Son dakika: Demirtaş, Millet İttifakı'na rest çekti! Dikkat çeken çağrı

Son dakika haberi... Millet İttifakı içindeki restleşmelere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. İttifakta dikkat çeken bir gerginlik söz konusu durumdayken son olarak Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken bir çıkış geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2021 11:39 GÜNCELLEME 13.09.2021 11:44 SİYASET
Son dakika: Demirtaş, Millet İttifakı'na rest çekti! Dikkat çeken çağrı
Son dakika: Demirtaş, Millet İttifakı'na rest çekti! Dikkat çeken çağrı

Terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'na 'Bizi sadece seçimlerde hatırlamayın' çağrısında bulundu. İttifak üyeleri CHP ve İYİ Parti'ye rest çeken Demirtaş, "Seçim gününü beklemeye gerek yok. Peşinen söyleyelim, HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder" dedi.

HDP kanadı, Millet İttifakı üyeleri CHP ve İYİ Parti'ye yönelik restlerini sürüyor. Son olarak terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizi ciddiye alın" çağrısı yaptı.

"HDP'SİZ KAYBEDERSİNİZ"

T24 sitesinde yayımlanan yazısında Demirtaş, "Seçim gününü beklemeye gerek yok. Peşinen söyleyelim, HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder" dedi.

Demirtaş, Millet İttifakı'na rest çekti! Dikkat çeken çağrı

"PROTOKOL İMZALAYALIM"

Muhalefete açık bir şekilde protokol imzalama teklifinde de bulunan Demirtaş, "Seçim sonrası için muhalefetin güven vermesi çok önemlidir. Yani seçilecek yönetim, bir süre sonra kendisinden başka tüm kesimleri yok saymamalı. Gerekirse kamuoyu huzurunda ilkesel protokol imzalanmalıdır" ifadelerini kullandı.

"PAYANDA OLMAYIZ"

Demirtaş, geçtiğimiz aylarda yine Millet İttifakı'na çağrıda bulunarak "Kimse bizi iki kötü arasında tercihe zorlamaya kalkmasın. Biz buna payanda olmayız. Muhalefet, HDP ile diyalogdan kaçıyorsa ortada bir tuhaflık var demektir" demişti. 

GARO PAYLAN MİLLET İTTİFAKI'NA KAPIYI KAPATTI

HDP'li Garo Paylan da Halk TV'de katıldığı programda Millet İttifakı içinde olmayacaklarını açıklamıştı. 



Millet İttifakı'nın görüşlerini tam olarak yansıtmadığını belirten Paylan, ''Millet İttifakı'nın idealleriyle belli bir noktalarda buluşabiliriz. Ne diyorlar? Demokratik parlamenter sisteme dönmek. Bu konuda biz de aynı şeyi söylüyoruz. Ama HDP bundan çok daha ötesini ifade ediyor. Çok daha radikal bir demokrasi anlayışı var. İleri bir demokrasi anlayışı var. Ve bu anlayışı da Millet İttifakı'nın tam olarak karşıladığını düşünmüyoruz. O yüzden biz kendi yolumuza gideceğiz diyoruz.'' ifadelerini kullanmıştı.

CHP'Lİ AYTUĞ ATICI'DAN 'MİLLET İTTİFAKI' İTİRAFI!

CHP 26. Dönem Milletvekili Aytuğ Atıcı, katıldığı televizyon programında Millet İttfakı'nın gerçekleriyle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

Atıcı ittifaklar üzerinden yaptığı değerlendimelerde "Millet İttifakın'da ideolojik ayrılıklar var o yüzden millet ittifakı bozulur mu bozulur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ve Saadet Parti'sinin ittifaktaki duruşu ile ilgili konuşan Atıcı " 'İyi Parti zaman zaman millet İttifakı'na körü körüne bağlı değiliz' mesajları veriyor... CHP ile Saadet Partisi'nin ise bir ideolojik birliktelik yapması imkansız" dedi.

Cumhur İttifakı ile ilgili yaptığı açıklamada "Orada ayrılık olmaz. Orada ideolojik birliktelik var" diyen Atıcı bu ittifakta kopma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

Aytuğ Atıcı'ının yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

Cumhur İttifakında ayrılık olmaz. Ayrılık olacaksa da yerine birini ikame etmeleri gerekir. Cumhur İttifakına girmesi imkansız olan tek parti CHP’dir. Girmesi zor olan İYİ Parti’dir ama imkansız değildir.  Çünkü İyi Parti zaman zaman ‘Millet İttifakına körü körüne bağlı değiliz. Eğer ittifak İyi Parti ve Türkiye’nin çıkarına ise kalırız. Değilse mecbur değiliz.’ mesajları veriyor. Daha güçlü mesajları ise Saadet Partisi veriyor. Çünkü aslında CHP ile Saadet Partisinin bir ideolojik birliktelik yapması imkansız. MHP ile de ideolojik birliktelik yapması imkansız. AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifakta durum böyle değil. Orada ideolojik birliktelik var. O yüzden kopma ihtimali düşüktür. O yüzden Millet İttifakı bozulur mu bozulur. Tabi ki.. niye bozulmasın. Bir ideolojik ayrılık zaten var. Eğer gerçekten sağlam zeminde gitmezse tabi ki bozulabilir.

YORUMLAR 190 TÜMÜ
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten zorlama bir ittifaktı. şimdiden paylaşma derdine düştüler. Allah rast getirmesin devletin başına geçince bunlardan millete hayr gelmez. merak etmeyin kazanan bu milletin sağduyusu olacak. bunlar sadece konuşur, Cumhur+Reis yapar.
    Cevapla
  • Cumhur ittifakı 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakına katılın. İstanbulu, Ankarayı,Adanayı tekrar AK Partiye kazandırın. CHP ye sağlam ders vermiş olursunuz.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakına katılın. millet ittifakından cehape zihniyetinden kimseye fayda gelmez.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    ey ABD uşakjları ALLh kökünüzü kjorona yapsın inşaAllah..
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainler ittifak kuramaz. Çünkü her hain sadece kendi menfaatini düşünür. İlk fırsatta ortağına kazık atar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR