CHP 'sıfır' çekti! AK Parti'den tepki

TBMM'de Kanun Teklifi görüşmeleri esnasında CHP Milletvekillerinin yoklama talep etmesine rağmen salonda bulunmayarak Genel Kurul çalışmalarının kapanmasına sebep olmalarına AK Parti Milletvekillerinden tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2022 21:37 GÜNCELLEME 24.03.2022 21:38 SİYASET
CHP 'sıfır' çekti! AK Parti'den tepki
CHP 'sıfır' çekti! AK Parti'den tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti Grubunun önerisi olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerinde CHP'nin genel kurul çalışmalarını sekteye uğratmasına AK Parti Milletvekillerinden tepkiler yükselidi.

'KENDİLERİ BURADA RUHLARI BURADA DEĞİL'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan kürsüde yaptığı konuşmada, "Meclisin saygınlığına halel getiren bu tarz yaklaşımları lütfen bir daha değerlendirin. Cumhur İttifakı'mızın 199 vekili var, CHP ise 0 vekili var. Kendileri burada, ruhları burada değil" ifadelerini kullandı.

Turan, konuşmasında şunları söyledi:

"Bir kanun teklifinin görüşülmesini engellemenin ne ana muhalefete ne bize ne meclise ne topluma faydası var. Tabii ki gerginlik olur, tartışma olur, polemik olur, riskli bir kanun teklifi olur, İç Tüzük'ten kaynaklı haklar kullanılabilir. Ama bir başka partinin grup önerisi görüşülürken CHP'den 20 arkadaş yoklama isteyip, hiç birisinin yoklamaya girmeyip, şu evrakta görüldüğü gibi "CHP eşittir 0" denmesini ben doksan yıllık bir partiye yakıştıramıyorum. Muhalefet iktidarın değil devletin, milletin varlığı için elzemdir. Muhalefet olmayan yerde iktidarın kıymeti olmaz. Ama 20 kişinin ayağa kalkıp hiçbirinin yoklamaya girmemesinin adı muhalefet olmaz, onu demeye çalışıyorum. Yoksa "Hakkımız var" dersiniz, baş tacı ama ben şu tabloda sıfırı yakıştıramıyorum. Ben daha saygın, daha kaliteli bir muhalefet özlemi içerisinde olduğumuzu belirtiyorum."

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de, CHP'nin Tüketici Koruma Halkında Kanun Teklifi görüşmeleri esnasında Genel Kurul çalışmalarını kapatmaya yönelik girişimlerine tepki gösterdi. Esgin, Mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Üç yılı aşkın bir süredir Türkiye Büyük Millet Meclisindeyim, ana muhalefet partisinin sadece yirmi milletvekiliyle Genel Kurul çalışmalarına katılıp Genel Kurulun kapanması yönündeki çabalarını, Genel Kurul kapandığında da, dün olduğu gibi duydukları mutluluk ve çektirdikleri hatıra fotoğraflarını anlayamadığımı ifade ediyorum. Bir tarafta son on günde çok sayıda ülke lideriyle görüşen, Rusya- Ukrayna krizinde arabuluculuğuna güven duyulan, dünyanın en büyük asma köprüsünün açılışını yapan bir siyasi hareket, diğer tarafta Cinali filmlerine konu olacak yoklama oyunlarıyla Meclis’i çalıştırmayan bir ana muhalefet! Cumhur ittifakı CHP’nin tüm engellemelerine rağmen milli iradenin tecelligahı olan Meclis’i çalıştırmak için gayret göstermeye devam edecektir.”

YORUMLAR 160 TÜMÜ
  • Turgut Güven 2 yıl önce Şikayet Et
    Meydan sizin nasıl olsa listeden milletvekili oluyorsunuz. Meclise gelmeyenin maaşından kesilsin, helal kazanın.
    Cevapla
  • TURGUT GÜVEN 2 yıl önce Şikayet Et
    İşe gelmeyenin maaşından kesilsin, kesilmiyorsa helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Kars 3636 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın kılıçtar oğlu AKP nin yaptığı tüm büyük projeler hakkında iktidar olursam kapatılamaz bitireceyim diye parmak sallayıp mütayiti yatırımcıyı memuru polisi sanatcıyı tehtit ediyor hiç duydunuzmu bu toptancıları marketleri sitokcuları tehtit ettiğini madem gelecekte iktidar olacaksın bu milleti soyanlara neler yapacağınıda bir millete açıklasında bilelim neler yapacak yiğitten onlara neler yapacağını açıklasın CHP gine bildiğimiz gibi milletin zararına ne varsa CHP baş köşede en önde terör seviciler
    Cevapla
  • Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP yıllardır bu ülkeye hangi eseri kazandırdı YOKKK peki ne yaptı YOLSUZLUK HIRSIZLIK SOYGUN ZULÜM MİLLİ VE MANEVİ değerlere saldırma son yıllarda FETÖ PKK hamuru CHPKK KANDİLİN yeni adresi
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Meclise sokan zihniyeti koskoca bir sıfır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR