CHP'den Sedef Kabaş hamlesi

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş'ı cezaevinde ziyaret etmeye hazırlanıyor. Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuru olumlu neticelenirse, CHP heyeti 2 Şubat'ta Kabaş'la görüşecek.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2022 11:39 GÜNCELLEME 29.01.2022 13:25 SİYASET
CHP'den Sedef Kabaş hamlesi
CHP'den Sedef Kabaş hamlesi

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca başkanlığından bir heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden ve tutuklanan gazeteci Sedaf Kabaş'ı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Bakanlıktan izin gelirse, vekiller 2 Şubat'ta Kabaş'ı ziyaret edecekler.

Sedef Kabaş

Sputnik'ten Osman Nuri Cerit'e konuşan Karaca, şunları söyledi:

"Kendisi bir gazetecidir ve düşüncelerini ifade edebilir. Velev ki Cumhurbaşkanı'na hakaret olarak algılanacak olsa bile cezanın alt sınırı, üst sınırına baktığımız zaman tutuklamayı gerektirmeyecek bir cezai süreleri vardır. Bir hukukçu olarak benim de vicdanımı sızlatan Sedef Kabaş henüz gözaltındayken, henüz tutuklama kararı verilmemişken, Adalet Bakanı yaptığı açıklama ile açıkça hakimlere ve savcılara oradan tutuklayın talimatı verir gibi 'Gözünün yaşına bakmayın, cezanın alt üst sınırına bakmayın tutuklayın' der gibi bir açıklama yaptı. Adalet Bakanı, adaleti sağlamakla, tarafsız yargının sorumluluklarını yerine getirmekle sorumlu olan bir makamdır. Orada sırf Cumhurbaşkanı'na kendini göstermek için hukuku ve bağımsız yargıyı böyle ayaklar altına alamaz. Adaletin Bakanı olarak yargı bağımsızlığını bu derece perişan edemez. Biz bunun için ziyaret edeceğiz. Bir dayanışma ziyareti."

Gülizar Biçer Karaca

YORUMLAR 199 TÜMÜ
  • Halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    kadındakı havalara bak sen..ellerınıde arka atıyor..ulan göruntude bıle sahtekarlığa muracaat edıyorsunuz..haınler..vatan mıllet düşmanları..
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan Küfürler Recep Tayyip Erdoğan'a Değil Direk TÜRK,YE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANINA VE TÜRK DEVLETİNEDİR. Bu İnsan Kılığına girmiş ADİ Yaratık VE onu savunan CHP iller ve diğer Muhalefet Partililerde DEVLETE HAKARETTEN YARGILANMALIDIR.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu yaparken bile hakaret ediyorsun farkindanisin
    Cevapla
  • İbo 2 yıl önce Şikayet Et
    Hukuku insan yapar insanları korumak için.Hukuğu yapanı hakaretin edeceksin,yasaya dokunamayacaksın.Bence ona hukuk denmez guguk denir.laf salatasını bırakın.Hakaret etti ve cezasını ÇEKMELİ.
    Cevapla
  • demedi deme 2 yıl önce Şikayet Et
    ayak takımı devlet yönetme anlayışı bu chp nin yaptığı önce chp li yonetıcılere büyük baş hayvan demeği suç olmaktan çıkarsınlar......sonra gelsin konuşsunlar...
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bende gidebilsem adalet hepimize lazım burda merkele istediğinizi söyleyin ego yok kibir yok
    Cevapla
  • Kms 2 yıl önce Şikayet Et
    Neye gideceksin sana hakaret etseler his mu göreceksin. Geç bu ayakları..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR