Mustafa Sarıgül'den Suriyeliler konusunda açıklama

Başkent Ankara’da Suriyeli geçici sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Altındağ ilçesini ziyaret eden Mustafa Sarıgül çarpıcı açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2022 18:53 GÜNCELLEME 07.05.2022 18:53 SİYASET
Mustafa Sarıgül'den Suriyeliler konusunda açıklama
Mustafa Sarıgül'den Suriyeliler konusunda açıklama

Ankara’da Suriyeli geçici sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Altındağ ilçesini ziyaret ederek onlarla bire bir görüşen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül izlenimlerini ilk anlattı.

Suriyelilerin keyfi olarak ülkelerini terk etmediklerini belirten Sarıgül, “Özellikle Ankara’yı dolaştım. Suriyelilere baktım, onlarla konuştum, o insanlar buraya keyfi olarak gelmediler. Silahların gölgesinde geldiler. Bu hususta mutlaka toplumsal barışa, kardeşlik hukukuna ihtiyaç var. Kardeşlik hukukunda da bu insanlara ‘hadi siz gidin’ demek de olmaz” şeklinde konuştu.

BÜTÜN PARTİLER DİKKATLİ OLMALI

Suriyelilerin gidebilmesi için muhakkak barış ortamının olması gerektiğinin altını çizen Sarıgül, şöyle devam etti: “Barış ortamını Suriye’de iyi bir şekilde sağlamak lazım. O insanların örfleri, gelenek ve görenekleri bizimle beraber. Bir tanesine ben, ‘Almanya’ya gitmek ister misiniz?’ diye sordum. Yüreği paramparça oldu ve ‘Ben Türkiye’yi çok seviyorum. Almanya’ya gitmem. Almanya’nın örfü de geleneği göreneği de bize uygun değil’ dedi. Ona istinaden bütün partiler mülteci konusunda dikkatli olmalı, bu ulusal bir konudur. Bu konuyu siyaset malzemesi yapıp ben mültecileri gönderiyorum deyip de oy meselesi olarak bakmamak lazım. Bu meseleye vicdan meselesi olarak bakıp el birliği ile konuyu çözmemiz lazım.

AB ÜZERİNE DÜŞENİ ARTIK YAPMALI

Kaç tane Avrupa Birliği ülkesi varsa hepsi kendi nüfus oranına göre bu insanları mutlaka almalı ve artık üzerine düşeni yapmalı. O zaman Türkiye’de 500-600 bin mülteci kalır, onu da normal olarak karşılamak gerek. Milyonlarca mülteciye Türkiye baksın demek gerçekten insani değil, hukuki değil. Bireyin özgürlüğüne ve insan haklarına da ters düşen bir olaydır. O yüzden bütün Avrupa eşit oranda kendisi de almalıdır.”

KAYNAK : Yeniakit
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Ahmet Şerif 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun başkan sen insansın işte hem insan hem adam !!
    Cevapla
  • Furki 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesinler diyenler simdi zorla göndermeyin diyecek zaten sizden de bu beklenir...
    Cevapla
  • Furki 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesinler diyenler simdi zorla göndermeyin diyecek zaten sizden de bu beklenir...
    Cevapla
  • mustafa öçalan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Sarıgül'ün açıklaması, ister siyasi ister insani olsun, ALTILI masa bileşenlerinin topu bir Sarıgül etmez!.. Helal olsun...
    Cevapla
  • AKM 1 yıl önce Şikayet Et
    sende sarıgülü adam yerine koydunya
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Avrupaya göc etmek zorunda kalan ukranyalı göçmenler hakkında peş peşe olumsuz haberler gelecektir yazın bir kenara... son zamanda Türkiye üzerinden oynanan algı oyunu kendi başlarına patlayacak)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR