Diyanet Akademisinin kurulmasına ilişkin teklif kabul edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanununda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2022 22:48 GÜNCELLEME 16.03.2022 22:48 SİYASET
Diyanet Akademisinin kurulmasına ilişkin teklif kabul edildi
Diyanet Akademisinin kurulmasına ilişkin teklif kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda Diyanet Akademisinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanununda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Teklifle, akademide ders vermek, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde görev almak üzere dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamış veya ilahiyat alanında doktora yapmış olanlar arasında, dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren konularda ise 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olanlar arasında Başkanlıkça yapılan sınavda başarılı olanlar Diyanet Akademisi eğitim görevlisi kadrolarına atanabilecek.
Başkanlığa Din Hizmetleri sınıfına ait unvanlarda ihdas edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel istihdam edilebilecek.

657 sayılı kanunda öngörülen genel şartlar yanında Başkanlık mevzuatı ile belirlenen özel şartları taşıyanlardan, Kamu Personel Seçme Sınavı puan sırasına konulmak kaydıyla atama yapılacak her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Başkanlık tarafından Akademiye giriş için yapılacak sözlü veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre aday, din görevlisi olarak belirlenecek.

Diyanet Akademisi eğitim süresi, adayların eğitim durumu, atanacakları pozisyon ve Akademiye Giriş Sınavı'ndaki başarı durumu dikkate alınarak 6 ay ile 3 yıl arasında belirlenecek. Sözleşmeli personel olarak atananlar, 3 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde istihdam edilen sözleşmeli personelin eşi, bu personele tabi olacak.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    niyeyse hep ZEKARIYA BEYAZLAR BURLARDAN YETISIYOR
    Cevapla
  • Bghh 2 yıl önce Şikayet Et
    Her toplumda bir kötünün çıkması o toplumun her ferdine atfedilmez dine hizmet edecek nice insanlar çıkacağını ümit ediyoruz ve bu konuda atılmış bir adım
    Cevapla
  • memati 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun, İNŞAALLAH Buralarda hayırlı evlatlar yetişir...
    Cevapla
  • Bahri Gölükcü 2 yıl önce Şikayet Et
    Maddi ilimlerin(psikoloji,sosyoloji,dil,ilk i siyaset,adab ı muâşeret,temsil i tilâvet,)yanında manevi ilimler( ehl i tarık,ehl i marifet,ehl i kemâlât) gibi insanı manen terakki yukselmesine vesile olacak şekilde eğitim ve öğretim verilmesi,yani hem ilim hem irfan mektebi
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Temennimiz odur ki son yapılan mülakat sınavında (İmam Hatip-M.K.-KKÖ) yaklaşık 4000 (Dörtbin) yedek te kalan gençlerimizi EĞİTİM MERKEZLERİNE çağırırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR