AK Parti'den yeni ekonomi politikası: 5 ay sonra olumlu sonuç verecek

Dövizdeki dalgalanmaların ardından muhalefet partileri ve AK Parti'de toplantılar yapıldı. AK Parti kurmayları, düşük faiz politikası ile yatırımın teşvik edileceği ve denenen yeni modelin 5 ay sonra olumlu sonuç vereceğini düşünüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2021 10:30 GÜNCELLEME 24.11.2021 11:51 SİYASET
AK Parti'den yeni ekonomi politikası: 5 ay sonra olumlu sonuç verecek
AK Parti'den yeni ekonomi politikası: 5 ay sonra olumlu sonuç verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşürken, yetkili kurullarını olağanüstü toplantıya çağıran muhalefet partileri arasında görüşme trafiği yürütüldü.

Ankara'yı alarma geçiren döviz kurlarındaki dalgalanmayla ilgili iktidar ve muhalefet kulislerinde farklı değerlendirmeler yapılıyor.

YENİ EKONOMİ MODELİ DENENİYOR

Gün boyu küçük gruplar halinde toplantılarda bir araya gelen AK Parti kurmaylarına göre dövizdeki dalgalanma, Erdoğan'ın açıkladığı "yeni ekonomi modeli"ne yönelik piyasaların verdiği geçici tepki.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazartesi günkü kabine toplantısında yaptığı "Karşımızdaki bu tablo bizi bir tercihe zorlamıştır. Ya ülkemizde eskiden beri hakim olan anlayışı sürdürerek yatırımdan, üretimden, büyümeden, istihdamdan vazgeçecektik ya da kendi önceliklerimize göre yolumuza devam ederek tarihi bir mücadeleyi göze alacaktık" açıklamasına dikkat çekilerek, "kur baskısına direnilerek", düşük faiz ile yatırımın teşvik edileceği bir ekonomi modelinin denenmesi kararı alındığı vurgulanıyor.

UYGULANAN POLİTİKA OLUMLU SONUÇ VERECEK

Kurdaki dalgalanmanın bir süre sonra belli bir noktada duracağını savunan AK Parti kurmayları, faizin düşük tutulmasıyla yatırımın teşvik edilmesinin hedeflendiği, bunun da üretim ve istihdam olarak ekonomiye yansıyacağını savunuyorlar.

AK Parti kulislerinde, uygulanan politikanın 5-6 ay sonra ekonomiye olumlu yansıyacağı görüşü hakim. Merkez Bankası'nın bu aşamadan sonra faiz yükseltmesinin söz konusu olmayacağı ifade edilirken, olumlu sonuç alınması için dar gelirli kesimleri rahatlatacak adımların da yeni yılla beraber atılacağı beklentisi dile getiriliyor.

Son dakika haberi: Dolar, euro ve altında son durumSon dakika haberi: Dolar, euro ve altında son durum

Erdoğan'dan ekonomi için zafer sözü! Asgari ücret hakkında açıklamaErdoğan'dan ekonomi için zafer sözü! Asgari ücret hakkında açıklama

KAYNAK : BBC TÜRKÇE- AYŞE SAYIN
YORUMLAR 137 TÜMÜ
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizsiz bir Türkiye mümkün
    Cevapla
  • DEVLET-ÜL ALİYYE 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kafirin aklına getirmesin; şu yorumlara bakınca düşünüyorum da, bu millete aylık 5000 $ vereceğim dese AMERİKA, hemen mazbatayı verirler ALLAH KORUSUN ve akıl fikir versin...
    Cevapla
  • hiiiç 2 yıl önce Şikayet Et
    Faize endeksli ekonomi politikalarıyla bu işler yürümez.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bundan 2 yıl önce 0,90 faizle kredi kullanmıştım,şimdi olmuş faiz 2.15.yüzde yüzü geçmiş.kredimin bi kısmını ödediğim halde yapılandırma için müracat etiğimde,ödemem gereken para ve taksit bi kısmını ödememe rağmen faizler yükseldiğinden daha çok çıkıyor.yani kredi yapılandırma diye birşey kalmamış. yapılandırma faizin aynı yada daha düşük,vadenin daha uzun olmasıyla mümkün olur.şimdi ise bankalar adeta tefeci olmuş.
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim dedi sana faizle kredi kullan diye
    Cevapla
  • Server 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet iyidir ama bir kusuru var çabuk unutur demiş merhum 2. Abdülhamid han. 5 ay sonra bir beş ay sonra dersiniz olur biter..ondan sonra ve helümme cerra..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR