ABD ve 9 ülkeden küstah paylaşım: Kavala için tahliye istediler

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün duruşması yapılan Osman Kavala'nın 4 yıldır tutuklu olduğu hatırlatılarak ABD dahil 9 ülkenin Kavala için ortak çağrısını yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2021 21:55 GÜNCELLEME 19.10.2021 10:00 SİYASET
ABD ve 9 ülkeden küstah paylaşım: Kavala için tahliye istediler
ABD ve 9 ülkeden küstah paylaşım: Kavala için tahliye istediler

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan küstah paylaşımda Osman Kavala'nın 4 yıldır tutuklu olmasının Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürdüğü ileri sürülerek Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundular.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından açıklanan duyuru şöyle:

Osman Kavala’nın Dört Yıldır Tutuklu Bulunmasına İlişkin Açıklama

Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN SERT YANIT: ELÇİLERİN TELKİNDE BULUNMASI KABUL EDİLEMEZ

ABD destekli küstahlığa ise ilk tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, hukuk devletidir. Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez." dedi.

BÜYÜKELÇİLERE BİR TEPKİ DE ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL'DEN GELDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda büyükelçileri bulundukları ülkenin yasalarına uymaya çağırarak "Anayasamıza göre mahkemelerimize tavsiye ve telkinde bulunmak hiçbir büyükelçinin haddi değildir. Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir." dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 195 TÜMÜ
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Osman kavala ve selahattin demirtaş bu 10 ülkeler için neden bukadar önemli
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    TURŞUYU KİM SATACAK ? Hoca eşeğine yükleyip Turşu satmaya gidiyormuş. Bir gün olsun Hoca şöyle gönlünce "Turşu.." diye bağıramamış. Ağzını açtığı anda eşeği de ağzını açmış "Aİİİİ Aİİİİİ" diye anırmaya!.. Bir gün, Hoca yine turşu satmaya çıkmış. Bir sokağın başına gelip, "Turşu.." diye bağıracak olmuş. Eşek her zaman olduğu gibi yine ağzını açıp baslamış anırmaya. Hoca´nın sinirleri iyice gerilmiş. Bir "Lahavle!" çekip eşeğin kulağına eğilmiş. "HEY UZUN KULAK !?) " demiş. "TURŞUYU SEN Mİ SATACAKSIN YOKSA BEN Mİ?"
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu büyükelçilerin GEÇMİŞİNİ İNCELEYİN. Bakalım Suriyede Irakta yüzbinlerce insan ölürken yazdıkları bir merhamet, bir acıma var mı???
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabetay Yahudisi Kavala tam bir kripto. Dolar yükseldikçe haçlılar küstahlaşıyor, doları gerçekçi olarak kısa vadede düşürmenin tek yolu Suriye'deki hakkımız olan enerji bölgelerini ilhak etmektir, her sene 50 milyar dolar paramız sadece enerji için yurt dışına çıkıyor. Eşkıya teröristler yanı başımızdaki haklarımızı gasp edip Türk halkına zulüm ediyor. 40 yıldır bize terör ve savaş yoluyla verdikleri zarara karşılık hakkımızı tazminat olarak almalıyız. Aksi taktirde "10 Aralık Hareketi" denen kaos ittifakı 2023 seçimlerini kazanacak ve 20 senede ki tüm kazanımlarımız yok edilecek. Yerli silahları ve projeleri rafa kaldıracaklar, bölünme anayasasını AB-D emriyle kabul edecekler..
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Amerikan sömürgesi olan ülkelerin Amerika’nın talebi ile yaptıkları bir suçluyu aklama çağrısı...HADİ ORDAN ! Uzak durun ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR