Fatih Erbakan, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları ilk icraatları açıkladı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, iktidara gelmeleri durumunda ilk icraatlarının işçi, memur ve emekli maaşlarına yüzde 100 maaş zammı yapmak olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2022 16:47 GÜNCELLEME 13.03.2022 17:07 SİYASET
Fatih Erbakan, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları ilk icraatları açıkladı
Fatih Erbakan, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları ilk icraatları açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Bursa İl Başkanlığı 2'nci Olağan Kongresine katılmak üzere geldiği Bursa'da önemli açıklamalarda bulundu.

Binlerce partili ve vatandaşın katıldığı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongrede konuşan Erbakan, partisinin hedeflerini şöyle açıkladı:

“Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulması Milli Görüş hareketinin yani partimizin 3 temel hedefidir. Milli Görüş’ün 53 sene önce ortaya koymuş olduğu 3 temel hedef bakımından bugün Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı, içinde olduğu durumu değerlendirecek olursak, ne göreceğimizin muhasebesini ve değerlendirmesini yaparsak ne görürüz? Yaşanabilir Türkiye sadece inanç özgürlüğünün sağlandığı bir Türkiye değildir. Sadece dindar insanların, başörtülülerin devlet kademelerinde belli makam ve mevkilere gelmesiyle yaşanabilir bir Türkiye hayata geçirilmiş olmaz. Paylaşımda adaleti tesis etmezseniz, dar gelirli kitlelerin gelir seviyesini yeterli seviyede artırmazsanız, yaşanabilir bir Türkiye hedefine ulaşamazsınız. Bugün gelinen noktada iktidar 85 milyon vatandaşına kemer sıkma, sabretme, porsiyonları küçültmeyi ve kombileri kısmayı vaat eden bir iktidar var.”

ERBAKAN'DAN YERLİ ÜRÜN AÇIKLAMASI

Ekonomisi dışarıdan gelen sıcak paraya bağımlı bir ülkenin lider bir ülke olamayacağını belirten Erbakan, “Para birimimiz son 1 senede yüzde 100 değer kaybedip adeta pul olmuş, sanayisi ve teknolojisi tam manasıyla yerli olmayan, dış ticaret açığı 1 senede neredeyse 100 milyar dolar seviyesine gelen ve enerjide yüzde 70 oranında dışa bağımlı olan bir Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye olduğundan söz edebilir miyiz? Daha da acı olanı yerli ürün dediğimiz ürünün hammaddesini yüzde 82 oranında dışarıdan ithal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE FAİZ ÖDEMELERİ TAMAMEN SIFIRLANACAK" 

İş başına gelir gelmez ilk yapacakları işin işçi, memur, emekli maaşlarına yüzde 100 maaş zammı yapmak olduğunu ifade eden Erbakan, takip eden senelerde de enflasyon üzerinden maaş zammı yapacaklarını vadetti. 

Erbakan, "Yeniden Refah iktidarında devlet bütçesi mutlaka denk bütçe olarak tanzim edilecek. Sadece hükümetin ve bakanlıkların değil, belediyelerin ve bütün kamu kurumlarının bütçeleri mutlaka denk bütçe yapılmak zorunda kalacak. Özellikle faiz giderleri azaltılacak ve en kısa süre içerisinde faiz ödemeleri tamamen sıfırlanacak. Devletin bankalara gereksiz yere faiz ödemesinin önüne geçmek için 54'üncü hükümette başarıyla uygulanan havuz sistemi, kamu tek sistemine mutlaka yeniden geçilecek. Biz Yeniden Refah olarak, Milli Görüş olarak, mevcut iktidarın yaptığı gibi borçla, zamla, vergiyle devletin varlıklarını satıp yok ederek değil, milli kaynak paketlerimizi harekete geçirerek, Allah'ın verdiği nimetleri finansal kaynağa çevirerek kaynak üreteceğiz" dedi.

Öte yandan, mevcut başkan Murat Kolancı, tek aday olarak katıldığı kongrede tüm delegelerin oylarını alarak güven tazeledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 158 TÜMÜ
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bir sen milletin sıkıntılarını ve çözüm önerilerini ortaya koyuyorsun . allah senden razı olsun tıpkı baban gibisin . ailece seni destekliyeceğiz yolun açık olsun
    Cevapla
  • Abd 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah isminin baş harfini hürmeten büyük harfle yazalım
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüş tekeden süt çıkarır, yirmi yılda geldiğimiz nokta bu. Ben inanıyorum milli görüş göleğini giyen yapar. Erbakan hocam enflasyon %120 iken yapmıştı zamları oğlu % 50-60 Ken hayli, hayli yapar. Parayı nereden mi bulacak israfı önleme yeter, vergikerle de borçları öder. 81 İL e 281 fabrika ile de kalkınmayı gerçekleştirir inşallah.
    Cevapla
  • Ahmet Ersin Görgün 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim...bu ülkenin tek kurtuluşu milli görüş tür....
    Cevapla
  • cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekara karı boşamak kolay , iktidara gelmeden böyle şeyler vaadedenler hiçbir zaman iktidara gelemezler.
    Cevapla
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fatih erbakanın da ne dedıgı belli degil tarafsız gıbı gorunuyor ama bir taraftan davutoglu ile al gulum ver gulum yoksa buda dıger millet ittifakı ıyelerı gibi pazarlık pesındemı hani bakanlık olur millet vekıllıgı olur sanki boyle bır durumu var
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında rahmetli ERBAKAN HOCAM için de aynı şeyler söyleniyordu....şimdi ise mumla aranır oldu...
    Cevapla
  • Edem 2 yıl önce Şikayet Et
    Atma Recep din kardasiyig... Memleket gerçeklerinden uzak vaadler geride kaldı... Gün birlik günüdür. Sen de muhalefete katılıyorum. Senin ne farkın kaldı altılı ganyandan?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR