Son dakika: Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi sonrası kulisler hareketlendi! Bundan sonra...

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ikili görüşmesi gündeme oturmuştu. Kulisleri de hareketlendiren gelişme sonrası önümüzdeki süreçte de görüşmelerin devam edeceği belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2021 10:56 GÜNCELLEME 12.11.2021 10:56 SİYASET
Son dakika: Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi sonrası kulisler hareketlendi! Bundan sonra...
Son dakika: Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi sonrası kulisler hareketlendi! Bundan sonra...

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu’nun 2 saati aşan zirvesi siyaset kulislerini de hareketlendirdi. Görüşmenin sonuçları için AK Parti ile Saadet Partisi arasında diyalog zemininin açıldığı bildirilirken, ittifak konusunun gündeme gelmediği, ancak bundan sonraki süreçte görüşme trafiğinin devam edeceği belirtiliyor.

2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken önceki gün yaşanan sürpriz temasa ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

"ABİ GÖRÜŞELİM"

Edinilen bilgilere göre buluşma Karamollaoğlu’nun talebi üzerine gerçekleşti. Karamollaoğlu Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefat etmesinin ardından cenaze süresince hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de AK Parti özel hassasiyet gösterdiği için teşekkür etmek istiyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenaze töreni sırasında Karamollaoğlu’na "Abi görüşelim" dediği öğrenildi. Karamollaoğlu da tüm bunlara istinaden Erdoğan’dan randevu talep etti.

DAHA SIK TEMAS

Beklenenden uzun süren görüşmede, iki ismin güncel gelişmeler üzerine sohbet ettiği, Karamolloğlu’nun da endişelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği öğrenildi. Erdoğan’ın da Karamollaoğlu’na uzun uzun cevap verdiği belirtiliyor.

2 saat 15 dakikalık zirvede ittifak konusunun gündeme gelmediği belirtiliyor. Ancak, Karamolloğlu’nun çıkışta yaptığı "dostane bir görüşme" açıklamasının ardından kulislerde ittifak için diyalog kapılarının açıldığı belirtiliyor. Görüşmenin iki taraf için de memnuniyet verici olduğu ifade ediliyor. Diyalog kapısına zemin aralayan görüşmenin ardından iki ismin daha sık bir araya geleceği konuşuluyor.

"BİR İTTİFAKIN İÇİNDE DEĞİLİZ" DEMİŞTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu eylül ayında yaptığı bir konuşmada, şu anda herhangi bir ittifakın içinde olmadıklarını söylemiş, "Millet İttifakı'nda yer alıyor musunuz?" sorusuna ise, "Geçmişte doğrudur biz ittifakın içinde bulunduk ama şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar" cevabını vermişti.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Cahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi parti denilen kötü parti nin icerisindeki iyi insanlar var onlarinda kalbine dokunarak yuvaya donmesi saglanmali
    Cevapla
  • Abdullah Kuloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Niyeti temiz olanların yorumları ile nifak gurubunun yorumları ne kadarda birbirine zıt Kardeşlikten birlikten yana olanlarla adımda farkediliyor
    Cevapla
  • Meltem 2 yıl önce Şikayet Et
    Saadet milli ayarlarına dönerse niye olmasın...ama karamollaoğlu sıkıntılı bir siyasetçi...bence o değişmeden eski ayarlarına dönemez Saadet Partisi.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    saadet lideri psiar testi olmadığı için uzak koltuğa alındı.saadetlilerde alınmış saadetlilerden 3 tane oy çıkmaz derin yapıya bağlanmışlar saadetçilerden bazıları ile görüşüyorum resmen hükümete düşmanlar sakınha fetö ve saadetçilerle siyasete girmeyin kesin katil olarak çıkarsınız beyinleri 1 gram gerçeği almıyanlar var kin-garaj-adavet-hased-inat şeytanın numaralarını sevenler var
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Zerre kadar samimi bulmuyorum bu zati. Zaman kaybinsan baska bir sey degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR