Akşener: Bu milli güvenlik meselesi, beka sorunudur

İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye'de tarımın milli güvenlik meselesi ve beka sorunu olduğunu söyledi. Seçim ittifakına da değinen Akşener, eski dönemde yapılan koalisyon toplantıları için, "Ne güzel olurdu" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2021 09:19 GÜNCELLEME 26.11.2021 14:05 SİYASET
Akşener: Bu milli güvenlik meselesi, beka sorunudur
Akşener: Bu milli güvenlik meselesi, beka sorunudur

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu programda soruları yanıtladı. 

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

90'lar döneminde siz genç bir muhabirdiniz, ben de genç bir politikacıydım. Hiper enflasyonun Türkiye'de nelere mal olduğunu gördünüz. Türkiye hiper enflasyonla karşı karşıya. Enflasyonla çok ciddi mücadele edilmesi gerekiyor. 

İYİ Parti, CHP'nin ortak miting teklifini reddettiİYİ Parti, CHP'nin ortak miting teklifini reddetti

"TARIM MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ"

Biz tarımı birinci sıraya alacağız. Tarım artık dünyada milli güvenlik meselesidir. Tarım beka sorunu. 

Pandemide yokluk başladı. Çocuklarda bodurluk başladı. 

"DEMOKRAT PARTİ VE SAADET PARTİSİ'YLE REKABET YAPTIK"

Oradan bakıldığında buraya Millet İttifakı'nın sistemini Cumhur İttifakı'nı baz kabul edip sorular soruluyor bize. Halbuki Millet İttifakı bir işbirliği sistemi. Her birimiz farklı siyasi partileriz, farklı bakış açılarımız, farklı çözümlerimiz var. Cumhur İttifakı ise etle tırnak gibi, duygusal bir ittifak. Bizim işbirliği içinde rekabet sistemimiz var. Millet İttifakı 24 Haziran'da 4 parti, 31 Mart'ta ise 2 parti. 31 Mart'ta bizim aday çıkardığımız her yerde Demokrat Parti de Saadet Partisi de aday çıkardı. Rekabet yaptık. 2 parti ittifak yaptık, sonra 2 parti daha kuruldu 31 Mart'tan sonra. DEVA ve Gelecek Partileri. Sonra yine kurulan partiler var. Sayın İnce, Sarıgül ve Özdağ'ın kurduğu partiler var. 

"BİZİM SİSTEMİMİZ KOALİSYON GİBİ"

Parlamenter sistem üzerinde anlaştık, o alanda da ortaklaşan 6 partiyiz. Millet İttifakı işbirliği üzerinden yan yana gelmiş bir siyasi organizasyon. Daha doğrusu bizim sistemimiz koalisyon gibi. 6 partinin genel başkan yardımcıları bir araya geldiler, aşağı yukarı bütün genel başkanlara verilecek bir metni hazırlıyorlar. Bu bir birliktelik. 

"ÇOK GÜZEL OLURDU KOALİSYON TOPLANTILARI YAPILIRDI"

Diyelim ki seçimler geldi. O sisteme girerken ittifak zorunlu. Cumhur İttifakı'nda partiler belli. Bizim ise 31 Haziran'da 2, 24 Haziran'da 4 parti, şimdiyse kaç siyasi parti bir araya geleceğiz, onunla ilgili bir şey söylemem zor. Siz hatırlarsınız, çok güzel olurdu, koalisyon toplantıları yapılırdı. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bir ay öncesinde arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaya göre asgari ücretlinin eline 4 bin lira geçmesi gerekiyor diyorduk. Arkadaşlarımız yeniden çalışacak. 

Asgari ücret yükseldikçe işveren işçi çıkarıyor. Biz 4 bin lira net asgari ücret, onun dışında 550 liralık vergi yükünden işverenin rahatlatılmasına dair teşvik diye bir önerimiz var. Zaten vergi dışı kalmasını başından beri savunduk. 

MUHALEFETİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARI

Problemler çoğaldı. Çözümü için ortaklaşma söz konusu olmadığı zaman tek çare millete gitmektir. Seçim istemek vatan hainliği değildir, seçime gitmek vatan hainliğiyle alakalı bir durum değildir. 

(Ortak miting düzenlemeyi düşünüyor musunuz?) Şu anda düşünmüyoruz. Denizli teşkilatı bize dedi ki esnaf ziyareti yapmayın, provokasyonlar oluyor. Miting yapalım dediler. 3 günlük bir çalışma biçimi. Peki dedik. 81 ili bitireceğim. Bizim yapmak istediğimiz ayrı yol vardı. Anadolu'nun tüm şehirlerini gezince ortaya bir şey çıktı. Denizli mitingi zaruretten doğdu, çok da güzel oldu. Önerimiz şudur: Biz bütün imkanlarımızı Anadolu'nun her tarafına yayılarak; ben bir tarafa, Sayın Kılıçdaroğlu bir tarafa gitmeli ve orada ulaşmadık insan bırakmamamız lazım. Bir araya toplanıp bir iş yapmak yerine herkesin birçok alanda birçok işi yapmasında fayda var. 

YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    senin ağzına güzel kelimesi emanet duruyor kira istemesin
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ne güzel olurdu otel odalarında gizli pazarlıklar seçilemeyen cumhurbaşkanları ülkede kaos anladık özlediniz o günleri geçiniz akşamlar yolda devam.
    Cevapla
  • Bingöl osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede tek sorun, yanlışa yanlış doğruya, doğruya doğru demiyen tutarlı milli bir muhalefetin olayisidir
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti din 2.ismi yanar döner partisidirbirde ne zaman döneceği belli olmuyor kah hdp*chp ile kanka onların avukatlığını yapıyor kah onlardan uzak durmaya çalışıyor gibi gözüküyor.bunlar gizli koalisyon gizli ittifakı çok severler fetöde böyleydi ülkeyi gizli yönetmeyi gizli mudahale etmeyi pek severlerdi.
    Cevapla
  • ÖMER 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek sorun sizsiniz pkk ile dağa çıkıp orda mücadele edinki mermiler yerini bulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR