Çavuşoğlu Riga yolcusu! Çantasında 6 başlık var

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, 30 Kasım'da Letonya'nın başkenti Riga'da bir araya gelecek.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2021 07:01 GÜNCELLEME 27.11.2021 14:21 SİYASET
Çavuşoğlu Riga yolcusu! Çantasında 6 başlık var
Çavuşoğlu Riga yolcusu! Çantasında 6 başlık var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Letonya'nınn başkenti Riga'ya gidecek.

Toplantı vesilesiyle Bakan Çavuşoğlu'nun, Stoltenberg ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüşecek.

S-400 MESAJI VERECEK

Yoğun bir gündemle Riga'ya gidecek olan Çavuşoğlu'nun çantasında Suriye, Libya, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, S-400, F-16 tedariki ve F-35 konuları yer alacak.

Çavuşoğlu, S-400 meselesinden Türkiye'nin geri adım atmayacağını, bunun bir saldırı değil, savunma sistemi olduğunu mevkidaşlarına bir defa daha anlatacak.

BLINKEN İLE GÖRÜŞME

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, ABD'li muhatabı Blinken ile Türkiye ve ABD arasında kurulan ortak çalışma mekanizması kapsamında F-16 tedariki ve Türkiye'ye teslim edilmeyen F-35'leri ele alacak.

ABD'nin terör örgütleri PKK/YPG'ye askeri ve siyasi desteği ile FETÖ'nün ABD'deki faaliyetleri de Çavuşoğlu'nun gündeme getireceği sıcak başlıklar arasında.

NATO'NUN GÜNDEMİ RUSYA VE ÇİN

Öte yandan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda; pandemi ile ortak mücadele, İttifakın siyasi rolünün güçlendirilmesi, AB'nin göçmen krizi, Rusya ve Çin kaynaklı kaygılar da gündeme gelecek.

Toplantıda ayrıca, iklim değişikliği, siber tehditler, enerji güvenliği, terörizme karşı mücadele masaya yatırılacak.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Mavi 2 yıl önce Şikayet Et
    Amarika Avrupa Türkiyenin Düşmanı , Rusya komşumuz Rusya uyumlu, onlarla iyi gecinmemiz Şart.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah kolaylıklar versin.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistani Fransayi ve ABD yi rezil et reezil
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim batılı ülkeler zencileri affedersiniz hayvan gibi kafeslerde hayvanat bahçesi gibi insanlara seyrettirdiler, onlara göre kızılderililer insan değildi, tabii onlara soykırım yapmak için uydurdukları bir gerekçeydi, işte demokrasi insan hakları özgürlük ve hoşgörü şampiyonu vahşi batı !..
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Batının kültür kodları yunan roma olduğunu kendileri söylüyorlar, soykırım ve sömürge ile geçen kanlı bir tarihleri vardır, onlar da insan hakları hoşgörü özgürlük aramak sazanlıktan saflıktan öte aptallıktır, haçlı batının düşmanlarına ne yaptığının en güzel örneği kartaca'dır, orada bırakın bir canlıyı yakıp yıktılar sürüp tarla yaptılar, tabii yine de kızılderili ve aborjinleri de yine de hatırlamakta yarar var !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR