Batı yola geliyor! Türkiye istediğini alabilir
NATO Parlamenterler Asamblesi toplantılarına damga vuran konu Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya konusundaki net tavrı oldu. Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin izlediği politika, takdirle karşılandı.
ABONE OLİsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin ortaya koyduğu kırmızı çizgiler NATO Parlamenterler Asamblesi toplantılarına da damga vurdu. Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye’nin yürüttüğü dengeli politika, hem Avrupa’da hem de ABD’de takdirle karşılanırken, uluslararası bütün toplantılarda Türkiye’nin önemine dikkat çekilen görüşler dile getiriliyor.
NATO Parlamenterler Asamblesi’nin (NATO-PA) son bir ay içinde önce ABD’de ardından da Litvanya’da yapılan toplantılarında ana gündem maddesi Rusya-Ukrayna savaşı ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleri konusunda Türkiye’nin izlediği politika oldu. Toplantılara katılan Türk parlamenterlerin izlenimleri şöyle:
NATO'dan Türkiye açıklaması: Üç ülkeyle Brüksel'de görüşecek
ABD VE İNGİLTERE BASKI YAPIYOR
"Gözlemlediğimiz kadarıyla ABD ve İngiltere, hem İsveç’e hem de Finlandiya’ya Türkiye’nin hassasiyetlerinin karşılanması konusunda baskı yapıyor. Türkiye’nin taleplerinin haklı olduğunu dile getirdiler. NATO Genel Sekreteri de aynı şekilde. Özellikle Türkiye’nin terörle mücadele (PKK-PYDYPG’nin terör örgütü olarak kabul edilmesi) konusundaki talepleri üzerinde duruldu. İsveç ve Finlandiya’nın bu konuda kendi iç hukuklarında bazı yasal düzenlemeler yapmaları gerekiyor.
TÜRKİYE GÜVENİLİR ORTAK
NATO toplantılarında Türkiye’nin makul taleplerinin karşılanacağına yönelik bir izlenim edinildi. Türkiye’nin güvenilir bir ortak olduğuna vurgu yapıldı. Özellikle Rusya-Ukrayna krizi konusunda izlediği politika Türkiye’nin güvenilir bir ortak olduğunu gösterdi. Batı bu politikayı takdir etti. Türkiye'ye yönelik güven dile getirildi. Batı Türkiye’nin önemini anladı. Özellikle Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle boğazları kapatmasına dikkat çekildi.
Bu savaş, NATO’da Türkiye’nin önemini artırdı ve Batı bunu gördü. İsveç ve Finlandiya konusunda da Türkiye istediği alırsa Türkiye daha çok prim yapacak. Litvanya’daki toplantıda, iki ülkenin meclis başkanları da konuştu ve Türkiye’nin hassasiyetlerini önemsediklerini söylediler. NATO Genel Sekreter Yardımcısı da ‘Türkiye’nin NATO’da özel bir pozisyonu var. Bizim için önemli bir ülke’ dedi."
-
Ottoman 2 yıl önce Şikayet EtYunanistana baskı yapılmalı, Türkiye'ye karşı adalari silahlandirdigi ve teröre destek verdiği için . Şu anda cok kötü ,beceriksiz bir Yunan yönetimi var.Beğen
-
Ömer Eraslan 2 yıl önce Şikayet EtAlçak,sicili bozuk batı,asla dost olmaz onlardan.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Milli 2 yıl önce Şikayet EtBatıya asla güven olmaz ABD ve BATI emperyalisttir merhum AKİF ne diyor tek dişi kalmış canavar ABD son yıllarda YUNANİSTANI her türlü silah ÜSLERLE donattı RUSYA yamı asla değil TÜRKİYEYE karşı FRANSA YUNANLA İTTİFAK yaptı NATO da TÜRKİYE düşmanı 15 TEMMUZ da nato üssünden kalkan hava yakıt uçakları havada uçan hain pilotların uçaklarına yakıt vermek için GERİ ADIM YOKBeğen Toplam 13 beğeni
-
Hakan Taşçı 2 yıl önce Şikayet EtNankör Batı. Batıya hiçbir zaman güven olmaz Yunanistan'ın bağımsızlığına Rusya vesile oldu fakat Rusya'nın yok oluşuna Yunanistan vesile olacak bunlara hiçbir zaman güven olmaz biz açalım boğazları Rusya Amerika'yı da Yunanistan'ın da batıya da yok etsin kozlarını kendi aralarında paylaşsınlar kendileri iki yüzlü değil mi müttefikiz diyorlar PKK'ya silah veriyorlar eğitiyorlar Biz ülke olarak neden fırsatları değerlendirmeyelimBeğen Toplam 12 beğeni
-
Bozkurt 2 yıl önce Şikayet EtSözle peynir gemisi yürümez Türkiye olmasa Rusya Avrupa'nın içinden geçer yine Türkler olmasa çin Rusya'ya çöker karşılında en azından mavi vatanı ve kuzey Kıbrıs'ın tanınması Suriye'nin kontrolü alınsınBeğen Toplam 12 beğeni