Son dakika: Oktay'dan Yunanistan'a sert mesaj: Faturasını Yunan halkı öder

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan 'Kış Kartalı' operasyonuyla ilgili olarak, "Son derece etkili bir operasyon oldu, devamı gelecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2022 22:20 GÜNCELLEME 05.02.2022 03:47 SİYASET
Son dakika: Oktay'dan Yunanistan'a sert mesaj: Faturasını Yunan halkı öder
Son dakika: Oktay'dan Yunanistan'a sert mesaj: Faturasını Yunan halkı öder

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Hem Derik bölgesinde hem Sincar bölgesinde, üçüncü bir yerimiz yine daha var, gerekli istihbari bilgiler çerçevesinde o bölgeleri de vurmuş durumdayız. Son derece de etkili bir mücadele oldu." dedi.

Oktay, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

ATATÜRK HEYKELİNE SALDIRI

Samsun'da Atatürk Anıtı'na yönelik saldırı konusunda bir soru üzerine, geçmişe dönüp bakıldığında bu tür saldırıların ne anlama geldiğini herkesin çok iyi bildiğini dile getiren Oktay, "Böyle bir saldırı kimin işine yarar? Sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği üretmeye çalışanlar veya bunun üzerine atlamaya çalışanlara bakarsanız bunun arkasındaki provokatif yapıların da veya ondan faydalanmaya çalışanların da kimler olduğunu çok net şekilde görürsünüz." diye konuştu.

"Bugünkü Türkiye, geçmişteki Türkiye değil artık. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki yeni Türkiye derken, geçmişteki oyunları yeniden sahneleyemeyecekleri, vesayet odaklarının hüküm süremeyecekleri, hangi oyunları kurarlarsa kursunlar, gerek içeriden gerek dışarıdan hiç fark etmez arzu ettikleri sonucu alamayacakları provokatif eylemlerdir bunlar." diyen Oktay, saldırıyı yapanların yakalandığını kaydetti.

Oktay, şunları söyledi:

"Güvenlik güçleri anında buna müdahale etmiştir. Bundan sonra da edecektir. Yargı da hemen gereğini yapmaya başlamıştır ve üzerine düşeni de yapacaktır. Biz ne yapıyoruz? Gerek güvenlik birimlerimiz İçişleri Bakanlığımız nezdinde gerek Adalet Bakanlığımız bünyesinde bunun arka perdesiyle alakalı neler olduğu veya bunda kimlerin parmağının olabileceğiyle alakalı her türlü araştırmayı yapıyoruz. Ucu nereye giderse gitsin Türkiye vesayet odaklarının at koşturacağı, geçmişteki karanlık oyunları yeniden sahneleyeceği bir ülke değildir artık. Uluslararası arenada da sözü olan, üzerindeki senaryoların hayata geçirildiği bir ülke olmaktan ziyade kendisi artık senaryo yazan, sadece bölgesinde değil dünyadaki tüm olaylara da gerektiği zaman gerektiği şekilde müdahil olan bir Türkiye'dir. Boşuna uğraşmasınlar, enerjilerini başka yere harcasınlar. Muhalefete sesleniyorum, 'Buralardan bir şey çıkmaz.' AK Parti'nin de Recep Tayyip Erdoğan'ın da hepimizin de bizim devletimize, milletimize olan sadakatimiz, kurucu değerlere olan duruşumuz son derece nettir, bu defalarca da Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmiştir."

HDP'DEN İSLAM'A HAKARET

Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bunu söylemek gericiliğin daniskasıdır.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Terörle mücadelede yapılanlara değinen Oktay, "Kış Kartalı ile de biz dışarıdaki hem Derik bölgesinde hem Sincar bölgesinde, üçüncü bir yerimiz yine daha var, gerekli istihbari bilgiler çerçevesinde o bölgeleri de vurmuş durumdayız. Son derece de etkili bir mücadele oldu. Zaten onunla da kalmayacak, nasıl öncesi varsa sonrası da devam edecek." dedi.

Oktay, sahada DEAŞ'la fiili mücadele eden, bu uğurda şehitler veren, binlerce teröristi gömenin Türkiye olduğunu kaydederek, "Bölgede DEAŞ'ın canlandırılmaya çalışıldığını her zaman görüyoruz. Türkiye'nin duruşu son derece net. Terör örgütleri dediğimizde DEAŞ, PKK, uzantısı PYD ve diğer, FETÖ aynı şekilde nasıl iç içe olduklarını biz çok net görüyoruz." diye konuştu.

"BARIŞIN TESİSİNİ ARZU EDERİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin başarılı geçtiğini ifade eden Oktay, şöyle konuştu:

"Ukrayna ziyareti daha kapsamlı bir ziyaretti. Aynı şekilde zaten Rusya'yla olan görüşme de çok kapsamlı bir görüşme olacak. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar dolayısıyla bunun ana gündem maddesi Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz konusu idi ama onun dışında da tabii ki ekonomik, ticari ve birçok anlaşmaların da imzalandığı, ileriye dönük çok ciddi bir altlığın da oluşturulduğu bir ziyaretti. Son derece başarılı geçti, her yönden."

Ukrayna ve Rusya arasındaki krize değinen Oktay, Türkiye'nin görüşmelere ev sahipliği yapabileceğini ilan ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ukrayna bunu kabul etti, henüz Rusya Federasyonu tarafından bir açıklama gelmedi. İkinci bir boyut, Putin ve Zelenskiy'nin bir araya gelmeleriyle ilgili bir süreç, liderler seviyesinde yürütülebilecek bir diplomasi çerçevesinde bu düşünülebilir. Orada da Sayın Cumhurbaşkanımızın çok ciddi bir ara buluculuk boyutunda ikisini bir araya getirebileceği ve konuşulabilecek bir atmosferin oluşturulabileceği en uygun isimlerden birisi de Cumhurbaşkanımız bunu önermiş durumda. Ukrayna, dünkü ziyarette bunu açıkça kabul edeceğini, bu görüşmenin Türkiye'de yapılabileceğini ifade etti. Rusya buna nasıl yaklaşır o da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı geldiği zaman Türkiye'de yapılacak görüşmelerde netleştirilecektir. Türkiye ziyareti de Rusya tarafından ilan edildi. Henüz tarih netleşmiş değil ama çok uzun da sürmeyecek. Arzu ederiz ki Rusya Federasyonu da bir araya gelmeyi kabul eder. Bölgedeki tırmanan bir krizin aslında sonuçta zarar vereceği yapı sadece taraflar değildir, Ukrayna ve Rusya olmayacaktır. Türkiye'yi de etkileyecektir, bölgeyi tamamen etkileyecektir, Avrupa'nın tamamını etkileyecektir. Barışın tesisini arzu ederiz. Türkiye'yi hem ekonomik anlamda hem askeri anlamda turizm dahildir buna kültürel anlamda, birçok alanda iş birliğimizin olduğu her iki dost ülke olarak da, birçok anlaşmazlıklarımız da olabilir ama birlikte iş yapabildiğimiz, konuşabildiğimiz iki ülkenin kendi aralarındaki sorunu yine barışçıl yollardan çözmesini arzu ederiz."

"YUNANİSTAN'DA UYGULANAN TAM BİR CİNAYETTİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bölgede yaşanan göç konusunda en büyük faturayı Türkiye'nin ödediğini ancak Avrupa'nın ikircikli bir yaklaşım sergilediğini dile getirerek, "Gitmek isteyenlere baktığınızda 19 kişinin donarak öldürüldüğü birçok vakayı yaşıyoruz. Botlarla farklı adalara gidenlerin botlarının batırılarak veya botların iğnelenerek, şişlenerek batırıldığı cinayetleri görüyoruz. İpsala'nın karşısında Meriç'ten geçen, karşıya geçen insanların siz kıyafetlerini alacaksınız, ayakkabılarını alacaksınız, yağmurlu, karlı bir havada geriye bırakacaksınız, şiddet uygulayacaksınız, nasıl bir insanlıktır bu? İnsanlık mı? Bunu da göçle, göçmenle mücadele adına yapacaksınız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin insani diplomasi uyguladığını vurgulayan Oktay, "Hemen yanı başımızdaki Yunanistan'da uygulanan tam bir cinayettir, insanlık dışı bir uygulamadır ve Frontex (AB Sınır Güvenliği Örgütü) dediğimiz AB'nin tamamının göç politikasını takip eden, izleyen, uygulayan, uygulatan yapı da bunun içindedir. Sadece Yunanistan da değildir aslında ne yazık ki AB ülkelerinin tamamının bu 19 kişinin ölümünde, 19 kişinin donarak öldürüldüğü yapıda, diğerlerinde de her gün batırılarak botların insanların öldürüldüğü her bir olayda sorumlulukları vardır. Hiç kimse bundan kaçamaz." değerlendirmesini yaptı.

Ermenistan'la normalleşme sürecine değinen Oktay, şunları söyledi:

"Karabağ özgürleşmesi diye ifade edebileceğimiz, bizim de sonuna kadar destek verdiğimiz süreç, savaş gibi algılansa bile aslında barışın anahtarı oldu. Hem de buradan en büyük kazancı da Ermenistan sağladı. Hemen akabinde zaten Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile açıklamada bulundu. Bu sorundu, çözmek istemedikleri bir sorundu, Minsk Grubu da dahildir buna, biz bunu şimdi çözdük. Şimdi barış zamanı, buyurun konuşalım. Hatta 6'lı konuşalım, herkes bunun tarafı olsun, Rusya, Azerbaycan, İran, Ermenistan, Gürcistan, Türkiye bunun tarafı olsun. Bölgeyi bir refah bölgesine dönüştürelim. Bunun anlaşılması belki bir yıl aldı. Şimdi Ermenistan da bunu anlamış durumda. Karşılıklı sıcak mesajların gidip geldiği, karşılıklı özel temsilcilerin atandığı, özel temsilcilerin görüştüğü, Ermenistan Başbakanının Antalya'da düzenlenecek Diplomasi Forumu'na katılacağını ifade ettiği bir sürece gelmiş durumdayız. Arzu ederiz ki bu süreç hızlanır."

İMAMOĞLU'NA BALIKÇI ELEŞTİRİSİ

Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kente kar yağdığında İngiliz Büyükelçisi ile görüşmesine ilişkin soru üzerine, "Ne zamandan beri Türkiye'deki bir kar yağışını, krizi yönetmek Amerikan veya İngiliz büyükelçisinin görevi oldu bilmiyorum. Bu sorunun cevabını bizden çok Kılıçdaroğlu merak ediyor, onun uykuları kaçmıştır. Ona sormak lazım, ne görüştüler, ne yaptılar, ne ettiler." dedi.

Yağışın ne tür sıkıntılar getireceğinin bilinmesi gerektiğine işaret eden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, sizin uykularınızı kaçırmak zorunda. Olabilecek en ufak aksaklığı, her türlü aksaklığı önceden hesaplamak, planlamak ve ona göre de her türlü hazırlığınızı yapma zorundasınız. Nerede, ne kadar kar yağacağını zaten Meteoroloji üç aşağı beş yukarı belirliyor. Bununla mücadele edecek şekilde hangi tür araçları kullanacaksınız, nerede bunları konuşlandıracaksınız, ne kadar personelle bu işi yapacaksınız, kara, hava ve hatta denizde ne tür araçları ve kimlerle koordine ederek yürütecekseniz, bütün bunun çalışması yapılır. Biz böyle yaptık zaten. Bu işin başında durursunuz. Başında durmadığınız işi yönetemezsiniz. AKOM'a gittiğinizde her şeyi orada görebilir, yönetebilirsiniz. Afet ve acil durum merkezlerimiz var bizim, tüm veriler oraya akar. Anında kararlarını alır ve düzeltici eylemleri yaparsınız. İstanbul'daki vatandaşlarımız bilir ki burada bir sorun varsa bunun çözümüyle ilgilenen benim güvendiğim birileri de var."

AİHM'E KAVALA TEPKİSİ

Fuat Oktay, Türkiye ile ilgili konuların Türkiye'yi ilgilendirdiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin içişleri Türkiye'nin sorunudur ve Türkiye bunu çözer. Biz, ilkesel hareket ediyoruz. A'nın, B'nin, C'nin yani batının, doğunun, kuzeyin, güneyin çıkarlarına göre değil, Türkiye'nin ve milletimizin çıkarlarına göre hareket ediyoruz. En son Kavala olayını yaşadık. Türkiye'de Gezi olaylarını yaşadık. Güvenlik birimlerimizin ve adli mercilerin Gezi olaylarında ciddi şekilde parmağı olduğunu ifade ettiği yani anayasal düzeni yıkmaya ve mevcut hükümeti yıkmaya yönelik iki ayrı suçtan dava açtığı bir isim. Yargı süreci devam ediyor. Tekrardan beraat süreci oluyor. Aynı suçlardan yeniden bir dava süreci ama istinaf mahkemesinde yine buna itiraz ettiği ve birinci derece mahkemeye gönderdiği, ağır ceza mahkemesinde davanın yürütüldüğü bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç devam ediyor.

Böyle bir durumda Avrupa Konseyi bakanları bir araya geliyor, Avrupa Konseyi dediğimiz siyasi bir yapıdır. Bakanlar o siyasi yapının idari bir çerçevesidir. Bakanlar bir araya geliyor, Türkiye ile ilgili bir karar alıyor. Göçmenlerden dolayı 19 tane insanı sadece bugün öldüren, bugüne kadar kaç kişiyi öldürdüğünün bütün verileri bizde mevcut, bir yapının bize insanlık dersi vermeye çalıştığını görüyoruz. 19 kişinin hesabını sorsana insanlıktan bahsediyorsan. Mahkeme sürecinin devam ettiği bir yapıda Konseyin Bakanlar Komitesi dönüyor bir karar alıyor. AİHM doğrudan içerideki yargıya müdahil oluyor ve 'Tahliye et.' diyor. Sen kimsin de talimat veriyorsun? Benim yargıma talimat veremezsin."

KUR KORUMALI MEVDUAT

Kur korumalı mevduat hesabının iyi gittiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "300 milyar liraya yaklaştı. 292 milyar liraydı bendeki rakam." dedi.

3600 EK GÖSTERGE TBMM'YE GELİYOR

3600 ek göstergeyi bu yıl çözeceğiz. Mayıs yada Haziran'da gündeme gelecek.

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Reisx 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜİK ne güzel yıllık kira artışını her ay belirliyor. İyi güzel madem TÜİK bu kadar doğru hesaplıyor o zaman Elektrik, su, doğalgaz, gıda fiyatları içinde yıllık artış oranlarını belirlesin ve kimse bu orandan daha fazla zam yapmasın. Kira artış oranlarını belirliyor da neden diğerlerini belirlemiyor
    Cevapla
  • Makitni 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün memurları kapsmasa ne anlamı var ayrımcılığı bırakın artık 2 milyon memuru kapsiyor diğer 3 milyon memur napcak boyle adalet mı olur
    Cevapla
  • Reisx 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah EYT mağdurluğunun faturası 2023 te sizlere kesilmez Sn Oktay
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de bu odedigimiz faturanın farkindayiz . Kimler bizim sirtimiza binip neler odetiyor...
    Cevapla
  • SSK Adaletsizligi 2 yıl önce Şikayet Et
    SSK emeklileri üvey evlat mi ? 2000 sonrasi emekli llan SSK lilarin dz maas baglam katsayi problemi cozulsun , illa ki devlet memuru mu olmak gerekiyor , 2000 yilindan önce emekli olann ile 2000 yili sonrasi emekli olan arasinda 1400 Tl ortalama maas farki var aylik, bu adaletsizlik giderilsin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR