Erdoğan'a veryansın eden Kılıçdaroğlu Yap İşlet Devret'i böyle savunmuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, hükümete sert eleştiriler yönelttiği Yap İşlet Devret modeliyle ilgili 2009'daki Mahalli İdareler Seçimi'nde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken tam tersi sözler söylediği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2022 20:39 GÜNCELLEME 22.03.2022 20:57 SİYASET
Erdoğan'a veryansın eden Kılıçdaroğlu Yap İşlet Devret'i böyle savunmuştu
Erdoğan'a veryansın eden Kılıçdaroğlu Yap İşlet Devret'i böyle savunmuştu

Türkiye'nin gurur abideler olan Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve en son olarak 1915 Çanakkale köprüsünün en büyük finans kaynağı olan ve devlete yük bindirmeden gerçekleşen projelerle ilgili ana muhalefet partisi CHP, projelerin inşasıyla ilgili uygulanan model üzerinden AK Parti hükümetlerine veryansın etti. 

En son Türkiye'nin gurur projelerinden olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Yap İşlet Devret modeliyle yapılmasından dolayı sert eleştiriler yönelten CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun geçmişte bugünkü sözlerinin tam tersini savunduğu ortaya çıktı. 

“1915 Çanakkale Köprüsü, tedarik zincirinde önemli bir halka olacak”“1915 Çanakkale Köprüsü, tedarik zincirinde önemli bir halka olacak”

2009 seçimlerinde  AK Parti Belediye Başkanı ve adayı olan merhum Kadir Topbaş'ın rakibi olarak CHP adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon yayınında göreve gelmesi halinde İstanbul'un metro sorununu 8 yılda çok daha fazla kilometre ile çözme vaadinde bulunurken bunu da yap işlet devret modeli ile gerçekleştireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu "Son derece basit, belli garantiler vereceksiniz, uluslararası ihaleye çıkacaksınız gelip Türkiye'de yapacaklar. " dedi. Kılıçdaroğlu Yap İşlet Devret ile yapılacak metroda fiyatın yüksek çıkması halinde vatandaşa da öneride bulundu "Üstteki otobüse binecek"

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 148 TÜMÜ
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin. Ne söylediklerinden, ne yaptıklarından, ne de yapacaklarından haberleri var. Çünkü hepsi uydurma. Bu zihniyet bir halt yapmaz. Yapılanı yıkarlar bozarlar. Ne yapmışlar bugüne kadar. Heykelden başka. Göstersinler bir eserde görelim. Boş teneke bunların hepsi.
    Cevapla
  • Bahoç 2 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetlik teyo emi kusura bakma böyle bir yalancı varmış.haberimiz olmadı
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Sarhoş mu ayık mı ?
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Delinin biri onu chpkk nin başına getirdi. Kırk akıllı yerinden oynatamıyor
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatandaşa her şey serbest. Tiyatro oynuyor. Şener ŞEN filmlerinin canlı hali.. Seyredin eğlenin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR