Bakan Koca'dan Erdoğan'ın doktorlarla ilgili sözleri sonrası açıklama

Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık çalışanları açıklamasıyla ilgili konuştu. Koca, Erdoğan'ın hassasiyetini dile getirdiğini ifade ederek, "Hekimlerimizin haklarını en iyi teslim edecek olan Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2022 16:29 GÜNCELLEME 10.03.2022 12:03 SİYASET
Bakan Koca'dan Erdoğan'ın doktorlarla ilgili sözleri sonrası açıklama
Bakan Koca'dan Erdoğan'ın doktorlarla ilgili sözleri sonrası açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin çalışmalarda önemli bir mesafe katedildiğini ve son noktaya gelindiğini belirtti.

Koca, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık personelinin özlük haklarına yönelik düzenleme konusundaki soru üzerine Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyetini ifade ettiğini söyledi.

Erdoğan'ın bu konuda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile kendisini görevlendirdiğini aktaran Koca, "Çalışmalarda önemli bir mesafe katedildi, son noktaya gelindi. Cumhurbaşkanı'mıza arz ediyor olacağız. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olan da kendileridir. 14 Mart günü Tıp Bayramı'nı nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kadın muhtarları kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada düşük ücretten şikayetçi olan sağlık çalışanlarıyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"Son zamanlarda bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle oluyor böyle oluyor vesaire. Hatalarımız olabilir. Devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Devasa eğitim araştırma hastanelerini yapan kim? Adeta ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz yok. Bunları bizzat takip eden birisiyim. 'Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar'. Samimi konuşuyorum. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu hastaneyi inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlık birimidir. Ama şimdi efendim az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında alıyor. Buna rağmen özel sektör çok daha fazla verdiği için oralara kaçıyorlarmış.

Açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı istihdam edip yolumuza devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum: Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet eder ve onları istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Asistan doktorlarımızla biz bu yola devam ederiz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 224 TÜMÜ
  • Hekim hekimi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okudum ,ben burada Doktorlar hakkında bu kadar hasmane yazı yazanlara zavallı gözüyle bakıyorum buradaki 3-5 kişiye bakıp karar vermeyeceğim Halkımızın %70 i sever sağlıkçısını doktorunu, %25 nötr dür , bir %5 lik kesim nefret ediyor anlaşılan , Bu %5 lik kesime kıskanç ,dar kafa ,cahil ,empati yoksunu ,asıl paragöz kendileri , o kesime ne anlatsan boş..O Tıp cahili kesim cahillek denizinizde mutlu yaşayın..Biz gerçek Halkımızın karşılıklı saygı ve sevgisiyle mutluyuz ..Biz TÜRKİYEYİZ..
    Cevapla
  • Cahil bükücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin matematiğin bozuk rakamları yanlış yazmışsın hastanenin aciline gidiyoruz doktor serum yok evine git diyor sen evine git asalak çalışıyorsan orada oturarak maaş alma azıcık omurgalı ol git evine yada istifa et haysiyetsiz vatandaşı mağdur edersen kendine düşman edersin seni savunan akıl fakirler vatan haine yol açarsın cumhurbaşkanı çok doğru söylemiş işine gelmeyen defolup gitsin
    Cevapla
  • Hakikatbin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendine yazık etmişin, zavallı asıl sensin
    Cevapla
  • derko 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle doktorlar görüyoruz ki, sanırsın ki vali, muayeneye gidiyorsun yüzüne bakmadan ilaç yazıyor, itiraz edince de odadan kovmaya yelteniyor yada güvenlik çağırmaya çalışıyor. muayene esnasında soru soruyorsun sizi tersliyorlar amma aynı doktor özel hastaneye geçince seni kapıda karşılıyor, bu iki yüzlülük müdür, karaktersizlik midir, devlete düşmanlık mıdır ismini siz koyun
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    barolar birliği=tabipler birliği başındaki yöneticileri devlete düşman marjinal örgütlerin ve pkk nın sempatizanıdır geçmişlerini google den araştırın görürsünüz, bunların peşinden gidenler de onlardan farklı değildir. bu nedenle bu örgüte ve üyelerine müsamaha gösterilmemelidir. halkın sesine kulak verilmesi en doğrusudur, cumhurbaşkanı tarafından söylenen tüm söylemler halkın söylemleridir
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip erdoğan hükümetinden önce doktorlar maaş göremiyordu şimdi ortalam 10-15000 alan doktorlar az buluyormuş nankörlük etmeyin helede şu tabibler birliği vatan hainliği yapıp durmayın
    Cevapla
  • DEVLET 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorunun bileşenleri devlet, doktor, vatandaş..Çözümü noktasında en büyük pay devlete düşüyor, doktor ve diğer sağlık çalışanlarının özlük haklarını ve çalışma koşullarını düzeltip bu insanları rahatlatmalı bunun karşılığı olarakta vatandaşa en iyi hizmeti vermelerini beklemeli ve bunu sıkı denetlemeli..Vatandaş-doktor arasındaki sorunlarda devlet haklı kim ise ona bakmalı, vatandaş-hasta memnuniyetini en üst seviyede tutan sağlıkçıları istihdam etmeli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR