Ekrem İmamoğlu'nun finansörüne milletvekili ayrıcalığı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yakın arkadaşı iş adamı Hüseyin Köksal'ın kullandığı aracın milletvekili tahsisli plakaya sahip olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2021 15:03 GÜNCELLEME 14.12.2021 15:41 SİYASET
Ekrem İmamoğlu'nun finansörüne milletvekili ayrıcalığı!
Ekrem İmamoğlu'nun finansörüne milletvekili ayrıcalığı!

Olay, Ekrem İmamoğlu’nun finansörü olarak da bilinen tekstil işiyle uğraşan iş adamı, Karsal Örme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Köksal’ın 34 HSY XX plakalı aracının emniyet şeridini kullanması ve aşırı sürat yapması ile ortaya çıktı.

RADARA TAKILMA YOK, TRAFİK CEZASI YOK!

Araç plakasını giren emniyet görevlileri sistemde Hüseyin Köksal’a ait aracın tahsisli Milletvekili aracı olduğunu gördü.

Radara takılmayan ve trafik cezalarından muaf olan Köksal'ın aracı, Emniyet sisteminde sık sık trafik kuralları ihlali yaptığı görülünce araç takibe alındı. Emniyet, araç önünde Milletvekili Aracı Kimlik Kartı’nın da olduğunu farketti. 

MECLİSTE KAYITLI BÖYLE BİR MİLLETVEKİLİ ARAÇ PLAKASI YOK

Kartın örneğini TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı’na soran emniyet görevlileri, Mecliste kayıtlı böyle bir Milletvekili araç plakası olmadığını belirledi.

Emniyet, tahsisli araç plakasının iptali için çalışma başlattı. Emniyet kayıtlarına Milletvekili olarak girişini kimlerin yaptığı konusunda ise inceleme sürüyor.

'Olay TV'nin patronu KRT ile anlaştı' iddiası"Olay TV'nin patronu KRT ile anlaştı" iddiası

Olay TV neden kapandı? Yaşananların perde arkasıOlay TV neden kapandı? Yaşananların perde arkası

KAMUOYU HÜSEYİN KÖKSAL'I NEREDEN TANIYOR?

Kamuoyunda Hüseyin Köksal sadece Olay Tv’nin ortağı gibi gözükse de Şubat 2020’de kurulan Advercity şirketiyle İBB’ye ait açık hava mecralarının (billboard, raket vs) ihalesini 3 yıllığına İBB sözcüsü Murat Ongun sayesinde alması da dikkat çekmişti.

VEKİLLERİN 3 PLAKA HAKKI VAR

Milletvekillerinin 3 plakayı tahsis ettirme hakkı var. Milletvekilinin seçeceği 3 araç; hiçbir şekilde trafik cezası yemiyor, radara takılmıyor, emniyet şeridinden istediği gibi ilerliyor.

Ankara'da görev yapan bir milletvekilinin İstanbul'a geldiğinde rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için tanınan bu hakkın, bir milletvekili tarafından suistimal edildiği ortaya çıktı.

Meclis'te kaydı bulunmayan araçla ilgili emniyet yetkilileri, kapsamlı bir araştırma başlattı.

YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    "araç; hiçbir şekilde trafik cezası yemiyor, radara takılmıyor, emniyet şeridinden istediği gibi ilerliyor." şaka gibi :))))))))) bu hakkın herkes için iptal edilmesi lazım.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    İşleri güçleri hayınlık
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim yapacak kk başka ancak kk yapar
    Cevapla
  • vesselam 2 yıl önce Şikayet Et
    eeee Sahte Soyadi gibi Ekrem müdafa(imamoğlu) sahtekarlik yaparak, düpedüz vatan hainliği yaparak sahte plaka çikart, öylemeiii..ABD de bunun cezasi hapis, ve kamu hizmetlerinden Ömür boyu men..Savcilarimiz bu durumu görmüştür zannederiz..! #BizdevletimizinYanindayiz..!
    Cevapla
  • Hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahte imam...
    Cevapla
  • mete 2 yıl önce Şikayet Et
    yarın bunada kılıf uydururlar yanlışlıkla binmiş gitmiş derler istanbul ankara arasındaki koyunlar inanır gari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR