Akşener, 'Başbakanlığa adayım' sözlerine açıklık getirdi

"Başbakanlığa adayım" çıkışının yankıları süren İYİ Part lideri Meral Akşener partisi için hedef koydu: "Partimizin temel hedefi birinci parti olmaktır, bu hedefimiz nettir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2021 08:44 GÜNCELLEME 29.09.2021 10:38 SİYASET
Akşener, 'Başbakanlığa adayım' sözlerine açıklık getirdi
Akşener, 'Başbakanlığa adayım' sözlerine açıklık getirdi

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında gerçekleştirildi. Akşener'in "Başbakanlığa adayım" açıklamasının değerlendirildiği toplantıda, başkanlık divanından tam destek çıktı. Akşener hedef de koydu: "Partimizin temel hedefi birinci parti olmaktır, bu hedefimiz nettir."

Hem Akşener hem de Başkanlık Divanı üyeleri İyileştirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş ve bundan sonra birinci parti olma hedef için yoğun tempo içinde çalışma vurgusu yaptı.

Habertürk'e konuşan İYİ Parti kaynakları, Akşener'in "Başbakan adayıyım" diyerek hem hükümet sisteminin değiştirilmesi hem de o değişiklikten sonra birinci parti olma noktasında kararlılık ortaya koyduğu belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAMA KARARI YENİ DEĞİL

İYİ Parti kaynakları, Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmama ve başbakanlık adaylığı kararının yeni olmadığı kaydetti.

İYİ PARTİ'DEN HDP DEĞERLENDİRMESİ

Toplantıda HDP'nin Tutum Belgesi konuşulmadı ancak HDP ile ilgili değerlendirme yapıldı. HDP'nin hukuken legal bir parti olduğu ancak siyaseten PKK ile yan yana durduğu belirtilerek, siyaseten HDP ile yan yana olmanın İYİ Parti'nin siyaset anlayışının dışında olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Busezon 2 yıl önce Şikayet Et
    Birinci parti olmak hedefin öylemi? Senki chpkk ya koltuk değneği ol. Senki hdpkk ya gizli destek ver Senki hdpkk ile anayasayı değiştirmek ićin gizli görüsmeler yap Senki hdpkk lı eli kanlı terörist demirtaşa güzellemeler yap Senki hdpkk ile iktidar olunca hangi bakanlıklar verileck gizlice bu ları görüş Seni lütfen türkkan gibi devletin arazisini çalan birini partide tut Senki hdpkk dan korkuna Diyarbakır annelerini ziyaret etmekten kork ama lgbt gibilere destek ver Senki 28 şubatta generallerden korkuna ayakta hazırol da selam çak sonrada 28 şubatta dik durdum de
    Cevapla
  • Gözü acik 2 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Serafettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bütün bunları bırakmadan Türkiye için çalışsa yani herkez anladı artık koltuk sevdası değil güdümlü olduğunu bir insan ağzından çıkanı bilmesi gerekir
    Cevapla
  • Muammer sert 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 e yaklaştıkça birbirlerini hiç tanımamaya başlayacaklar.daha dün kahve içmek isterken,bugün dilinin ucuylada olsa eleştiri.biden taktik verdi galiba
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen başbakan ile yönetilen bir ülkeye git. Çünkü burada sistem değiştirmek için refarandum gerekli. Akşamdan sabaha sistem değişmez. Aç tavuk misali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR