Skandalın açığa çıkması sonrası CHP'li Yavaş sessizliğe gömüldü: Torpili yalanlamadılar

Ankara Büyükşehir Belediyesinde belgelerle ortaya çıkan torpil skandalı sonrası Mansur Yavaş sessizliğini korurken Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan "ASKİ’de torpili yalanlamadılar. 30 bin işçi sözleşmem feshedilecek diye korkuyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2022 10:28 GÜNCELLEME 11.01.2022 12:05 SİYASET
Skandalın açığa çıkması sonrası CHP'li Yavaş sessizliğe gömüldü: Torpili yalanlamadılar
Skandalın açığa çıkması sonrası CHP'li Yavaş sessizliğe gömüldü: Torpili yalanlamadılar

Belediye Meclis Üyesi Burhan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ASKİ’de yapılan mülakat, İYİ Parti ve CHP kadrolarıyla alınan 5 bin kişi, rozetsiz başkan iddiası ve işçi hakları ile ilgili sorular yöneltti.

Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan

"30 BİN İŞÇİYE ZAM YAPILMASI GEREKİYOR"

Burhan, ASKİ ile BELPA arasında yapılan sözleşmede yüzde 150’ye kadar zam yapılacağı yer alırken sözleşme iptalleri olduğuna dikkat çekerek 30 bin işçiye zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Meclis Üyesi Burhan, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın liyakatli olacağı söylemleri olmasına rağmen mülakatla yapılan alımlarda usulsüzlük olduğunu iddia ederek belgelerle cevap verdi. Sonuçlarda ehliyet olmadığını söyledi.

İstanbul, Ankara ve İzmir yönetimlerindeki usulsüzlükler Sayıştay raporundaİstanbul, Ankara ve İzmir yönetimlerindeki usulsüzlükler Sayıştay raporunda

Referanslarının İYİ Parti ve CHP kadrolarından yapılan alımlara değinen Burhan ‘bu vatandaşlar da tabi ki işe alınacak ama şunu diyemezsiniz eli camdan olanlar taş atmayacaklar, hükümet torpil yapıyor, iltimas yapıyor deniliyor biz bunları yapmayacağız’ diyerek oy istiyorsunuz, rozetsiz başkan olacağım diyorsunuz. Bu iddianızla vuruluyorsunuz. Böyle bir adalet nerede var’ dedi.

Ankara'da Mansur Yavaş'tan işe alımlarda büyük torpil! Belgeler ortaya çıkardı

Burhan ASKİ’de görevde yükselme sınavı yapıldığını  70 kişinin yazılıda yüksek almasına rağmen puanlarının düşürülerek elemediğini belirterek Kemal Bey mülakatlarda Adalet yok diyerek Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapmıştı. Peki neden Ankara Belediyesine sesi çıkmadı. Dedi.  Belediye şirketlerinde sözleşmelerin fesih edildiğini ve işçilere zam yapılmadığını belirten Burhan 30 bin işçi sizden zam bekliyor. Siz ise işçiye nasıl daha az zam veririm diye sözleşmeleri fesih ediyorsunuz’ dedi.

MEB'den öğretmen ataması sözlü sınav sürecine ilişkin açıklama

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • biri 2 yıl önce Şikayet Et
    gökçek zamanı çok temiz ya ,,böyle yapında iki il yine chp nin olsun,,
    Cevapla
  • osman lı 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi yürü git tarafın belli
    Cevapla
  • Netitrebet 2 yıl önce Şikayet Et
    Gökçek Arı gibidir. Bazısına Bal olarak görünür, bazısına iğne olarak. Ne yaparsanız yapın kendi doğrularınızla kalırsınız. Hakikati istemeyene Allah (C.C) zaten nasip etmiyor. Renkli Rüyalar size ...
    Cevapla
  • celal 2 yıl önce Şikayet Et
    Oy verenler düşünsün sonra 2023 seçimlerini de unutmasınlar.
    Cevapla
  • efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav bunlara herşey serbest , taciz tecavüz, hırsızlık, yolsuzluk, hainlik asli görev ve özellikleri. Başındaki zatlar her hafta gidip Amerika elçisinden talimat alıyor alenen.
    Cevapla
  • alkışlıyoum 2 yıl önce Şikayet Et
    kişi karşısındakini kendisi gibi görürmüş kısa ve özetle kendi zihniyetini açıklamışsın
    Cevapla
  • Ramo 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık şu taşeron ve sözleşmeli personelleri kadroya alma zamanı diye düşünüyorum. Çünkü adamlar kadrolaşma peşinde şayet bu belediye seçimleri tarihinde taşeron ve sözleşmeli çalışanlara kadro verilirse sorun kökten çözülmüş ve hiçbir çalışan mağdur edilmemeiş olr diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP değil mi, bunların cibilliyeti belli. chp demek; adam kayırma, torpil, rüşvet, taciz, milleti küçük görme, millete hakaret v.b. böyle devam edip gider.
    Cevapla
  • kayıkçı 2 yıl önce Şikayet Et
    nerde bir namustan hayadan bahseden görsem en namussuzu hayasızı kendi çıkar necip fazıl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR