Cevizoğlu: Sizin kuracağınız iktidar ülkenin bekasından daha mı önemli

CNNTürk'teki Akıl Çemberi programında konuşan Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu, 10 büyükelçi krizyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken Kılıçdaroğlu ve Akşener'i olaydan nemalanmakla suçladı, 11. Cumhurbaşkanı Gül'e de sert tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2021 00:17 GÜNCELLEME 27.10.2021 00:29 SİYASET
Cevizoğlu: Sizin kuracağınız  iktidar ülkenin bekasından daha mı önemli
Cevizoğlu: Sizin kuracağınız iktidar ülkenin bekasından daha mı önemli

CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında konuşan Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu,  10 büyükelçi krizyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken Kılıçdaroğlu ve Akşener'i olaydan nemalakla suçladı, büyükelçilerle ilgili sözlerinden dolayı da 11. Cumhurbaşkanı Gül'e de tepki gösterdi. 

"MUHALEFET 10 BÜYÜKELÇİ OLAYI İÇİN KRİZ GELİYOR DİYE SEVİNDİ"

10 büyükelçiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "istenmeyen kişi" ilan edilmesi yönündeki tavrının AK Parti içinde bir kesimi de rahatsız ettiğini ileri süren Cevizoğlu bu duruma muhalefetin çok sevindiğini dile getirerek "Muhalefet, yaşasın kriz geliyor, Erdoğan gidiyor, Biden bize verdiği sözü tutuyor. Kendisini gösterdi, ABD, yanına 9 ülkeyi de alarak bu açıklamayı yaptırdı" diye sevindiklerini söyledi. 

11. CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ELÇİLER KRİZİYLE İLGİLİ SÖZLERİNDEKİ AYRINTI

10 büyükelçinin yaptığı açıklamadan 2 gün sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Finlandiya Büyükelçisi ile gizli bir görüşme yaptığına dikkat çeken Cevizoğlu kriz ortamı sürdüğü, büyükelçilerden yeni açıklama gelmeden  önce Gül'ün yaptığı açıklamalara dikkat çekti.

Abdullah Gül'ün "Yapılan kabul edilemez, ancak Dışişleri büyükelçileri çağırıp gerekli mesajları vermiş, adı üstünde elçiye zeval olmaz, artık bu konuya çok daha büyük krizlere dönüştürmek ülkenin çıkarına değil" sözlerini değerlendiren Cevizoğlu "Bu açıklama ile elçileri göndermeye kalkarsan ardından başka krizler geliyor" demek istiyor. Bu açıklamayı bekleyen  CHP, İYİ Parti ve HDP'den oluşan Millet İttifakı da iktidar olmak istiyor. Sizin iktidarınız bu vatandan daha mı önemli. Siz krizlerden beslenecekseniz, iktidar olduğunuzda biz krizlerden çıkamayız. Eğer siz iktidar olduğunuzda Türkiye'de kriz olmaz ise bu yabancıların her dediğini yapıyorsuz ve yabancılar bu yüzden sizden memnun ve bu yüzden kriz çıkarmıyor demektir." açıklamasında bulundu.

Hulki Cevizoğlu,  Dolmabahçe önünde demirleyen İngiliz zırhlısı içindeki Kraliçe'yi ziyaret ededen o dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün boynuna İngilizlerin nişanının takıldığını hatırlatarak  sözlerini şöyle sürdürdü " Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınırdışı etme söyleminden sonra bazı büyükelçiler "Sınırdışı edilmekle tehdit edilen büyükelçilerin artık Türkiye'nin iç işlerine karışmayacaklarını taahhüt ediyorlar. Dünya başaşağı döndü" açıklamasında bulundular."

"Elçiler geri gönderilseydi büyük kriz çıkardı" yorumuna katıldığını söyleyen Cevizoğlu, ancak krizi yabancıların çıkardığını, devletin geri adım atması halinde ise çok daha başka taleplerin de gündeme geleceğine dikkat çekti. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • Cemal Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Hulki Cevizoglu vatanperver bir kardesimiz.Vatanin cikarlarini sahsi cikarlarin onunde tutuyor ve taviz vermiyor.Mandaciliga karsi cikiyor.Gul ve muhalefetin bir coklari mandaci ve somurge valisi olmayi seve seve kabul ederler.
    Cevapla
  • Hayırdır 2 yıl önce Şikayet Et
    78 yıldır abd mangasında mıydık da 2002 de bagimsiz olduk ?
    Cevapla
  • Sadocan 2 yıl önce Şikayet Et
    2013 den beri bağımsız Türkiye...
    Cevapla
  • Alsancak 2 yıl önce Şikayet Et
    Sence
    Cevapla
  • Antipkk 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam sonunu iyi bağlamış. Taviz verirsen yeni taleplerle gelirler. Muhalefet ise bildiğiniz gibi. Döviz arttı diye en çok onlar mutlu. Bir kriz oldu mu millet altta eziliyor, ama onlar içten içe göbet atıyor. Siz boşuna el ovuşturmayın. Bu millet sandığa gidene kadar tayyibe oy yok diyor, sandıkta yine adama oy veriyor. Sevdiğinden değil, karşısındakilerin içinde sevilecek asam olmamasından sebep...
    Cevapla
  • Hmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olmadığı için olabilir belki de
    Cevapla
  • Yalçın teke 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya devlet başa ya kuzgun leşe
    Cevapla
  • Hüseyin Sevim 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hayırlı akşamlar bu ülkenin sahibi sadece saygı değer Cumhur başkanımızı diğer kişiler ne işe yararlar güzel ülkemize sahip çıkalım sahip çıkana da sahip çıkalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR