Kılıçdaroğlu'ndan bürokrasiye tehdit: Son çağrım, Pazartesi itibarıyla durun

CHP lideri Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bürokrasiye tehditler savurdu. "Ağabeyinizin son çağrısıdır" diyerek Pazartesi itibarıyla yaptığı iş nedeniyle hesap vereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 17:01 GÜNCELLEME 17.10.2021 00:35 SİYASET
Kılıçdaroğlu'ndan bürokrasiye tehdit: Son çağrım, Pazartesi itibarıyla durun
Kılıçdaroğlu'ndan bürokrasiye tehdit: Son çağrım, Pazartesi itibarıyla durun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı videoda bürokratlara tehditler savurdu.

18 Ekim'i milat olarak belirleyen Kemal Kılıçdaroğlu, o günden itibaren herkesin yaptığı iş nedeniyle hesap vereceğini söyledi.

Bunun son çağrı olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, bu emirleri verenlerin de affedilmeyeceğini belirtti.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Sanırsın baskına gidiyorAK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Sanırsın baskına gidiyor

 

EMİR ALMIŞTIM DİYEREK SIYRILAMAZSINIZ

Tehditvari açıklamalarıyla dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibarıyla, bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız.

Pazartesi itibarıyla durun. Size bunları yaptıranlara farklı bir muamele olacak elbette. Çünkü, Sadi'nin dediği gibi; 'zalimleri bağışlamak, yoksullara cefadır'. Kurumları şahsın ahırına çevirenler elbette hesap verecek."

"DOSTLARININ AKIBETİNİ AFGANİSTAN'DA GÖRDÜK"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi. Artık yoklar. Dostlarına da güvenme, onlara güvenenlerin akıbetini Afganistan’da gördük" ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ: 2023 seçimlerinde ikinci parti değişebilirHamza Dağ: 2023 seçimlerinde ikinci parti değişebilir

"HUKUK DIŞI DÜZEN ARAYIŞINDA"

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan paylaştığı videoda birçok kesimi hedef aldı. Memurlara yönelik skandal ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu'na tepkiler gelirken, bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Ömer Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Sn Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor" ifadelerini kullanırken, "Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur" dedi

'KENDİNİ DEVLETİN SAHİBİ ZANNEDEN BU ZİHNİYETİ TANIYORUZ'

Çelik Sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı Yassıada zihniyetidir. Kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıyoruz."

"MİLLETİMİZ SENİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, "Heyyt!" demiş. Çok korktuk(!) Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ'ye mi sordurursun. Milletimiz senin "NE" olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu..." ifadelerini kullandı.

"BU DİLİ KULLANAN BİRİ RÜYASINDA BİLE İKTİDARI GÖREMEZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AA muhabirine, Kılıçdaroğlu'nun devlet memurlarına yönelik açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Devlet adamlığının, devlet adabının bir siyasetçide olması gereken en önemli özelliklerden olduğunu söyleyen Turan, "Ana muhalefet gibi yani iktidarın en büyük alternatifi olabilecek bir partinin genel başkanıysanız kullandığınız dile, üsluba, hareketlerinize daha dikkat etmeniz gerekir. Devlet adamlığı imajınızla ülkeye güven vermelisiniz. Üzülerek görüyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun çizdiği profil, devlet adamlığından ve adabından oldukça uzak." diye konuştu.

"Bu aziz millet, tehditkar, sorumsuz, zehirli dile prim vermedi, vermeyecek"

Bu agresif tutumunun ve gerginliğinin altında yatan nedenlerin oldukça basit olduğunu dile getiren Turan, "Kılıçdaroğlu ne yaparsa yapsın CHP'nin oyu artmıyor. Bunu gördükçe çıldırıyor. Çıldırmasını, saçmalamasını, kendini kaybetmesini anlıyoruz. 11 yılda 10 seçim kaybetmesinin yaşattığı travmayı anlıyoruz. Ama bu aziz millet, tehditkar, sorumsuz, zehirli dile prim vermedi, vermeyecek." değerlendirmesini yaptı.

Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun, 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ancak CHP ve ittifakları içindeki denge ve dinamiklerin buna izin vermediğini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Durumlar böyle olunca Kılıçdaroğlu siyaseten sıkışıp kaldı. Genel Başkan olduğundan bu yana her seçim öncesi 'İktidar olacağız.' diyor. Bu dili kullanan biri rüyasında bile iktidarı göremez zaten. Kılıçdaroğlu, bugün bürokratları, STK'ları kendince tehdit ederek neyi amaçlıyor? Yargı mensuplarını, öğretmenlerimizi, çiftçilerimizi, yatırımcıları ve daha birçok kişiyi tehdit eden Kılıçdaroğlu, böyle devam ettikçe kaybetmeye mahkumdur. Tehdit ettikleri herkes, bu ülkenin evladı değil mi? Aynı cesareti FETÖ'ye, PKK'ya ve diğer terör örgütlerine karşı neden göstermiyor? Kılıçdaroğlu, bir milli güvenlik sorunu olmasının yanında, kamu düzeni açısından da bir tehdit haline gelmeye başladı. Artık kendine gelmeli. Siyaset bu millete, bu ülkeye karşı sorumluluk gerektirir."

"PKK VE FETÖ AĞZIYLA KONUŞUYOR"

Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren isimlerden biri de AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu. Sosyal medyadan açıklama yapan Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kaos oluşturmak için siyasi cinayetlerden bahseden Kılıçdaroğlu şimdi de devletimizin memurlarını tehdit ediyor, PKK'nın ve FETÖ'nün ağzıyla konuşuyor. 15 Temmuz'da Milletimiz "dostlarınıza" geçit vermedi, yine vermeyecek."

"MAŞALLAH CESARETİ YERİNDE"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Dağ, "Kemal Bey'in maşallah yine cesareti yerinde. Bu sefer de Türkiye Cumhuriyeti’nin memur ve bürokratlarını tehdit etmiş. Ama nedense bu cesaretin binde birini FETÖ’ye, PKK’ya karşı göremedik. Bir gün mutfağından PKK’ya ve FETÖ’ye bu tehdit dilini kullanabilir mi? Var mı o cesareti?" ifadelerini kullandı.

"KOLTUĞUN DİYETİNİ Mİ ÖDÜYORSUNUZ?"

AK Parti MKYK Üyesi Resul Kurt, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına, "Sayın Kılıçdaroğlu hayatınızdaki tek başarınız yürüyen merdivene tersten binmek. Kaset kumpasıyla oturduğunuz koltuğun diyetini mi ödüyorsunuz? Kimden talimat aldınız, aldığınız talimat nedir? Size talimat verilen ülkede bu yaptığınızı yapan siyasetçiler insan içine çıkabilir mi?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"LAĞIM KOKUSUNUN NEREDEN GELDİĞİNE DAHA DİKKATLİ BAKSIN"

AK Parti İstanbul Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle tepki verdi: 

"Verdiği “NAMUS SÖZÜ”nü unutarak, CHP’li İBB’nin işten çıkardığı 13.312 işçinin yerine 45.995 yandaşını partizanca yerleştirmesine ses çıkarmayıp TÜGVA’lı gençlere “lağım kokusu” ifadesi kullanan CHP Genel Başkanı, aldığı o “lağım” kokusunun nereden geldiğine daha dikkatli baksın."

"GERÇEKTEN ÖLÇÜYÜ KAÇIRDINIZ!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen de Kılıçdaroğlu'na, "Sayın genel başkan, siz gerçekten ölçüyü kaçırdınız! Sizi, 2023’te gömüleceğiniz sandık üzerinden halkımıza şikayet ediyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

"MAFYAVARİ ÜSLUBU TARİHİN UTANÇ SAYFALARINA GÖNDERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de tepki gösterdi. Kabaktepe şu açıklamaları yaptı: 

"Eski bürokratlardan cv topluyorum bahanesiyle fişleme yaptın, Siyasi cinayetler söylemi ile siyasileri tehdit ettin, TÜGVA’yı hedef alarak STK’ları tehdit ettin, Merkez Bankası'na gidiyorum diyerek Cumhurbaşkanımızı ve Merkez Bankası’nı tehdit ettin.

Uluslararası finans kuruluşlarını tehdit ettin,
Şimdi de devletin şerefli memurlarını ve bürokratlarını itham ederek tehdit ediyorsun. Bu cüreti nereden alıyorsun?

Milletimiz tehdide ve zorbalığa karşı her zaman gereken cevabı vermiştir ve zâtınıza da ilk fırsatta verecektir!

Bu dil; kendisine oy vermeyen seçmeni ayrıştıran, milletimizin en az yüzde ellisini ötekileştiren, seçime değil de adeta darbeye hazırlanan bir zihniyetin dili!

50 milyon insanı tehdit etme haddini kendinde bulan bu mafyavari üslubu, tarihin utanç sayfalarına göndereceğiz.

Bu milleti ayrıştıramayacaksanız!
Bu milleti bölemeyeceksiniz!
Hep birlikte Türkiye olacağız, bunu engelleyemeyeceksiniz!
Başaramayacaksınız!"

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 482 TÜMÜ
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir alemsin Kılaçdaroğlu sana gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum.Sana oy veren kesime yazık.Bari konuşurken bir kez onlarıda düşün
    Cevapla
  • erol taş 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan oglum bak git....
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fazla filim seyretmiş.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz öncesi gibi Meral yine ben başkan olacağım dedi.Kemal aynı şekilde 15 temmuz öncesi gibi siyasi cinayetlerden kaos ortamından bahsetti, #imdi de yarın iktidara geleceği kesinmis gibi tehditler savuruyor.Sayın Soylu dikkat edin yeni bir darbe hazırlığı olabilir.Biz her an üzerimize düşen göreve hazırız.devletimiz ve milletimize tehditlere karşı ölümüne yaninizdayiz.
    Cevapla
  • zazaki 2 yıl önce Şikayet Et
    bir bu ülkemizde özgürlük yok ...özgürlük olmayan dikta bir devlette sen çıkıp da herkesi tehdit edeceksin ...ve sen bu devlette YAŞAYACAK sın...CUMHURİYET ve SÖZCÜ nün hayalini kurdugu devleti size köküne kadar yedirecegiz...KÖKÜNE kadar üstünede bir şişe soda köküne kadar içirecegiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR