Mehmet Sevigen: Olayı Deniz Baykal'a anlattığımda gözleri doldu

Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen konuyu Deniz Baykal'la paylaştığını "Sizin son kaleniz de yıkıldı CHP'de' dedim. Deniz Bey çok üzüldü duyduğunda, gözleri doldu." sözleriyle ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2021 17:10 GÜNCELLEME 03.12.2021 17:17 SİYASET
Mehmet Sevigen: Olayı Deniz Baykal'a anlattığımda gözleri doldu
Mehmet Sevigen: Olayı Deniz Baykal'a anlattığımda gözleri doldu

Sevigen Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık'a ihraç süreci ve CHP içi hesaplaşmaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tuba Kalçık'ın "Kılıçdaroğlu kadar rahat yalan söyleyeni görmedim" başlığıyla kaleme aldığı haber şu şekilde;

CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, bu hafta yıllardır emek verdiği partisinden ihraç edildi. Ben de tüm bu süreci Sevigen ile konuştum.

"Sabah Gazetesi'ne röportaj verdiğim için 40 yıllık partimden kovuldum" diyen Sevigen, sözlerine şöyle devam etti:

"İhraç kararının basına yansımasından sonra yüzlerce insan beni aradı. Partiden istifa edenler de oldu, bana yapılan haksızlığa sessiz kalmamak için... Kılıçdaroğlu ve ekibi, partiyi tek adam rejimi ile yönetiyor. Genel Başkanı eleştirmek yasak. Partinin gidişatına itiraz gösterenleri tek tek CHP'den atıyorlar. Kendine biat etmeyen il, ilçe başkanlarını bile görevden aldı. CHP'de korku imparatorluğu kurdu. 'Aday olacağım' diyor ama olmayacak. Yine Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir aday çıkarma peşinde. Parti içinde ben ve benim gibi düşünenleri temizleyip, tek sesin hakim olmasını istiyor. Ben son kaleydim. Baykal'ın tüm izlerini partiden sildiler, yazıklar olsun. Kılıçdaroğlu'na, siyasetin yolunu açmak için destek vermiştim. Baykal da çok destek oldu. Kendi işine gelince demokrasi diyor ama partide demokrasinin esamesi okunmuyor. Erken seçim çağrısı yapıyor Kılıçdaroğlu... Peki neden kurultayı yapmıyorsun? Kurultayı yapmıyor çünkü korkuyor. Partideki seçimden kaçıyor. Tam bir ikiyüzlülük."

BUNLARI HAK ETMİYORUZ

"Deniz Baykal sizin ihraç kararınıza nasıl tepki gösterdi?" diye sorduğumda ise şunları söyledi Sevigen:

"Sizin son kaleniz de yıkıldı CHP'de' dedim. Deniz Bey çok üzüldü duyduğunda, gözleri doldu. Bunları hak etmiyoruz. Bir ay içinde kapının önüne kondum. Deniz Bey'e kaset komplosunu kurup, Kılıçdaroğlu'nu getiren güç, şimdi de partiyi dizayn ediyor. Bakın, Bursa'dan milletvekili yaptığı Aykan Erdemir, FETÖ'nün bir numaralı adamı çıktı. Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Fatih Gürsul şimdi hapiste. Hâlâ danışmanı olan Rasim Bölücek'in de FETÖ bağlantısı çıktı."

CHP'den ihraç edilen Sevigen'den flaş açıklama: CHP Dallas gibi bir partiCHP'den ihraç edilen Sevigen: CHP Dallas gibi bir parti

CHP'den ihraç edilen Sevigen: Onları sokağa çıkamaz hale getireceğimSevigen: Onları sokağa çıkamaz hale getireceğim

Bülent Turan'dan CHP'ye Sevigen tepkisi: Helalleşme' içeriyi kapsamıyor galiba?Bülent Turan'dan CHP'ye Sevigen tepkisi: Helalleşme' içeriyi kapsamıyor galiba?

"İL İL GEZECEĞİM SİYASET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

"Siyaseti bıraktınız mı?" diye sorduğumda ise Sevigen şu yanıtı verdi:

"İl il, ilçe ilçe gezeceğim. Ben siyasetimi yapmaya devam edeceğim. Bana yapılan haksızlığı herkese anlatacağım. Sadece bana da yapmadı. Çok kişinin ahını alarak o koltuğa oturdu. Kılıçdaoğlu bu ahların vebalini ödeyemez. Koltukta kalmak için çok acımasız davrandı. Onun ve ekibinin gerçek yüzünü halka anlatacağız. Kılıçdaroğlu'nu sokağa çıkamaz hale getireceğim. Siyasette Kılıçdaroğlu kadar rahat yalan söyleyen birini görmedim. Cumhurbaşkanını suçladığı her şeyi kendisi CHP'de yapıyor. CHP'yi bozmaya kimsenin gücü yetmez. Atatürk'ün çizgisine yeniden dönecek CHP."

KAYNAK : SABAH - TUBA KALÇIK
YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • Zeynel 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani tek adam diyorlardı ya işte bu zihniyet konuşursan atarım partiden
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin oy oranini yüzde 25 diyordum bunu revize ediyorum oy orani yüzde 20 düstü dahada düsecek gibi görünüyor
    Cevapla
  • Selami 2 yıl önce Şikayet Et
    Öküz öldü ortaklık bitti
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp artık bitti...Bence İsim Değiştirsinler!.. hdp ile Eş parti oldu.
    Cevapla
  • Nar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kovulunca aklı başına gelmiş miş miş miş
    Cevapla
  • .... 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başına gelmiş ya sen ona bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR