Sarıgül: Muhalefet Amerika'dan neden korkuyor?

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Herkes bilsin ki Türkiye demokrasisine kimse diş geçiremez. Diğer muhalefet partileri Amerika'dan neden korkuyorlar, neden bu konuda başkaldırmıyorlar?'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2021 15:06 GÜNCELLEME 11.11.2021 15:06 SİYASET
Sarıgül: Muhalefet Amerika'dan neden korkuyor?
Sarıgül: Muhalefet Amerika'dan neden korkuyor?

TDP lideri Mustafa Sarıgül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Sarıgül, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sarıgül, 'Bir muhalefet partisi Amerika Birleşik Devletleri'nden destek aldı' iddiasına yönelik soruya, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın bir konuşmasında Türkiye'deki muhalefet partilerine destek vermek gerektiğini söylediğini hatırlatarak, bu konunun üzerine gitmeye devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'nin demokrasisine kimsenin müdahale etme hakkının olmadığını söyleyen Sarıgül, ''Türkiye Değişim Partisi'nin ana fikri tam bağımsız Türkiye'dir. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokrasisine kimsenin müdahale etmesine asla izin vermeyiz. ABD Başkanı bir konuşmasında Türkiye'deki muhalefet partilerine destek vermek gerektiğini söyledi. İfadesi aynen böyleydi. Bizim partimizden başka bu konunun üzerine giden olmadı. Bu konunun üzerine yoğun bir şekilde gittim ve gitmeye devam ediyorum. ABD Başkanı bilmelidir ki Türkiye'nin demokrasisine kendileri değil hiç kimse müdahale edemez. Bizler bu kadar emek harcarken yarın iktidara geldiğimizde ABD destekledi gibi bir şaibeyi biz parti olarak kaldıramayız. Her yerde bunu söylüyoruz; ne Amerika Birleşik Devletleri ne Avrupa Birliği Türkiye'nin demokrasisine müdahale edemez. Seçimle gelen iktidar seçimle de gider. Demokrasi bu nedenle vardır. Herkes bilsin ki Türkiye demokrasisine kimse diş geçiremez. Diğer muhalefet partileri Amerika'dan neden korkuyorlar, neden bu konuda başkaldırmıyorlar? Biz Amerika'dan da Avrupa Birliği'nden de korkmayız" diye konuştu. 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR