CHP'den ihraç edilen Sevigen: Onları sokağa çıkamaz hale getireceğim

CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle sevk edildiği CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi. Karar sonrası Sevigen çok sert ifadeler kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2021 22:30 GÜNCELLEME 29.11.2021 22:32 SİYASET
CHP'den ihraç edilen Sevigen: Onları sokağa çıkamaz hale getireceğim
CHP'den ihraç edilen Sevigen: Onları sokağa çıkamaz hale getireceğim

Chp YDK Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı. Gündemdeki maddeleri görüşen YDK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Helalleşme" açıklamalarını eleştiren ve "Kemal Bey'in kafası çok bulanık ve Atatürk Cumhuriyetinden öç almayı hedefliyor. Bu kadar yenilgiye rağmen Atatürk'ten fazla genel başkanlık yaptı" ifadeleriyle tepki gösteren Sevigen'in oy birliğiyle partiden ihracına karar verdi.

"BANA KEMAL BEY'İ ELEŞTİREMEZSİN YAZISI GÖNDERDİLER"

Söz konusu gelişme sonrası konuşan Sevigen, "Gerekçeli kararı bekliyorum. Kemal Bey ve etrafında partiye çöken 4-5 kişi var. Bu partiye çökenlerden bu partiyi temizleyeceğiz." diye konuştu.

Sabah'a konuşan Sevigen, "Bana, 'Kemal Bey'i eleştiremezsin diye yazı gönderdiler.' Kemal Bey kim? Kemal Bey kendisini tövbe haşa ilah mı görüyor? CHP Genel Başkanı her dönem eleştirilebilmiştir. Kemal Bey eleştirilemez diye bir şey mi var! Ben bu talimatı kabul etmedim" ifadelerini kullandı.

"ONLARI SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GETİRECEĞİM"

Sevigen sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Mücadelemiz sürecek. Hukuki ve siyasi mücadeleye devam edeceğiz. Atatürk'ün emanetini, Atatürk'e 'kefere' diyenlere, PKK'ya PYD'ye 'terör örgütü' diyemeyenlere, FETÖ'den bu partiyi temizleyemeyenlere teslim etmeyeceğiz. Bizim bu partide Kılıçdaroğlu'ndan fazla emeğimiz vardır. Kemal Bey bizim yanımızda kim! Biz bu partiye yıllarca her kademede hizmet ettik. Bizi ayağa düşürmelerine izin vermem. Gerekçeli karar sonrası bakacağım, bir haksızlık varsa kavga etmek istemiyordum ama onları sokağa çıkamaz hale getireceğim"

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Akp ye geç
    Cevapla
  • Mülayim T 2 yıl önce Şikayet Et
    Tacizci tecavüzcü hırsız mafya türlü rezil tiplere hiçbir şey yapılmadı ama Sevigen ihraç edildi
    Cevapla
  • müdür 2 yıl önce Şikayet Et
    müdür, sevigenle helalleşsen önce :)
    Cevapla
  • ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir chp ye ihtiyaç var.muharremi desteklemek lazım.kılıçtaroğlunun peşinden gidenleri anlayamıyorum bu kadar başarısız bir parti başkanının hala daha arkasından gitmenin mantığı nedir.itiraz edenler terk etsin demişti terk edin onu kalsın tek başına.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    rant olsunda cepleri dolsun. ülke batmış çokmu umurlarında,sahipleri bir ıslıkla çağırır giderler türkiyeden.
    Cevapla
  • VatandaşNöri 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz gittikten sonra bakın siyaset ne hale geldi...Biraktiğiniz parti tanınmayacak halde. Geç kaldınız geç..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR