Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve vatandaşa müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kuraklıktan etkilenen üreticilere ve parasını TL cinsinden mevduat hesabında tutan vatandaşlara müjde verirken, döviz hesabı olanlara da çağrı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2021 09:23 GÜNCELLEME 09.12.2021 09:46 SİYASET
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve vatandaşa müjde!
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve vatandaşa müjde!
  • Kuraklıktan etkilenen çiftçilere destek ödemesi Aralık ayının ikinci haftasında yapılacak. 
  • İndirimli stopaj uygulamasının Mart ayının sonuna kadar uzatıldı.
  • Önemli kararları açıklayan Erdoğan, yastık altında dövizi olan vatandaşlara da çağrı yaptı.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2 saat 15 dakika süren toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

KILIÇDAROĞLU'NUN MECLİS KÜRSÜSÜNDEKİ ÇİRKİN HAREKETİ

Bütçe görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, şehit yakınlarına galiz küfürler eden bir milletvekilinin terbiyesizliğinin şokunu henüz üzerine atamamışken bu defa Genel Kurul'da yaşanan bir edepsizlik örneğiyle sarsılmıştır. Üstelik bu edepsizlik, ikinci büyük partinin genel başkanı tarafından sergilenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kafaları dumanlı arkadaşlarıyla atıp tuttuğu ortam sanan bu arkadaşa Yunus şiiriyle cevap vermek istiyorum: İlla edep, illa edep...

Hiç kimsenin partisinde, kendi dost ortamında, evinde nasıl davrandığına elbette karışmayız. Ama buradan herkesi TBMM'nin asaletine, nezaketine, izzetine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek de bizim görevimizdir. 

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis'te çirkin el hareketi!Kılıçdaroğlu'ndan Meclis'te çirkin el hareketi!

(Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanı olması) Kendisinin üstlendiği görevi, maliye politikamızı yeni ekonomi programımız doğrultusunda güçlü şekilde yürüteceğine inanıyorum. 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti) Katar'ın ülkemize yapması konusunda daha önce mutabakatta kaldığımız 15 milyar dolara ek yatırımlar konusunda da kapsamlı görüşmeler yaptık. 

Katar'la bugüne kadar 84 mutabakat imzalayarak işbirliğimizi ileri seviyeye yükselttik. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar'da Körfez ülkelerine net mesajCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar'da Körfez ülkelerine net mesaj

(BAE Veliaht Prensi'nin Türkiye ziyareti) Önümüzdeki aylarda yapacağımız mukabil ziyaretle BAE ile başlattığımız yeni dönemi hızla daha ileriye taşıyacağız. Türkiye'nin yatırım atağı sürmektedir. 

Türkiye'nin kurtuluşunu küresel çetelerin reçetelerinde değil, istihdam ve üretimde görüyoruz. 

Siyasi, sosyal, ekonomik, askeri alanda Türkiye güç haline gelsin diyoruz, bu zihniyet ülkemizi tüm iddialarından vazgeçirerek eskiye döndürmek istiyor. 

DÜŞÜK FAİZ - DENGELİ KUR VURGUSU

Ekonomide yaşanan büyük değişimi mecrasından saptırmak isteyenler var. Düşük faiz ve dengeli kur ile ülkemizi adım adım daha ileriye taşıyacağız.

"BU DEFA ÖNÜ KESİLEMEYECEK"

Her seferinde yarım kalan büyük kalkınma hamlesinin önü bu defa kesilemeyecektir. Amacımız kalıcı üretim, kalıcı istihdam, kalıcı refah sağlamaktır. Bu dönemde elde edeceğimiz kazançlar çok büyük olacaktır. 

Bugüne kadar kimseyi sahipsiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. 

Salgın döneminde başlattığımız esnaf kredilerine hazine faiz desteğiyle ilgili bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. 2021 yılında kullanılan yaklaşık 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyar liralık faiz yükünü Hazine üstlenmiştir. Önümüzdeki 3 yıl boyunca Hazine'nin yapacağı faiz desteği toplamda 26 milyar lirayı bulacaktır. 

İNDİRİMLİ STOPAJ UYGULAMASI UZATILDI

Vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasını Mart ayı sonuna kadar devam ettirme kararı aldık. 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Bir müjde de çiftçilerimize vermek istiyorum: Buğday, arpa, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimiz verim kaybına uğradı. Üreticilerimize toplamda 2,6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini Aralık ayının ikinci haftasında çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. 

TÜM BAKANLIK, KURUM VE BELEDİYELERE TALİMAT

Her şikayeti dinliyor, her sıkıntıyı takip ediyoruz. Buradan tüm bakanlıklarımıza, kurumlarımıza ve belediyelerimize talimat veriyorum, girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükselişle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan ve stokçuluğa yönelen kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. İdari ve hukuki işlemlerle kendi ülkesine ve milletine karşı suç işleyen herkesin yakasına yapışılacaktır. Bu konunun serbest piyasa ekonomisiyle uzaktan, yakından ilgisi yoktur. 

DÖVİZİ OLAN BİREY VE KURUMLARA ÇAĞRI

Bankada, yastık altında parası, özellikle dövizi olan bireylere ve kurumlara çağrı yapmak istiyorum: Herkesi yatırım, istihdam, üretim temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomik politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye devam ediyorum. Fiyat ve kur artışlarının neden olduğu dalgalanma bir süre sonra duracaktır. Ama yatırımların getirdiği istikrar devam edecektir. Milletimizden, bu tarihi mücadelede bize destek vermesini istiyoruz. 

Tarihimizde yeni bir şanlı sayfayı açmanın eşiğindeyiz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 442 TÜMÜ
  • hayvancılık 2 yıl önce Şikayet Et
    hayvancılık ta gübre fiyatlarına ve maliyetlere el atılmalı. hayvancılık bitiyor. fiyatları tetikliyor.
    Cevapla
  • akparti yapar 2 yıl önce Şikayet Et
    yaparsa ak parti yapar. >>>> tarım hayvancılık ihracat ve haksız stoklama <<<< BUNLARDA DEVRİM YAPILMALI.YOKSA ENFLASYON DA DA ARTACAK.ÖNÜNÜ ALMAK ZOR.
    Cevapla
  • Haci 2 yıl önce Şikayet Et
    Ver mehteri hay maşallah...hükumet garibanın....hükumet ti....zenginin...kuklası ....
    Cevapla
  • Selim Ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaskanının bu açıklamalarında benim gibi Naçizane damızlık koyun üreticilerini ilgilendiren her hangi bir zerre kadar açıklama yok. Oysaki anamız ağladı kuraklıktan yem alamadık kuru samanla bu hayvanlar nasıl kışı çıkacak kara kara düşünüyoruz.
    Cevapla
  • Rıfkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Stokcularin malına el koydugun gibi 3-5yerden maaş alanların parasında el koy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR