Lütfü Savaş'tan Suriyelilerle ilgili yeni çıkış!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçtiğimizde günlerde Suriyelilerle ilgili yapmış olduğu açıklama tepkilere neden olmuştu. Savaş'tan yeni bir çıkış daha geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2022 23:25 GÜNCELLEME 22.03.2022 23:27 SİYASET
Lütfü Savaş'tan Suriyelilerle ilgili yeni çıkış!
Lütfü Savaş'tan Suriyelilerle ilgili yeni çıkış!

Geçtiğimiz günlerde Suriyelilerin nüfus artış hızlarıyla ilgili "12 yıl sonra belediye başkanının Suriyeli olması hiçbirimizin hoşuna gitmez" ifadeleriyle tartışılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habertürkte yayınlanan Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programın yeni açıklamalarda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçtiğimizde Suriyelilerle ilgili yapmış olduğu bir açıklamada "Hatay'daki doğumların yüzde 75'ini Suriyeli kadınlar yapıyor. Yeni doğan her 4 çocuktan 3'ü Suriyeli. Savaş psikolojisi hormonları bozmuş. 11 ayda doğum yapan, 6 yılda 6 çocuk yapan Suriyeli kadınlar var. Çoğunun 3-4 eşi var ve hepsi de çok çocuk yapıyor. Demografik yapı bizim aleyhimize gelişiyor. 12 yıl sonra belediye başkanının Suriyeli olması hiçbirimizin hoşuna gitmez" ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLIK İDDİALARINI YALANLAMIŞTI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Suriyelilerle ilgili açıklamalarını yalanlamıştı.

Çataklı açıklamasında, ''Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay’da doğan 4 çocuktan 3'ünün Suriyeli olduğu" şeklinde açıkça yalan söyleyerek Milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır. Türkiye’de doğan Suriyeli bebek oranı %8, Hatay’da ise 4’te 1’dir.'' ifadelerine yer vermişti.

"BİZ ONLARDAN 35-40 YIL İLERİDEYİZ"

Suriyeliler ilgili yeni açıklamalarda bulunan Savaş, ''Bizim insanımızın istihkakı ile Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacına bakıyoruz. Biz Osmanlı'da tebaaydık orada sıkıntı yok. Biz onlardan 35-40 yıl ilerideyiz. Öyle olunca beklentiler, hayat tarzı, eğitim, sosyal anlayış, farklı kültürlerden geldikleri için anlaşmak zor oluyor. Onlar da gettolaşıyor, zaten kaynaşılmıyor. Bizim sayın valimiz 'sayım yapıldı' dedi. Muhtarların bazıları 'bizim mahalleye Suriyeli kaydetmiyorlar' dedi. Nüfus ileriye doğru gidiyor. Nüfusun artış şekli çok önemli. Nüfus artarken bir, iki, üç diye artmıyor, dramatik artıyor. Doğurganlık hızıyla artıyor. İdlib'ten dedikleri gibi 3 milyon göçmen gelirse işimiz çok zor. Yazın su yetiştiremiyoruz. Belediye başkanlarının kâbusu bu iş. Ben günde 20 kez hava durumuna bakıyorum. Allah'tan bu sene yağmur iyi.'' dedi.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı. Yeter artık ayrıca Niğde’de geçici koruma statüsü altındaki Suriyeli sözde bir sığınmacı, Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in heykeli ile dalga geçmiş. Bu hainlerin bardağı taşıran son damlası budur! —Bu Arap Bedevi’si neredeyse bulunacak!
    Cevapla
  • Harbiii 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim muhalefet her zaman doğruda söylemez yalan da, ama kimse kusura bakmasın adamlar bu konuda haklı, vatanından çıkmış veya kaçmış mülteci durumuna düşmüş bir insan başka bir ülkede 4-5 tane çocuk yapma cesaretini gösteriyorsa bu kesinlikle bizim için bir istikbal sorunudur. bu seçimde suriyelilerle ilgili halkı ikna eden seçim hanesine en az +5 puan yazdırır. Maalesef ki bu konuda muhalefet ak partiden daha avantajlı görünüyor.
    Cevapla
  • Vahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklııı..
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Projesi olamayan,hizmet yapmayanlar yalan,bahane üretir. CHPKK ya oy verenler utansın.
    Cevapla
  • uşak 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç tartışmaya gerek yok.önümüzdeki seçim referadum niteliğinde olacak.suriyeliler kalsın Türk vatandaşu olsun diyorsanınız iktidara oy vereceksiniz gitsinler diyorsanız gönderecegiz diyenlere oy vereceksiniz.ben ve ailem kim gönderirse ona oy vereceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR