HDP İl Başkanı Önsel: Bizim yolumuz üçüncü yol demokrasi ittifakıdır

HDP Aydın İl Başkanı Önsel, 6 parti liderinin bir araya geldiği toplantıyı bir ayağı eksik sehpaya benzetti. Önsel, dâhil olmadıkları bir ittifakı desteklemelerinin mümkün olmadığının altını çizdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2022 01:37 GÜNCELLEME 16.02.2022 13:02 SİYASET
HDP İl Başkanı Önsel: Bizim yolumuz üçüncü yol demokrasi ittifakıdır
HDP İl Başkanı Önsel: Bizim yolumuz üçüncü yol demokrasi ittifakıdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Aydın İl Eş Başkanı Aysel Batyar Önsel, başını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çektiği yeni siyasi oluşuma dâhil edilmemeleri halinde destek vermelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

6 Parti liderinin bir araya gelip birlikte resim vermesinin güzel ve anlamlı olduğunu kaydeden HDP İl Eş Başkanı Önsel, “Fakat bir ayağı eksik bir sehpadır bu” diyerek, partisinin tepkisini ortaya koydu. Ortaya çıkan 6’lı siyasi bloğa dâhil olup olmayacakları yönündeki bir soruyu yanıtlayan Aysel Batyar Önsel, “Bizim yolumuz üçüncü yol demokrasi ittifakıdır. Ezilenlerin, emekçilerin, işçilerin, kadınların ve tüm inançların ittifakıdır. 6 Parti'nin bir araya gelip birlikte resim vermesi güzel ve anlamlıdır fakat bir ayağı eksik bir sehpadır bu” dedi.

“BU ÜLKEDEKİ EN ÖNEMLİ SORUN KÜRT SORUNUDUR”

Altı parti liderinin bir araya gelerek yaptığı toplantıyı eksik bulduklarını da sözlerine ekleyen HDP’li Önsel, “Sehpanın 4 ayağı olur ama bu görüntü de sehpanın ayağının biri yok. Bu şekilde sehpa yere tam oturmaz. Bir ittifakı desteklemek için oraya dâhil olman lazım. Bir yere dâhil değilseniz destek meselesi geçerli değildir. Oradan gelen bir çağrı yoksa ne destek ne köstek oluruz” ifadesini kullandı.

“BİZİM HİÇBİR ZAMAN BARAJ SORUNUMUZ OLMADI”

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün, ‘HDP Aydın’da milletvekili çıkaramaz’ sözlerini de değerlendiren Önsel, ”O Bülbül'ün kendi bülbüllüğüdür. Kendi ifadesidir. Milletvekili çıkarıp çıkarmayacağımız onu ilgilendirmez. Biz her zaman örgütlü ve güçlü bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim hiç bir zaman baraj gibi bir sorunumuz olmadı. Bunu defalarca kanıtladık. Bizim baraj diye bir sonumuz yok. Bizim demokrasi barış gibi, Kürt sorununun adil onurlu bir şekilde demokratik çözümünü istemek gibi bir işimiz var” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK : mansetaydin.com
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR