Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6'lı masada herkesin kendinden ödün vermesi gerektiğini dile getirirken Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2022 15:37 GÜNCELLEME 01.04.2022 15:37 SİYASET
Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda belirsizlik sürerken, Babacan'dan çarpıcı bir çıkış geldi.

"ÖDÜN VERİLMESİ GEREKİYOR"
“Altılı masada baştan her şeyi açık konuşmazsak, yarın ihtilafla sonuçlanabilir. Açık ve şeffaf olmak lazım. Altı farklı siyasi partiden bahsediyoruz. Altı genel başkan bir araya oturunca tek parti haline gelmiyor. Burada ödünleşme süreci gerekiyor. Ödünleşmeyle mutabakat arayışı gerekiyor.”

"CUMHURBAŞKANI ADAYI İŞE UYGUN OLACAK"

“Geçiş dönemini yönetebilecek, Türkiye’yi parlamenter sisteme götürebilecek hem Meclis hem de cumhurbaşkanı adayı rahat bulunur. Önemli olan ne yapılacağıdır. Hani ‘işe göre adam’ veya ‘adama göre iş’ denir ya. Biz işe göre adam bakacağız. Önce yapacağımız işi tanımlayacağız. Yapacağımız işe uygun cumhurbaşkanı adayını sürecin sonunda belirleyeceğiz. Altılı masanın en önemli kararlarından bir tanesi, cumhurbaşkanı adayının mutabakatla ve sürecin sonunda belirlenmesi. Demokrasiye inanmış ve özümsemiş, parlamenter sistemi içselleştirmiş bir cumhurbaşkanı adayı şart. Masada olur, masanın dışında olur, onlar önemli değil.”

YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • K.y 1 yıl önce Şikayet Et
    Alicik tamda zamanı ortasındaydım demişdinya ihanetse işte sana iş yabancı degilsin sen böyle şeylere.
    Cevapla
  • Bolulu14 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan doğru söylüyor. Mesela bu işi çok güzel ve umursamadan yalan söyleyen biri çok daha güzel yapar. O’na dense ki,” Erdoğan şunları yaptı” O hemen “Onları daha önce ben söylemiştim, o çaldı” diyebilmeli..
    Cevapla
  • Dagcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Baskanlık sistemine bende oy verdim ama sonuç çok kötü hesap sorulamayan tek adam sistemi beklemiyordum.Tek adam mantığı yanlış.Şu an milletvekili ve Bakanlar hiç bir işe yaramıyor karar yetkileri malesef yok.Muhalefet için en iyi aday Mansur olabilir.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne çektiyse Türkiye cumhurbaşkanı başbakan atışması çekişmesi yüzünden, ne tek adamlık bakanlar harıl harıl çalışıyor görün yalan söylemeyin
    Cevapla
  • Ovacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eeee bunlarda daha kimin nereye oturacağı konusunu ancak yuvarlak masa ile halledebildiler iktidara gelince bakanlıkları nasıl paylacaklar
    Cevapla
  • Gürsel 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuru sıkı attın bes belli. Algı yapmayı boş ver !
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Aday Sen ol bilgisiz.
    Cevapla
  • Bolulu14 1 yıl önce Şikayet Et
    Parlamenter sistemde Bugün Cumhurbaşkanı olan, yarın Başbakan olacak. Orada da aynı şekilde bakanlar değil, Başbakan söz sahibi olmayacak mı? Fark nedir, yetkili olan Başbakanı iktidar partisi seçecek o kadar. Gerisini yine iktidardaki partinin başkanı yapacak.. Ama, hükümet kurma zorlaşacak, eskiden olduğu gibi, her yıl 1 veya 2 hükümet değişecek. Devletin iş yapması zorlaşacak.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem imamoglu
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar satar memleketi haberin olsun
    Cevapla
  • Bolulu14 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu gelse var ya, onlar rüyalarında bile parlamenter sistemi göremezler..
    Cevapla
  • Çazum Temhem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hainliklerinide görmeyen haindir!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR