AK Partili Turan: Akşener'in konuşmasında "değinemediği" tek konuydu bu

AK Partili Bülent Turan Meral Akşener'in son çıkışlarını eleştirerek "Konuşmasında değinmediği, daha doğrusu değinemediği tek konu, ittifak ortağı CHP’nin tezkereye ‘evet’ diyenleri ihanetle suçlamasıydı." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2021 15:40 GÜNCELLEME 03.11.2021 16:36 SİYASET
AK Partili Turan: Akşener'in konuşmasında "değinemediği" tek konuydu bu
AK Partili Turan: Akşener'in konuşmasında "değinemediği" tek konuydu bu

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, grup toplantısındaki konuşmasını ibretle izlediğini belirtti.

Akşener'in, ses tonunu yükseltip üslubunu da bozarak, nezaket sınırlarını zorlayarak içine düştüğü zor süreci aşabilmek için neredeyse her konuya değindiğine işaret eden Turan, "Üslubundaki argoya varan kabalığı, nezaketsizliği milletimizin takdirine bırakıyoruz. Grup konuşmasında değinmediği, daha doğrusu değinemediği tek konu, ittifak ortağı CHP'nin, tezkereye 'evet' diyenleri ihanetle suçlamasıydı. Bu kadar temel bir konuda uzlaşamayan bir ittifakın iki önemli bileşeninin nasıl hayat bulacağını elbette hep beraber göreceğiz." ifadesini kullandı.

İttifakı, "beraber yol yürümek, ülke ve millet adına benzer rüyayı görmek, temel konularda aynı veya yakın bakış açısına sahip olmak" şeklinde tanımlayan Turan, şunları kaydetti:

"Sayın Akşener'in, ülkeyi, milletimizin güvenliğini yakından ilgilendiren en önemli gündemlerden olan tezkere gibi bir konuda, olması gereken tavrı gösteren partilere, Kılıçdaroğlu tarafından hain yakıştırmasına cevap verememesi, içine düştüğü hazin halinin göstergesidir. Tezkere, o gün geçmemiş olsaydı, sınır ötesindeki askerimiz geri çekilmek zorunda kalacak, orada bir terör devleti kurulmasının önü açılmış olacaktı. Asıl böyle önemli, milletimizin güvenliğini ilgilendiren bu tezkereye 'hayır' demek, destek olmamak ihanet anlamına gelmez mi?"

AK PARTİ'NİN 19. YILI

AK Parti'nin 3 Kasım 2002'den bu yana 19 yıldır sürdürdüğü iktidarı değerlendiren Turan şu ifadeleri kullandı;

Bugün 3 Kasım 2002, AK Parti’nin iktidara gelişinin 19. yılı. 3 Kasım 2002; vesayetin, dayatmanın yerini milletin iktidarının almaya başladığı bir tarih. Gelişimin, değişimin, kalkınmanın öyküsünün ve Türkiye’nin milletiyle güçlü bir şekilde tarih sahnesine yeniden çıkmasının başladığı bir gün.

Dünyada demokratik ülkelerde bu kadar uzun süre iktidarda kalmanın çok az örneği var. Merhum Menderes’in 10, merhum Özal’ın 8 yıl gibi bir süre tek başına iktidarda kaldığını düşünürsek bunun önemi daha iyi anlaşılır.

Siyasi literatürde, uzun süre iktidarda kalan, zamanın ruhuna uyum gösteren, tarihsel bir misyona sahip olan, en önemlisi güçlü bir toplumsal destek bulan partilere hakim parti denir. Türkiye’nin hakim partisi de şüphesiz AK Parti’dir. Üstelik bu süreç yaşanırken, 20 yıl önce Türkiye’nin gündeminde başörtüsü, katsayı mağduriyetleri, vesayet odakları, IMF’ye mahkum bırakılmış ekonomi, siyasi krizler, hükümet krizleri ve bölgesel geri kalmışlık gibi konuların birçoğunun geride kaldığını gururla görüyoruz.

MİT kumpası, 367 krizi, Gezi Olayları, 6-8 Ekim Olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Hain FETÖ Darbe Girişimi, kapatma davaları, e-muhtıra, terör olayları ve ekonomik operasyonlara rağmen, milletimizin desteğiyle Türkiye’yi büyüttük. Salgına, konjonktürel sorunlara rağmen büyümeye devam ediyoruz.

AK Parti Kars-Edirne arasına sıkışmış olan algımızı darmadağın ederek Türkiye’yi kendi medeniyet coğrafyası ile yeniden buluşturdu. Bugün Mavi Vatan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Karabağ’da, Kıbrıs’taki tarihi gelişmeler, dış politikadaki duruşumuz, enerji, savunma sanayi, ulaştırma başta olmak üzere birçok alandaki iddiamızla yeni sayfalar açmaya devam ediyoruz.

Millete hizmette 19. yılımızda bizlere daima teveccüh gösteren, sevgisinden, desteğinden ve duasından güç aldığımız milletimize müteşekkiriz. Bu teveccüh, bu ağır emanet; elbette bizlere ağır bir sorumluluk yüklüyor. Bu uzun yolda emeği geçen tüm teşkilatımıza, liderinden mahalle başkanına, üyesine kadar herkese teşekkür ediyoruz. Milletimizle, liderimizle, ilk günkü aşkla ve heyecanla nice yıllara diyoruz.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • niksarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi meral hanım ver cevabını...zerre kadar cesaretin varsa ,,eğer gerçekten milliyetciysen zillet ittifakından ayrıl hadi görelim...ama o cesaret nerdee.
    Cevapla
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    her yönüyle zillet ya da millet ittifakını elinin tersiyle itebiliyor mu var mı yüreği
    Cevapla
  • Kafkasyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Onda bunu soracak yürek varmı. Tiyatroya hoş geldiniz
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyada ekonomiler pandeminin sonuçları ile boğuşurken, kendilerine bile hayrı olmayan birbirine benzemezlerin iktidara gelip ekonomiyi düzelteceğini sanan saflar var bu ülkede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR