Kılıçdaroğlu’ndan adaylık yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de katıldığı programda adaylığı ile açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2021 15:32 GÜNCELLEME 11.09.2021 15:32 SİYASET
Kılıçdaroğlu’ndan adaylık yorumu
Kılıçdaroğlu’ndan adaylık yorumu

İzmir Çeşme’de Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 35. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna “Tabii bu bizim ittifaka bağlı. Onlarla oturup karar vereceğiz. Hem ittifak kurup hem de ‘ondan bağımsız karar vereceğim’ derseniz olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili başka bir soruya da cevap veren Kılıçdaroğlu, “Siyasette en önemli olan konu güven. Güveneceğimiz kişiyi siz seçeceksiniz. Ben ancak ‘şu olsun, bu olsun’ derim. Kişinin özgeçmişine ve o güne dek yaptıklarına bakacaksınız. Şahsi düşüncem; zaten bir cumhurbaşkanı seçilirse ittifakı oluşturacak tüm liderler orda olmak zorundadır. Bir kişinin kararı ile olmaz. İttifak ile temel konularda ittifakı oluşturan siyasi partiler karar verir. Bir araya geliriz, temel konularda karar verip o kararı kamuoyu ile paylaşırız.” dedi.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • BOZO K 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonrada çıkar anamuhalefet partisi genelbaşkanıyım der ,yüzde otuz oyu cehapenin var der ,işin özü kısaca diyor ki bu, Reisin karşısına çıkamam ben ama zorla çıkarırlarsa beni ortaya atarlarsa mecburen çıkmak zorunda kalırım koltuğumdan da olurum o zaman yapmayın etmeyin cevabı olmuş bu .
    Cevapla
  • Erdo 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk siyaset tarihinin yüzkarasıdır bay yalancı kılıçdaroğlu. Onda arlanma, utanma, sıkılma gibi değerlerden maalesef eser yok, nasıl bir hamuru varsa. Onun için hdp,pkk ile işbirliği yapmak sorun teşkil etmiyor, ülke batacakmış, bölünecekmiş öyle bir derdi yok ki. En kötüsü de vatan, millet sevgisi yok. Allah onlara iktidarı nasip etmesin, aksi durumda bittiğimizin, satıldığımızın, yok olduğumuzun resmidir.
    Cevapla
  • =_=(1453)=_= 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı birinden cumhurbaşkanı olmaz hele bu kilin biriyise.
    Cevapla
  • ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    fethullah güleni aday göstersen.Fetöcülere sahip çıkan sensin..
    Cevapla
  • Şevki 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP ye Milli Savunma Bakanlığını verirsiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR