CHP'li Çeviköz'den ATAK yalanı: Anlaşma iptal, milyarlarca dolar kayıp var

Pakistan Türkiye'den ATAK helikopteri alımından vazgeçmediğini açıklamasına rağmen CHP'li vekil Ünal Çeviköz Türkiye'nin S-400 stratejisi sebebiyle anlaşmanın iptal edildiği ve milyarlarca dolar kayba yol açtığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2022 13:47 GÜNCELLEME 10.01.2022 15:07 SİYASET
CHP'li Çeviköz'den ATAK yalanı: Anlaşma iptal, milyarlarca dolar kayıp var
CHP'li Çeviköz'den ATAK yalanı: Anlaşma iptal, milyarlarca dolar kayıp var

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla parlamento ve diplomasi muhabirleriyle Meclis'te kahvaltıda bir araya gelerek soruları yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz

Bir gazetecinin Kazakistan'daki olaylara ilişkin bir soru yöneltmesi üzerine Çeviköz, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile bir görüşme yaptıklarını anlattı. Çeviköz, Saparbekuly'nin, ekonomik gerekçelerle başlayan gösterilerin hükümete karşı bir hale dönüştüğünü, öte yandan ülkeye gelen bazı silahlı grupların, Almatı'da hükümet binalarına saldırdığını ve silah dükkanlarının yağmalandığını ifade ettiğini aktardı.

Ünal Çeviköz, Kazakistan'ın, refah seviyesi ve uluslararası prestij bakımından Orta Asya'nın en güçlü ülkesi olduğuna işaret ederek, "Kazakistan'ın istikrarsızlığa çekilmesi hedeflenmiş olabilir." diye konuştu.

Pakistan'dan Türkiye iddialarına cevap: ATAK alımından vazgeçmedikPakistan'dan Türkiye iddialarına cevap: ATAK alımından vazgeçmedik

Armadaki mesaja dikkat: 'Pakistan Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın aldı' iddiasıArmadaki mesaja dikkat: 'Pakistan Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın aldı' iddiası

"TÜRKİYE'NİN S-400 ISRARI PAKİSTAN'LA ANLAŞMAYI İPTAL ETTİRDİ"

Ünal Çeviköz, başka bir soruyu yanıtlarken, Türkiye'nin, S-400 konusundaki adımlarının, Pakistan ile planlanan helikopter projesinin iptal edilmesine yol açtığını ileri sürdü. ABD'nin, Türkiye'ye yönelik bu ambargosunun, milyarlarca dolarlık kayba yol açtığını söyleyen Çeviköz, pazara yeni giren bir ülke açısından bu tutarın büyük bir kayıp olduğunu savundu.

ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri

2018 YILINDA SİPARİŞ VERİLMİŞTİ

Pakistan, 2018 yılında 1,5 milyar dolar değerinde 30 adet T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri sipariş etmişti. Satış, ABD'nin helikoptere güç veren LHTEC-T800 motorlarıyla ilgili ihracat iznine yanıt vermemesinden ötürü henüz gerçekleştirilmedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz

KAVALA KONUSU

CHP'li Çeviköz, Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala davası bağlamında Türkiye'ye yaptırım kararı almadan önce, Kavala'nın serbest bırakılacağını umduğunu da söyledi.

2022 yılında Türkiye'nin dış politikasını, ilk olarak AB bağlamında Fransa seçimlerinde Macron'un yeniden seçilip seçilmeyeceğinin etkileyeceğini kaydeden Çeviköz, öte yandan KKTC seçimleri, Libya'da olası seçimler ile ABD'de senato yenileme seçimlerinin de dış politikada etkili olacağını anlattı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin Büyük elçisi Türk Milleti nin hakkını nasıl aradığını bu konuşmalarından daha iyi anladım Monşer denilince kızıyor lar birde.
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    şu cuhape zihniyeti kadar iğrenç bir zihniyet görmedim Allah köklerini kurutsun
    Cevapla
  • niksarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnnn..
    Cevapla
  • yaşar yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    bunların hayatları yalan utanmazlar kıpkızmızı olmuş ama utanmıyor
    Cevapla
  • meraci83 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ki anlaşma iptal oldu mutlu mu olacaktınız sayın vekil? Devletine milletine bu kadar kin ve öfken neden? Türkiye nin ayağına taş değse kına mı yakacaksınız? Hani siz Atatürkçü idiniz? Atatürk " söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dememiş miydi? Sizdeki bu kin niye? Yazıklar olsun size ve sizin gibi zihniyetlere!..
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Satan Türkiye diyor ki: YALAN. Alacak olan Pakistan diyor ki: DOĞRU DEĞİL. CHP diyor ki: İPTAL. Allah'ım milletimizi CHP'nin yalanından koru. AMİNNN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR