Almanya'ya kaçtığı düşünülen HDP'li Semra Güzel'in kaçış güzergahı belli oldu

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra Almanya'ya kaçtığı düşünülen HDP'li Semra Güzel'in önce Ezil Çayı üzerinden Suriye'de YPG'nin kontrolündeki alana geçtiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2022 13:17 GÜNCELLEME 05.04.2022 15:17 SİYASET
Almanya'ya kaçtığı düşünülen HDP'li Semra Güzel'in kaçış güzergahı belli oldu
Almanya'ya kaçtığı düşünülen HDP'li Semra Güzel'in kaçış güzergahı belli oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Adıyaman kırsalında yaptığı operasyonda öldürülen terörist Volkan Bora'nın cep telefonundan samimi fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dokunulmazlık dosyası TBMM'ye geldikten ortadan kayboldu.

TBMM'de dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrılan Semra Güzel, bu davete yanıt vermedi.

Ardından 24 Mart tarihinde hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılık talimatıyla adreslerine bakılan Güzel'e ulaşılamadı. Semra Güzel'e ulaşılamaması sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı, gümrük birliklerine yazı gönderdi.

ALMANYA'YA KAÇTIĞINI HABER7 DUYURMUŞTU

Haber7'ye bilgi veren kaynaklar, HDP'li Semra Güzel'in en son Diyarbakır'da görüldüğünü, 22 Ocak tarihinde de Türkiye'den kaçarak Almanya'ya gittiğini belirtmişti. 

GÜZEL'İN KAÇIŞ GÜZERGAHI BELLİ OLDU

Görgü tanıkları, Güzel'i Diyarbakır'dan sonra da Şırnak'ta gördü. HDP'li Güzel'in Ezil Çayı üzerinden Suriye'de YPG'nin kontrolündeki alana geçtiği değerlendiriliyor. Geçiş yaptığı sırada Güzel'in hala dokunulmazlığı kaldırılmadığı öğrenildi. Kaçan Güzel'in dokunulmazlığı TBMM'deki oylamayla 1 Mart'ta kaldırılmıştı.

DANIŞMANI DA FİRAR ETMİŞTİ

Güzel'in TBMM'de danışmanlığını yapan Kenan Canpolat'ın, terörist Volkan Bora'nın kuzeni olduğu belirlenmişti. Güzel'in Bora ile samimi fotoğrafları ortaya çıkınca danışmanının da Almanya'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı.

 

KAYNAK : AKŞAM- MELİK YİĞİTEL
YORUMLAR 222 TÜMÜ
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kanun suçsuz gariban namuslulara isliyor
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK lı hainlerin teröristlerin Türkiye Büyük Millet Meclisinde ne işi var ???
    Cevapla
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Dokunulmazlığı kaldırıldı da ne oldu, tıkır tıkır maaşını alıyor. Dünya üzerinde bizim devlet gibi içinde ki bütün hainleri besleyen başkaca bir devlet daha varmı dır acaba.
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun maas aldığını?
    Cevapla
  • Ali.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaçacağı belliydi devlet nerede
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mit kaçtığı yerde bir hain'i gebertemiyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR