CHP'li başkanın heykel açılışına kimse gelmeyince töreni erteledi

Muğla'nın Datça ilçesindeki sanayi sitesinin girişine konulan 'Sanayi Ağacı' heykelinin açılışına gelen Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, esnafı göremeyince töreni başka tarihe erteledi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2021 06:46 GÜNCELLEME 04.09.2021 06:49 SİYASET
CHP'li başkanın heykel açılışına kimse gelmeyince töreni erteledi
CHP'li başkanın heykel açılışına kimse gelmeyince töreni erteledi

Datça Belediyesi, bir süre önce heykeltıraş Elbruz Denge'ye 'Sanayi Ağacı' heykeli yaptırdı. Dallarında meyve olarak, sanayi çarşısı esnafından her ustanın gerçek bir iş aletinin tasvir edildiği heykel, Datça Belediyesi tarafından Sanayi Sitesi girişinde düzenlemesi yapılan alana yerleştirildi.


CHP'Lİ BAŞKANA KÖTÜ SÜRPRİZ

Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, demir profil üzerine 3 metre yüksekliğinde ve 5 ton ağırlığındaki heykelin açılışı için bugün saat 19.00'da yapılacak açılış törenine geldiğinde bir sürpriz ile karşılaştı.

Alanda sanayi esnafını göremeyen Uçar, önce yanındaki görevlilerden olayın araştırılmasını istedi. Esnafın açılış töreninden habersiz olduğunu öğrenen Uçar, bu durum karşısında heykelin açılışını yapmayacağını söyledi.

Açılışı bir hafta sonraya erteleyen Uçar, "Öncelikle heykelin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak bir eksiğimiz var. Sanayi esnafının olmadığı bir şeyin açılışını ben yapmam. Açık ve net söylüyorum. Benim esnafımın buradaki açılıştan haberi yok. Bu iş olmaz. Bu açılışı erteleyeceğiz. Sanayi esnafımıza da haber vereceğiz. Bu demirden de olsa, benim için altından da kıymetli. Heykelin üzerinde, her esnaf arkadaşımın günlük olarak kullandığı bir aleti var. Çok güzel bir düşünce, ayrı bir güzellik. Ancak böyle açılış olmaz" dedi.

Belediye Başkanı Uçar, açılışın 11 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'de yapılacağını duyurdu.

YORUMLAR 126 TÜMÜ
  • Cemal K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha bekle hurdacılar gelir almaya.
    Cevapla
  • Kahraman çorumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Başka bildikleri bilet yok ki yıllar geçse de sadece işleri güçleri heykel yapmak bunlar ne bilsin okul hastane yol millet yararına nişey yapmazlar hep aynı zihniyet
    Cevapla
  • Aycan 2 yıl önce Şikayet Et
    Budistler bile heykele CHP kadar değer vermiyor. BUDA seni korumaz chp ;)
    Cevapla
  • SEFA 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu açılışa ben de katılmak istemem. Anlamsız bir tören olur.
    Cevapla
  • Hasi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar cahilsiniz iste
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR