Büyükelçilerin geri adım atmasına eski büyükelçisi Tan'dan skandal yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 büyükelçi için yaptığı 'istenmeyen adam' çıkışı sonrası büyükelçilerin geri adım atmasına Türkiye'nin yıllarca Washington Büyükelçiliğini yapan Namık Tan'dan skandal bir yorum geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2021 00:15 GÜNCELLEME 26.10.2021 00:15 SİYASET
Büyükelçilerin geri adım atmasına  eski büyükelçisi Tan'dan skandal yorum
Büyükelçilerin geri adım atmasına eski büyükelçisi Tan'dan skandal yorum

18 Ekim'de ABD önderliğinde 10 ülkenin Türkiye'deki büyükelçilikleri tarafından tutuklu Osman Kavala ile ilgili kendilerini yargı yerine koyarak tahliye edilmesi yönündeki açıklamaları sonrası başlayan kriz bu ülkelerin büyükelçiliklerinin geri atmaları ile sona ererken olayla ilgili skandal bir açıklama Türkiye'nin Washington eski büyükelçisi Namık Tan'dan geldi. 

Daha önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçisini "istenmeyen kişi" olarak ilan etme kararı için, "Umarım birileri Cumhurbaşkanını aksi yönde ikna etmek için çalışıyorlardır aksi halde sonuç Türkiye için hiç iyi olmayacaktır." yorumunda bulunan Namık Tan, büyükelçilerin geri adım atmaları sonrası için ise bu ülkelerin yaptıkları açıklama için ise "Türkiye'yi düştüğü çukurdan kurtarmak için ip atmışlar" şeklinde skandal yorumda bulundu. 

Tan sosyal medya paylaşımında  "On Büyükelçi düştüğümüz çukurdan kurtulmamız için bir ip atmışa benziyor. Bizimkilerin bu açıklamaların üzerine atlaması bir danışıklı dövüşün de işareti. Yani, bizi kendi kendimizi düşürdüğümüz çukurdan kurtarmak için attığınız ipi tutmaya hazırız diyor, bizimkiler…" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 264 TÜMÜ
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeriat gelirse tüm kriptolar temizlenir.. Şeriatta bereket vardır, vatan sevgisi vardır, birlik beraberlik vardır.
    Cevapla
  • Ali Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar uzun zamandir dis Ülkelerde Büyük elcilik yapip TC lehine hic bir olumlu ise faydalari olmayan B. Elcilerdir. Oh Yurtdisina gidip salla basi, al maasi. Bunlarin hepsi CHP artiklaridir
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara Maşer denince de kızıyorlar. Bunlar Avrupanın büyükelçileri herhal.
    Cevapla
  • BOZO K 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkma bu kadar ,gerçi TÜRK olan Korkmaz.
    Cevapla
  • Yörük Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tan denen kimmiş Nasıl büyük elçi olmuş. Amerikan uşağı olmuş. Adam zannederdim Ülkemizde içte böylesi çok adam var. Takibe almak gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR