CHP'nin gönlünde Demirtaş mı var?

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz" çıkışıyla başlayan HDP'ye yönelik ılımlı mesajlar yeni bir boyut kazandı. CHP'den yapılan açıklamalar, "ortak aday Demirtaş mı" sorusunu gündeme getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2021 07:29 GÜNCELLEME 24.09.2021 07:29 SİYASET
CHP'nin gönlünde Demirtaş mı var?
CHP'nin gönlünde Demirtaş mı var?

Millet İttifakı’nda “Ortak aday mı yoksa birden fazla aday mı?” sorusuna cevap aranırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” çıkışıyla başlayan HDP’ye yönelik ılımlı mesajlar yerini “Demirtaş inşallah cumhurbaşkanı seçilir” söylemine bıraktı. CHP’nin gönlündeki cumhurbaşkanı adayını ise İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu açıkladı. Erdoğdu, terör soruşturmaları kapsamında cezaevinde bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğdu, “Demirtaş cumhurbaşkanı seçilse yani, inşallah... Keşke ülkemizde böyle renklilikler de olsaydı ama şu an siyasi haritada öyle bir şey olması mümkün değil” dedi.

HAKSIZLIĞA UĞRADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Halk TV yayınında HDP’ye kalkan olan açıklamalarda bulundu. HDP’den gelen açıklamalar için “Kıymetli bir eleştiri ve taleptir” diyen Özel, Demirtaş için ise “Demirtaş konusunda zaten en üst düzeyde sayın genel başkanımızın kullandığı ifadeler var. Kendisinin partisinin başından uzaklaştırılarak, HDP’yi güçsüzleştirmek için siyaseten alıkonulduğunu noktasında hemfikiriz. Selahattin Demirtaş konusunda biz ciddi haksızlığa uğradığını her zaman söyledik” ifadelerini kullandı.

MİLLET DEĞİL DEMİRTAŞ İTTİFAKI

HDP’nin ittifak şartlarını açıklamasına günler kala CHP’lilerin bu söylemleri tepki çekti. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Erdoğdu’nun sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vatan ve millet düşmanı bir şahıs hakkında bunları söylemeye utanmıyor. CHP yöneticileri konuştukça batıyor. Meral Akşener kahvaltı yapmak ister, CHP milletvekili cumhurbaşkanı olsun ister. Millet İttifakı değil Demirtaş İttifakı!” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci de “CHP’den birileri Demirtaş’ı ortak aday olarak içinden geçiriyor, birileri ‘HDP’lilere bakanlık verilebilir’ diyor, birileri Mavi Vatan’a saldırgan tavır diyor... Hala seçimlerin beka meselesi olduğuna inanmayanlar var...” dedi.

CHP’YE “NET OLUN” MESAJI

CHP cephesinde bunlar yaşanırken gizli ortak HDP’den de mesaj geldi. HDP’li Ahmet Türk, CHP ve İYİ Parti’nin gizlemeye çalıştığı yerel seçimlerdeki ittifakı bir kez daha gözler önüne sererken, ileriye yönelik beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur, ‘yarın için ne yapacak.’ Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAM DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı birçok açıklamasında, Selahattin Demirtaş’a tam destek vermişti. Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Selahattin Demirtaş niye hapiste? Bir siyasetçiyi niye hapse atarsınız? Farklı düşünüyor diye. İnsan düşüncesinden dolayı 21. yüzyılda hapse mi atılır Allah aşkına? Bu doğru değildir” demişti.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • BOZO K 2 yıl önce Şikayet Et
    cehapenin de kahvaltı hayali ile iç çekenin de gönlünde hdpkk lı var.
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Asker polis bosunami sehit düsuyor düşman içimizde bu ülke iyi ayakta duruyor
    Cevapla
  • udefa 2 yıl önce Şikayet Et
    demirtaş havada karada kazanır ,mazlumların sesi o adam...
    Cevapla
  • Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazlum kod adlı teröristlerin sesi o vatan hayinleri ...
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz mazlum görmemisiniz herhalde pkk ya terörist siyemeyen adamdan bahsediyorsunuz
    Cevapla
  • Tahsin şeherli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi algı daha önce açılım denen safsata vardı kim yaptı fetönün Türkçe olimpiyatlarını kim düzenledi şu an HDP tabanın oylarını almak istemeyen hangi parti var
    Cevapla
  • Remz 2 yıl önce Şikayet Et
    Güya bunlar tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ni destekliyorlardı da biz mütedeyyin cemaat ingiliz amerikan mandasını arzuluyor idik. Hey Allahım sen nelere kadirsin suçladıkları ile hemhal oluyorlar. Çok yakında kim kurt kim kuzu belli olacak aşikarane abdnin kucağına oturacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR