Cumhurbaşkanı Erdoğan A takımını topluyor: MKYK'da gündem asgari ücret

Milyonlarca kişinin odaklandığı asgari ücrete ilişkin olarak AK Parti de harekete geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün toplanacak olan AK Parti MKYK ve MYK'sında gündem asgari ücret olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2021 12:27 GÜNCELLEME 15.11.2021 12:29 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan A takımını topluyor: MKYK'da gündem asgari ücret
Cumhurbaşkanı Erdoğan A takımını topluyor: MKYK'da gündem asgari ücret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantılarında parti kurmaylarıyla bir araya gelecek.

ANA GÜNDEM MADDESİ ASGARİ ÜCRET

Toplantıda, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konuşulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücretle ilgili yürüttüğü bir çalışma var. O çalışmaya dair detaylı verilerin AK Parti MKYK'sı ve MYK'sında ele alınması, masaya yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücretli çalışanımızı, memurumuzu enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" açıklamasını yapmıştı. 

İŞÇİLERİN VERGİ MUAFİYETİ BEKLENTİSİ

İşçilerin maaşlarının vergiden muaf tutulmasıyla ilgili bir beklentisi var. Bu konu da MYK ve MKYK'da mercek altına alınacak.

ÖMER ÇELİK AÇIKLAMA YAPACAK

Bu iki önemli toplantının ardından da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, alınan kararları ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    İşvereni de anlamak lazım tabi ama işci kesimi gerçekten çok zor durumda. İnşallah hayırlı ve herkesi tatmin eden bir artış yapılır
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret 3500 lira. Dolar 6. Şimdi 10 oldu. Asgari ücret yani 4500 ne olması lazim. Yoksa 2002de 150$dı. Şimdi 300$ olsa. Enflasyonu hesaplarsan nerdeyse aynı.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar isterse 10 isterse 20 olsun. Yada eskisi gibi tekrar 1.000.000 olsun. Güzel bir asgari ücret gelirse hiçbir şey olmaz. Hadi 4500
    Cevapla
  • Tarafsız 2 yıl önce Şikayet Et
    En az 4000 lira olması lazım malesef 3520 lira tahminen
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Gündem asgari ücret yorumlara bakıyorum herkesin kendi menfii istekleri var kusura bakmayında işçi kesimi ve emeklisi durumu ülke insanın yakından ilgilenmesi gereken bir konu bu kesimin yaşam mücadelesi çok önemli heleki pandemi sonrası kıymeti daha iyi anlaşılacak ivedilikle bu kesmin hakkı verilmeli.işverenler ve hükümet bu meseleyi güzellikle hakkaniyetle çözüme kavuşturmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR