Abdullah Gül, Türkiye'ye meydan okuyanlarla yan yana poz verdi

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için Türkiye'ye parmak sallayan 10 büyükelçiden bir tanesi olan Finlandiya büyükelçisi Ari Maki, Abdullah Gül ile gir araya gelerek görüşme sonrası fotoğrafı paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2021 12:15 GÜNCELLEME 23.10.2021 12:15 SİYASET
Abdullah Gül, Türkiye'ye meydan okuyanlarla yan yana poz verdi
Abdullah Gül, Türkiye'ye meydan okuyanlarla yan yana poz verdi

Bölücü terör örgütü PKK/YPG/KCK'ya sivil toplum örgütleriyle destek verip, Gezi kalkışması ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde oynadığı öncü rollerle bilinen 'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala'nın 'derhal serbest bırakılması' için 10 büyükelçilik geçtiğimiz günlerde ortak bildiriyle Türkiye'ye adeta meydan okumuştu. 

ABDULLAH GÜL SKANDAL ÇAĞRIYA İMZA ATANLARLA YAN YANA

Tüm bu gelişmelerin ışığında skandal çağrıyı yapan büyükelçilikler arasında yer alan Finlandiye Büyükelçisi Ari Maki, Abdullah Gül ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade ederek görüşme sonrasında çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Eş zamanlı düğmeye bastılar! Osman Kavala üzerinden kirli tezgahEş zamanlı düğmeye bastılar! Osman Kavala üzerinden kirli tezgah

'İYİ BİR KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK'

Sosyal medya hesabından görüşmeyi duyuran Maki, "Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün Türkiye üzerine iyi bir konuşma gerçekleştirdik." dedi.

TÜRKİYE'YE PARMAK SALLAYAN 10 BÜYÜKELÇİYE ERDOĞAN ÇOK SERT ÇIKMIŞTI

Afrika'daki önemli görüşmelerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için Türkiye'ye parmak sallayan 10 ülkenin büyükelçilerine, şu sözlerle çok sert çıkmıştı:

Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye'yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destekAkşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destek

'HADDİNİZE Mİ, KİMSİNİZ SİZ'

Türkiye'ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz? Neymiş? Kavala'yı bırakın. Sen kendi ülkendeki haydutları, katilleri, teröristleri bırakıyor musun? Amerika'sı, Almanya'sı, hangisi böyle bir şeyi şu ana kadar yaptı? Yapmadılar ve yapmazlar. Konuştuğu zaman sana verecekleri cevap şudur, 'Yargı bağımsızdır.' Sizde yargı bağımsız da bizdeki yargı bağımlı mı? Bizdeki yargı, bağımsızlığın en güzel örneklerini veriyor."

YORUMLAR 183 TÜMÜ
  • Antepli 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde ne çok satılmış adam var mış yahu
    Cevapla
  • Ejder 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri Kayseri olalı böyle hayırsız böyle vefasız böyle akılsız görmedi
    Cevapla
  • ALİ mavi 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere Exeter üniversitesi mezunu bilen bilir orayı
    Cevapla
  • Kâmil 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık çok yazık.
    Cevapla
  • Askım 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu seref yoksunu adamı, cumhurbaşkanı yaptık, yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR