6'lı toplantı sonrası İYİ Parti'den açıklama: Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazımız yok

Millet İttifakı'nın toplantısının ardından İYİ Parti'den adaylık sorusuna yanıt geldi. Genel Başkan Yardımcısı Erdem, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığına hiçbir suretle itirazları olmadığını" belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2022 11:44 GÜNCELLEME 13.02.2022 12:21 SİYASET
6'lı toplantı sonrası İYİ Parti'den açıklama: Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazımız yok
6'lı toplantı sonrası İYİ Parti'den açıklama: Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazımız yok

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Halk TV'de yayınlanan "Asıl Mesele" programına konuk olarak katıldı.

Erdem, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı hakkında konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA İTİRAZIMIZ YOK"

Erdem, program sunucusu gazeteci İnan Demirel'in "Partinizin, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı var mı?" sorusuna "Hiçbir suretle yok" yanıtını verdi.

Erdem, partisinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı olmadığını dile getirirken, karar verme aşamasında Millet İttifakı'nda yer alacak diğer partilerle birlikte karar verileceğinin de altını çizdi.

HDP'den Millet İttifakı'nın toplantısı öncesi rest: Bizi yok sayamazsınızHDP'den Millet İttifakı'nın toplantısı öncesi rest: Bizi yok sayamazsınız

6 muhalefet liderinden ortak açıklama: 28 Şubat'ta açıklayacağız6 muhalefet liderinden ortak açıklama: 28 Şubat'ta açıklayacağız

Erdem'in konuşmasından ara başlıklar şu şekilde:

"6 PARTİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ BU MASA ÇOK KIYMETLİ BİR MASA"

"Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi lideri olarak, kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olarak adayı olabilir, buna partimizin en ufak bir itirazı yoktur. Sadece bir ittifak adayı olarak cumhurbaşkanı adayı kim olacaksa belirleneceği için bunu Sayın Kılıçdaroğlu'nun da dahil olduğu, o sırada Millet İttifakı'na kim dahil ise o partilerin genel başkanları ve kurulları birlikte karar verecek. Millet İttifakı dediğimizde biz şu an sadece CHP ve İyi Parti'den söz ediyoruz, 6 partinin bir araya geldiği bu masa çok kıymetli bir masa."

"AKŞENER BAŞBAKANLIĞA ADAY OLARAK, NEFSİNİ YENEN BİRİSİDİR"

"Şu anda kimlerin aday olduğunu Sayın Erdoğan da dahil olmak üzere bilmiyoruz. Ama kimin aday olmadığını biliyoruz. Sayın Akşener, ben aday değilim ve ben başbakanlığa adayım dediği zaman kendi nefsini ve kendisini bütün alkışlarını, İyi Parti'nin neferlerinin de üzüldüğü, bunu dahi bir tarafa bırakarak Türkiye için bu makamdan vazgeçen birisidir."

YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu , Ahmet Davutoğlu ve diğerleri hakkında o kadar attı, tuttu, hakaretamiz söylemlerde bulundu ve karşı karşıya oturup gülücükler atıyorlar. Bu kadar olmaz, olmamalı, oluyorsa bu işlerin içinde bir iş olmalı. Sağ görüşlü birisi olarak bu masada oturanlara özellikle de Karamolla beyefendiye diyecek söz bulamıyorum.
    Cevapla
  • İsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağ gösterip sol vuracaklar Mansur Yavaş aday olacak bence
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah size bu ülkeyi inşallah nasip etmez Amin
    Cevapla
  • muratbey 2 yıl önce Şikayet Et
    akşener mahalle muhtarı bile olamaz değil başbakan
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Normalde biraraya gelmiycek fikirlerinin uyuşmayacagi kişiler ittifak yapıyor kesinlikle anormal bir durum var çok büyük bir oyun ve tuzak kuruyor benzemezleri toplayan akıl amma Allah sizdende büyük görelim mevlam neyler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR