya
    Cevapla
  • ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    2850 tl asgari ücret ile geçin. senin maaş kaç tl. kaç çocuk okutuyorsun. 1850 tl ile 2 çocuk okutan insanlar var. arada birkaç tuzu kuru var diye herkesi öyle mi sanıyorsun. akp dönemini çok iyi araştır. gelen ek vergiler ile bereketi kalmadı, gelen zamlar ile maaş hızla eriyor.emekli maaşı bağlama oranları düşürüldü. alım gücü düştükçe düştü. hesap kitap bilmiyor isen sana öğretebilirim....
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Göçmenlerin bir kısmını gecici olarak kuzey kıbrıs Türk cumhuriyetine yerleştirilmeliki rumlar biraz rahatsız olsun.zaten suriye yakın durum iyileşince deniz yoluyla memleketlerine giderler.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Rum kesmi nüfusu 1 milyon 200 bin Kktc ise 382 bin nerdeyse 3.5 kat fazla artırmak gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR