Erbakan'dan Ayşenur Arslan'a "TMT" tepkisi: Bu hezeyanlar asla kabul edilemez

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Gazeteci Ayşenur Arslan'ı sert bir dille eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2022 23:08 GÜNCELLEME 10.02.2022 23:10 SİYASET
Erbakan'dan Ayşenur Arslan'a "TMT" tepkisi: Bu hezeyanlar asla kabul edilemez
Erbakan'dan Ayşenur Arslan'a "TMT" tepkisi: Bu hezeyanlar asla kabul edilemez

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, terör örgütü EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alarak, 'illegal ve suikastçı'  ifadelerini kullanan Ayşenur Arslan'a tepki gösterdi. 

TMT KIBRIS TÜRKLERİNİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN KURULDU 

 TMT’yi  'illegal oluşum' olarak tanımlayan Arslan'ın  ifadelerini kınayan Erbakan, şunları kaydetti: 

"Kıbrıs’ta 1955 yılında EOKA’nın silahlı eylemlere başlaması ve Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakını  tek hedef olarak ortaya koyması ile adadaki Türk halkının can ve mal güvenliği ciddi bir tehdit altına girdi. Başpiskopos Makarios’un 1954 yılında Grivas ile müştereken Yunanistan’dan Kıbrıs’a silah sevkiyatını başlatma kararından sonra, 'Enosis ve yalnız Enosis' sloganıyla başlattığı terör faaliyetleri karşısında Kıbrıs Türklerinin can ve mal emniyetlerini sağlamak amacıyla Dr. Burhan Nalbantoğlu, Rauf Denktaş ve M. Kemal Tanrısevdi tarafından Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) kuruldu. 1 Ağustos 1958 tarihinden itibaren de TMT’nin Kıbrıs’taki örgütlenmesini bizzat Türkiye'nin üslendiğini unutulmamalıdır." 

MİLLİ GÖRÜŞ OLARAK BU VE BENZERİ HEZEYANLARIN DAİMA KARŞISINDAYIZ 

Millî Görüş’ün temsilcisi Yeniden Refah Partisi olarak bu ve benzeri hezeyanların daima karşısında olacaklarının altını çizen Erbakan, "Kıbrıs’ın Yunanistan’ın Megalo Idea (Büyük Amaç) doğrultusunda Yunanistan’a ilhakını ön gören Enosis planı dahilinde, Kıbrıs’taki Müslüman Türk varlığını ortadan kaldırmaya yönelik plan ve eylemler karşısında kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı’nı “illegal oluşum” olarak tanımlamaya çalışan televizyon sunucusunun bu tavrı ve ifadeleri asla kabul edilemez." şeklinde konuştu.   

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    HayLlerle yaşamak ne kadar güzel değil mi ? Erbakan hocamızın anlatamadığı sistemi tek vasfı erbakanın oğlu olması dışında hiç bir lidelik donanım vs olmayan fatih yapacak öyle mi ?
    Cevapla
  • Milli_Nizam_2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Adil Düzen Kurulacak 2023
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda her konuda en doğruyu söyleyen tek adam Fatih Erbakan 2 CHP li eniştem ve bir ak partili olarak ben oyumuzu sana vereceğiz helal sana
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bi git ya Fatih, sende bozuk saat gibisin arada bir doğru taraftasın işte. Çoğu zaman zilletin değirmenine su taşıyorsun.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    işine geleni söylediği zaman doğru tarafta, işine gelmeyeni söylediğinde değirmen-su. bu kadar da basit olmayın kardeşim, adam haklı eleştirilerde bulunuyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan.
    Cevapla
  • bursaadan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan mecliste mutlaka olmalı.. cumhur ittifakına katılır inşallah...
    Cevapla
  • Okuyucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatanını milletini değerlerini seven her parti cumhur ittifakına katılmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR