CHP'li büyükşehir belediye başkanları buluştu! Dikkat çeken İmamoğlu detayı

CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı, Mersin'de düzenlenen "Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması" programında bir araya geldi. CHP'li büyükşehir belediye başkanları ortak bildiri açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2022 22:36 GÜNCELLEME 14.05.2022 22:36 SİYASET
CHP'li büyükşehir belediye başkanları buluştu! Dikkat çeken İmamoğlu detayı
CHP'li büyükşehir belediye başkanları buluştu! Dikkat çeken İmamoğlu detayı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in ev sahipliğinde, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı.



İBB BAŞKANI İMAMOĞLU KATILMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yaşanan gelişmeler nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul'da olduğu için bugünkü toplantıya katılmadı.

TOPLANTININ ARDINDAN ORTAK BİLDİRİ OKUNDU

Toplantının ardından "Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması"nın ortak bildirisini Vahap Seçer okudu.

Seçer, düzenlenen buluşmada, belediyecilik odaklı çalışmalar konusunda iş birliği kararlılıklarını bir kez daha vurguladıklarını söyledi.

Toplantıda mevcut ekonomik tablo, enerji dönüşümü ve dijital dünyadaki gelişmelerde yerel yönetimlerin rolü hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Seçer, ülkedeki ekonomi, siyaset ve hukuk alanlarında yaşanan gelişmeleri de değerlendirdiklerini kaydetti.

KAFTANCIOĞLU'NA DESTEKLERİNİ İLAN ETTİLER

Seçer, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararını da eleştirdi.

Sosyal belediyecilikten, yatırım ve hizmetlerden taviz vermeden vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerini anlatan Seçer, "Hükümet yetkililerinin belediyelerin kur kaynaklı zararlarına ve artan gider kalemlerine karşı gelirlerinin de aynı ölçüde artırılacağı çalışmalar yapması gerekmektedir." ifadesini kullandı.

HİZMET AKSAKLIĞINI SURİYELİLERE BAĞLADILAR

"Ülkemizde bulunan sığınmacıların çok büyük bir kısmı 11 büyükşehir belediyemizin sınırları içinde yaşamaktadır. Taşıdığımız ağır yük ile merkezi yönetim bütçesinden aldığımız pay son derece orantısızdır. Bu sorun belediyelerimizin yapacağı tüm hizmet ve yatırımları olumsuz etkilemekte, kentlerimize yoksullaşma olarak dönmekte, yatırım ve hizmetlerimizi sekteye uğratmaktadır."

Seçer, hiç kimseyi ayırt etmeden tüm vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekremtakis akrabalarını ziyarete yada balıkçıya gitmiştir yada yeni projeler ve israfı önleme çalışması türkiye turuna çıkmıştır
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    birde bunlar.türedi nezaman toplansalar zam yapiyorlar bakalim ne cikacak bunun altinda hicbiri sehirlerde ne yaptik nasil bir icraat yapiyoruz diye kendi kendilerini elestriiyorlarmi yook herkes suriyeliye bagliyor
    Cevapla
  • N.y 1 yıl önce Şikayet Et
    Ataturkçü bir siyasetçı,cana kaftancı oğluna destek vermez,chp nin savruluşu
    Cevapla
  • Caner 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıldır bodrumda yaşıyorum,yollar sokaklar o kadar kötü altyapi o kadar yetersiz ve cevre duzenlemesi diye bisey yok, burdaki yasayan diger vatandaslara soruyom belediye hizmetinden memnun musunuz diye hic memnun değiller ama kafa o kadar sabit ki hala chp yi destekliyorlar, boylesine bi turizm sehrinin boylesi berbat bi hizmet sistemine terk edilmesi de cok manidar
    Cevapla
  • Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi birde Kaftancıoğlu nu heykelini yapın destek yetmeZ nasıl olsa tek yaptığınız şey o eksik kaasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR