Usta gazeteci yazdı: Millet İttifakı neden seçim için acele ediyor?

Posta yazarı Rauf Tamer, bugünkü köşe yazsında, Millet İttifakı'nın erken seçim çağrısını analiz ederek kriz halindeki ittifakın dağılmadan zafer elde etme çabasını yazdı. Tamer, "Zaman, Millet İttifakı’nın aleyhine" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2021 20:31 GÜNCELLEME 09.12.2021 20:46 SİYASET
Usta gazeteci yazdı: Millet İttifakı neden seçim için acele ediyor?
Usta gazeteci yazdı: Millet İttifakı neden seçim için acele ediyor?

Posta gazetesi yazarı Rauf Tamer, bugünkü "Anlaşıldı" başlıklı yazısında erken seçimi dilinden düşürmeyen Millet İttifakı'na sitem ederek, "İpler iyice kopmadan, hayırlısıyla şu seçimi yapıversek. Sadece o mu? Hayır. Ekonomi ve pandemi normale dönmeden şu işi bitiriversek. Dış politikada çok yönlü diplomatik taarruza geçen hükümet, iyice yol almadan onu indiriversek. Ve daha bir sürü şey." açıklamasında bulundu.

İTTİFAKIN İÇİNE NİFAK KAÇTI!

Tevekkeli... Her gün ‘seçim’ diye bağırıyorlar. Hele büyük ortak, kriz halinde" diyen Tamer, "Hemen seçim, derhal seçim, şimdi seçim, şimdi. Niye bu kadar acele ettikleri artık anlaşılıyor. İttifak’ın içine nifak kaçtı. Ve ittifak, ‘ihtilaf’a doğru yol almaya başladı." dedi.

Millet İttifakı'nın çağrılarını yorumlayan Rauf Tamer, "Öyleyse? Şöyle düşünüyor olmalılar" diyerek şunları söyledi:

"İpler iyice kopmadan, hayırlısıyla şu seçimi yapıversek. Sadece o mu? Hayır. Ekonomi ve pandemi normale dönmeden şu işi bitiriversek. Dış politikada çok yönlü diplomatik taarruza geçen hükümet, iyice yol almadan onu indiriversek. Ve daha bir sürü şey."

"ZAMANINDA SEÇİM MAKUL BİR GEREKÇE"

"Peki, hükümet ne yapıyor? Daha doğrusu Cumhur İttifakı ne diyor: Tam tersi, işi ağırdan alıyor. Muhalefeti çatlatırcasına sürekli 2023’ü işaret ediyor." diyen Tamer, "Erken seçim değil, zamanında seçim gibi makul bir gerekçeye dayanıp ‘isteyerek veya istemeyerek’ zaman kazanıyor. Yani, koyun can derdinde, kasap et derdinde diyebilir miyiz? Eh, diyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"ZAMAN MİLLET İTTİFAKI'NIN ALEYHİNE İŞLİYOR"

Rauf Tamer, iki tarafında kendi hakkını kullandığını, muhalefetin erken seçim diye tutturmasının ne kadar normalse, Cumhur İttifakı’nın vaktinde seçim kararlılığının da o kadar normal olduğunu ifade ediyor.

Tamer, "Lakin takvim işliyor. Zaman, Millet İttifakı’nın aleyhine, Cumhur İttifakı’nın lehine çalışıyor." diyerek, şu soruyu soruyor:

"Peki, ben ne demek istiyorum? Gayet açık: Daha köprülerin altından çook sular geçecek... Durun bakalım... Ne deplasmanlar ve ne oluşumlar göreceğiz. Meral Akşener isterse muhterem ablasına bir soruversin." 

KAYNAK : POSTA GAZETESİ
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    iki fetöcünün muhteşem buluşması
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi bu halde iken kazanma sansları yüksek o uüzden acele ediyorlar
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurt puslu havayı sever der atalarımız. Allahın izni ile durum lehe mutlaka dönecektir.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    BU İKİ ÜSTÜN, GEZİZEKALI ŞA HISI GÖRDÜĞÜNÜZDE, ÖNÜ NÜZDEN, SAĞDAN SOLA, NASI L BİR ALTYAZI GEÇİYOr.
    Cevapla
  • melo 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce Yazım Kurallarını Öğren. Sonra yorum yap
    Cevapla
  • Ali baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın Kafir tektir, hainde tek millettir. Taviz vermeyelim , affetmeyelim çünkü hz.Ali vatana ihaneti hiç affetmedi. Biz o mubaregin yolundan gidelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR