Diyarbakır'da toplantıda skandal sözler! Kılıçdaroğlu tek kelime cevap vermedi

Diyarbakır’da sözde araştırma merkezi başkanının “sınır ötesi operasyonlar dursun, bunlar halkı ezme operasyonudur” sözlerine Kılıçdaroğlu sessiz kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2022 17:29 GÜNCELLEME 11.03.2022 17:29 SİYASET
Diyarbakır'da toplantıda skandal sözler! Kılıçdaroğlu tek kelime cevap vermedi
Diyarbakır'da toplantıda skandal sözler! Kılıçdaroğlu tek kelime cevap vermedi

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezince (DİTAM) bir otelde düzenlenen "Tigris Diyalogları Türkiye'de Muhalefet ve CHP'nin Tutumu Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural toplantının açılış konuşmasında, Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.  

Türkiye’de kutuplaşmaya son verilmesi gerektiğini dile getiren Vural,  “Sayın Genel Başkan özellikle birkaç aydır yüzleşme konusunu Türkiye’nin gündemine soktu. Çok iyi etti Türkiye’nin gerçekten yüzleşmeye ihtiyacı var. Özellikle geçmişiyle yüzleşmesi lazım. Burada bir art niyet de taşımadan tarafların hoşgörü içerisinde bu helalleşmeyi yapması lazım. Genel Başkanın Türkiye’ye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer söyleminin artık vücut bulması lazım.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU SKANDAL SÖZLERE SESSİZ KALDI

Vural, TSK’nin PKK’lı teröristlere yönelik sınır ötesi operasyonlarına ilişkin, “Özellikle bu güneye ve Rojava’ya yapılan askeri baskınların, askeri operasyonların artık son bulması gerekir diye düşünüyoruz. Çünkü bunlar artık normal bir terör operasyonu falan değil, bu artık biraz da bir halkı ezme operasyonudur.” ifadelerini kullandı.

Vural’ın konuşmasının ardından konuşan Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili sözlere tek kelime cevap vermedi.

YORUMLAR 391 TÜMÜ
  • Gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerini kin bürümüş sözde millet ama aslında zillet ittifakıma destek veren İyi partili kardeşlerim size sesleniyorum. Recep Tayyip ve Erdoğan olan üç dertleri yanın da asıl dertleri Ortadoğu ve Avrupa da Bağımsız ve güçlü Türkiye istememeleri olan bu ittifaktan uzak durun.
    Cevapla
  • alican 2 yıl önce Şikayet Et
    teröristler köylerde kadın-çocuk demeden katliam yapıyordu. o zaman nerdeydiniz. onlar sivil halk değilmi
    Cevapla
  • Mehmet salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Guzel ve gercek bir haber
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı hayır. Aynı yolun yolcusu da ondan. Peki bunların kuyruğuna takılan sözde milli görüşçü sözde ülkücü sözde ulusalcı ahmaklara şaşırmak lazım. Suskun kalmaları dilsiz şeytanlaşmalarının işaretidir
    Cevapla
  • orhan gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    hain her dönemde haindir.. Bu ülkeyi Alpaslanlar, Osman gaziler feth etti ve Türk yurdu olarak inşa etti kimliğini beğenmeyen def olur gider siz kimsiniz laa, e
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR