Kılıçdaroğlu: HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu olduğunu, bu sorunun meşru bir organla çözülebileceğini ve HDP'nin de bu organ olduğunu söyledi. Demirtaş, "Seçim gününü beklemeye gerek yok. HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder" demişti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2021 16:25 GÜNCELLEME 19.09.2021 16:28 SİYASET
Kılıçdaroğlu: HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz
Kılıçdaroğlu: HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz
T24'ün aktardığına göre gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak’ın "Bay Kemal ve İttifakları" belgeselinin ilk bölümünde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının parti içinde çok fazla tartışılmadığını özeleştirisinde bulundu.
 

CHP’deki değişimi ve ülkenin siyasi atmosferini işleyen belgeselde, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçtiğinde partinin ve partiye yakın kurumların saldırı altında olduğunu ve seçimleri kazanmak için zamana ve değişime ihtiyaç duyulduğu anlatılıyor.

"HDP'Yİ MEŞRU ORGAN OLARAK GÖREBİLİRİZ"

2015 seçimlerinde HDP’nin parti olarak TBMM'ye girmesini desteklediğini ifade eden CHP lideri, Kürt Sorunu’nun çözümü için şunları kaydetti:

"Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt Sorunu’nu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim."

DEMİRTAŞ RESTİ ÇEKMİŞTİ

Terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'na 'Bizi sadece seçimlerde hatırlamayın' çağrısında bulundu. İttifak üyeleri CHP ve İYİ Parti'ye rest çeken Demirtaş, "Seçim gününü beklemeye gerek yok. Peşinen söyleyelim, HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder" dedi.

Son dakika: Demirtaş, Millet İttifakı'na rest çekti! Dikkat çeken çağrıSon dakika: Demirtaş, Millet İttifakı'na rest çekti! Dikkat çeken çağrı

KAYNAK : T24
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • alidai 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede Türk'ün Kürt ile Kürt'ün Türk ile sorunu yok ama kendi kendine Kürt kardeşlerimizi sorun olarak göstermeye çalışan ermeni ve yahudi kanlı olduğundan artık iyice emin olduğum bir kesim var benin fikrim bu
    Cevapla
  • sorgusuz 2 yıl önce Şikayet Et
    hdp kürtmü onlarla anca ermeni sorununu çözeriz
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp yakında öcalanında heykelini dikerse hiç şaşırmayın
    Cevapla
  • omen 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki hdp pkk'dan farklı değilmiş. Hani hdp pkk ile aynı görülemezdi. Yine çaktın Kemal
    Cevapla
  • güney..03 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP nin oyu türkiye geneli % 5 bile yok kemal bey başka partilerle ittifak yapsan İYİ olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR